Catherine Keyl regelt meer airtime voor Maurice de Hond

Catherine Keyl vindt dat Maurice de Hond niet genoeg media-aandacht krijgt. Ze heeft daarom gezorgd voor wat airtime bij De 5 Uur Show. Dat was vrijdag te zien in de uitzending op SBS 6. Het is volgens Catherine onbegrijpelijk dat Maurice ondanks zijn vooruitziende blik zo weinig gehoord wordt, terwijl Ab Osterhaus continu op tv is. “Er wordt eigenlijk niet zo veel aandacht aan zijn ideeën geschonken, terwijl hij toch volgens mij de eerste was die over die aerosols begon“, zegt ze.

Maurice sprak een videoboodschap in voor Catherine. “Nou Catherine, mijn grootste bezwaar tegen de aanpak van het kabinet is dat ze geen gebruikmaken van wat we inmiddels al over de verspreiding van het virus weten. Buitenshuis kan je bijna niets gebeuren, dus daar kun je alles vrijgeven.”

En in binnenruimtes? “Daar is 1,5 meter niet nodig. Er zijn landen zoals Italië waar ze 1 meter doen en daar gaat het ongeveer net zoals in Nederland.”

Last but not least: aerosolen. Dat zijn virusdeeltjes die door de lucht kunnen zweven. Dat is alleen maar gevaarlijk in openbare binnenruimten. Als je daar goede ventilatie hanteert, zoals dat op scholen, kantoren en winkels moet gebeuren, dan is de kans op besmetten veel kleiner. Daar besteden ze eigenlijk heel weinig aandacht aan.”

‘Je ziet hem toch nergens?’

Catherine wijst erop dat Maurice al geruime tijd pleit voor een deltaplan-ventilatie. “Ik hoorde op de radio toen ik hier naartoe reed dat scholen tot de ontdekking zijn gekomen dat hun ventilatiesysteem niet deugt. Dat is dan eind oktober eens voor elkaar, maar die scholen beginnen nu al.”

Het wordt volgens haar echt tijd dat we meer naar Maurice gaan luisteren. “Je ziet hem toch nergens? Er zijn virologen die werkelijk elke avond in elke talkshow zitten. En hij heeft er goed over nagedacht.”

Woensdag is hij te gast in De 5 Uur Show. “Dat doen jullie goed.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen