Daphne Deckers vindt media pessimistisch over corona

Daphne Deckers vindt dat er in de media soms wel heel pessimistisch en angstig over het coronavirus wordt bericht. Ze vraagt zich soms af of de situatie écht zo erg is of dat de media het aandikken. Dat zegt ze in haar column in Vrouw. Aan het begin van de coronacrisis ontstond er wat ergernis over de paniekmodus waar Op1 en De Telegraaf in schoten. Als het druk was op straat, zoals op Hemelvaartsdag, spraken de media hel en verdoemenis, terwijl een coronahaard daarna steeds uitbleef.

Mensen zijn daardoor gaan twijfelen of de situatie écht zo erg is en dat is ook een beetje blijven hangen bij Daphne. “Inmiddels gaan de talkshows over de al-dan-niet tweede virusgolf én over de golf aan faillissementen die men na de zomer verwacht.

Het is wel heel erg de slecht-nieuws-show, vindt ze. “Soms weet ik niet meer zo goed of media neigen naar het negatieve (vroeger was het: ‘Geen nieuws is goed nieuws’, tegenwoordig lijkt het: ‘Goed nieuws is geen nieuws’) of dat de virus-situatie écht nog lang onzeker zal zijn.

Daphne geeft de media het voordeel van de twijfel en houdt het vooralsnog op het laatste. “Toch zie ik het glas liever halfvol. Er zijn vaccins die hoopvolle testresultaten laten zien. Bij beginnende besmettingshaarden zijn ze er steeds sneller bij.”

De kleine gelukjes zijn overal, je moet ze alleen wel willen zien.”

Veel mensen zien Ab Osterhaus als het uithangbord van de coronahysterie. Hij zit om de dag in Op1 om te roepen dat we weer in lockdown moeten.

Lees ook: Telegraaf zaait coronapaniek: veel BN’ers kritisch (16 juni)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen