Videoland heeft bijna even groot budget als RTL 4

Videoland, de videodienst van RTL, heeft inmiddels een budget dat bijna even groot is als dat van RTL 4. En er zal ondanks de coronacrisis alleen nog maar méér in geïnvesteerd worden. Dat zegt Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, in het Cross Media Café. Over Videoland kan volgens Sven niet meer lacherig gedaan worden. “Ik denk dat het wel belangrijk is dat het contentbudget van Videoland al heel dicht in de buurt komt van de bedragen die wij investeren op RTL 4.

Het gaat om serieus geld; het jaarbudget van RTL 4 is naar verluidt zo’n 140 miljoen euro. “Mensen onderschatten dat, maar wij zetten daar qua content heel zwaar op in, omdat wij geloven dat je daar een ander publiek kunt bereiken en met lokale content het verschil kunt maken.”

Het aantal abonnees is tijdens de coronacrisis fors gegroeid, zegt Sven. “Tussen de 25 en de 30 procent. De kijktijd is bovendien geëxplodeerd. Dat was ruim 40 procent meer. Je ziet wel dat die consumententrend die al lang gaande zijn, extreem zijn versneld. We zien dat daar zo ongelooflijk veel wordt gekeken, dat we heel blij zijn dat we zo’n krachtig merk hebben.”

Wél was het problematisch dat er tijdens de coronacrisis geen nieuwe content kon worden gemaakt. “Er was een soort internationale sprinkhanenplaag over alle beschikbare content. Netflix, Amazon, Disney, wij: iedereen was aan het kijken wat we nog konden krijgen, omdat we niet wisten hoe lang het nog zou duren voordat de eigen contentvoorziening weer op gang kwam. Wat er overbleef was behoorlijk prijzig. Er zijn genoeg partijen die prima hebben geprofiteerd van deze crisis.”

Goedkopere abonnementen

Sven wil Videoland verder laten groeien door naast het huidige abonnement van 8,99 euro per maand ook goedkopere opties toe te voegen. “We gaan dat nu anders inrichten. Je hebt dadelijk een family-pakket, een startpakket en een lager geprijsd pakket, waar je advertising bij gaat krijgen, maar dan heel gericht, dus minder. We laten de keuze aan de consument en voor ons is dat een belangrijke innovatie. We zijn ervan overtuigd dat dat onze base extreem snel kan laten doorgroeien.”

Gaat Videoland ook live-tv aanbieden? “Live-televisie wordt absoluut onderdeel van hetgeen wij ook gaan aanbieden op Videoland.”

Betekent dat het einde van lineaire televisie? “Het is voor ons én én. Ik vind het belangrijk dat mensen onze content kijken en waar ze dat doen vind ik minder relevant. We zoeken wel het model eromheen waardoor het passend wordt. Dat is onze visie.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen