Verrassend: ‘Fidan Ekiz en Renze Klamer op DWDD-slot’

Fidan Ekiz en Renze Klamer krijgen volgens het AD de eer om tv-legende Matthijs van Nieuwkerk op te volgen. Na de zomerstop beginnen ze met een nieuwe talkshow op het tijdstip van De Wereld Draait Door. Dat meldt de krant. Fidan Ekiz wordt momenteel veelgeprezen als presentatrice van de zondageditie van Op1, vooral omdat ze niet politiek-correct is, terwijl dat de norm is op televisie. Ze wordt gekoppeld aan Renze Klamer, iets minder bekend bij het grote publiek.

Renze Klamer mocht de afgelopen jaren wat rommelen in de marge bij de NPO en gisteren debuteerde hij met een talkshow op prime time, al was dat niet zo’n succes. Er keken om half tien 437.000 mensen (10 procent) naar Op Vrijdag en daarmee scoorde NPO 1 beduidend minder kijkers dan SBS 6 en RTL 4.

Hoewel de NPO nog niets wil bevestigen, is het AD vrij zeker van zijn zaak. De krant baseert zich op ‘ingewijden’, die aangeven dat ‘het nieuwe DWDD’ op 31 augustus in première zal gaan.

Er is al volop getest met het duo, weet de krant. “De twee maakten vorig weekend een testaflevering. Dat deed ook Simone Weimans die door veel insiders werd getipt om naast Klamer plaats te gaan nemen. De NOS-nieuwslezer zou hiervoor bereid zijn over te stappen naar BNNVARA.”

Al met al blijft het DWDD-slot dus in handen van BNNVARA. “Het is de bedoeling dat Margriet van der Linden de vroege avond om de twee à drie maanden afwisselend met Klamer en Ekiz voor haar rekening blijft nemen.

Het programma moet heel anders worden dan M. “Ingewijden vertellen wel dat de overkoepelende NPO na DWDD af wil van de kritiek dat een talkshow te veel ruikt naar de Amsterdamse grachtengordel.

Lees ook: NPO vindt M top, tv-kijker negeert seizoensfinale (vandaag)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen