Domien verbijsterd: Robert stelt makkelijke miljoenvraag

Voor het eerst in negentien jaar tijd heeft de tv-show BankGiro Miljonairs, vroeger bekend als Lotto Weekend Miljonairs, een miljoen euro uitgereikt. De 68-jarige Henny uit Lelystad won het megabedrag door de slotvraag ‘welke letter komt voor in de voornaam van alle leden van ons koninklijk huis?’ juist te beantwoorden. De mogelijke antwoorden: x, m, i en l. Het was natuurlijk de i. Qmusic-ster Domien Verschuuren zat te kijken en was verbijsterd over het lage niveau van de vraag.

Deze vraag van presentator Robert ten Brink had iedereen wel geweten, aldus een verbaasde Domien. “Ongelooflijk! Henny wint even één miljoen euro op tv, what the fuck! Wow, wat gaaf, wat leuk. Maar daar gaat het mij dus even niet om.”

Het gaat Domien erom dat de bedenker van de vragen kennelijk een vlaag van verstandsverbijstering had, meent hij. “Het gaat mij om die laatste vraag. Leuk dat zij nu een miljoen gewonnen heeft, maar waarom is deze 1-miljoen-vraag zo makkelijk?

Hij begrijpt er niets van. “Is dat iets psychologisch? Dat ze denken: je zit nu op zo’n hoge druk – want je gaat van 250.000 naar 1.000.000 – en dan is de druk psychisch zo groot dat je denkt: het kan antwoord I niet zijn?

Domien wijst op de namen van de drie dochters Amalia, Alexia en Ariane. “Het antwoord op deze vraag was alleen al op basis van de drie dochters van Willem-Alexander en Máxima te beredeneren. Ik vind het fascinerend dat dit de 1-miljoen-euro-vraag is.”

Al met al vond Domien het een legendarische tv-avond. “Ik heb dit vroeger zo veel gekeken jongen. Lotto Weekend Miljonairs toen nog.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen