Dries eist plek in Beste Zangers: ‘Manager werkt eraan’

Dries Roelvink begint het nu echt een beetje vervelend te vinden dat hij jaar na jaar wordt gepasseerd door het team van Beste Zangers, ’s lands meest bekeken muziekprogramma. Dat heeft hij laten weten aan Shownieuws. Over een maand begint alweer het dertiende seizoen van Beste Zangers en wéér zit Dries er niet bij. Een pijnlijke situatie natuurlijk – tegenwoordig wordt er voor de cast zelfs gescout op YouTube – en die wil Dries snel beëindigen. Hij heeft zijn manager erop gezet.

Dries vindt het naar eigen zeggen ‘onbegrijpelijk’. “Ik heb vorig jaar tegen mijn manager gezegd: ‘Stuur eens een mailtje naar die mensen die Beste Zangers organiseren dat ik er graag een keer aan mee zou willen doen.’”

Heeft hij daar wat op gehoord? “Ik kreeg een keurig antwoord. ‘Ik heb je in de pijplijn’, zei de meneer. ‘Ik hoor je elke dag op de radio, dus ik kan je ook niet vergeten. Dries, we denken erover.’ Nou ja, toen zag ik de line-up van dit jaar en dacht ik: hè, toch weer net niet!

Het kan niet zo zijn dat Dries niet genoeg eigen hits heeft om mee te doen. Dat is nooit een vereiste geweest: in het allereerste seizoen zat Thomas Berge en daarvan weet ook niemand wat hij eigenlijk zingt. Ook deed er een keer een Whitney Houston-imitator mee (Glennis Grace).

Glennis Grace deed ook mee en toen werden er best wel wat covers gedaan“, constateert Shownieuws-ster Dyantha Brooks.

Collega Mark Labrand: “Dries heeft ook best wel wat hitjes gehad, namelijk Alleen Door Jou en Ik Kom, Ik Kom Eraan.”

De AvroTros wil niet zeggen wanneer Dries een keer wordt uitgenodigd. “We doen er verder geen uitspraken over hoe deze groep tot stand komt.”

Foto: William Rutten, SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen