Verrassend: ‘Fidan Ekiz en Renze Klamer op DWDD-slot’

Geplaatst op za 04 jul 2020 om 8:15

Fidan Ekiz en Renze Klamer krijgen volgens het AD de eer om tv-legende Matthijs van Nieuwkerk op te volgen. Na de zomerstop beginnen ze met een nieuwe talkshow op het tijdstip van De Wereld Draait Door. Dat meldt de krant. Fidan Ekiz wordt momenteel veelgeprezen als presentatrice van de zondageditie van Op1, vooral omdat ze niet politiek-correct is, terwijl dat de norm is op televisie. Ze wordt gekoppeld aan Renze Klamer, iets minder bekend bij het grote publiek.

Renze Klamer mocht de afgelopen jaren wat rommelen in de marge bij de NPO en gisteren debuteerde hij met een talkshow op prime time, al was dat niet zo’n succes. Er keken om half tien 437.000 mensen (10 procent) naar Op Vrijdag en daarmee scoorde NPO 1 beduidend minder kijkers dan SBS 6 en RTL 4.

Hoewel de NPO nog niets wil bevestigen, is het AD vrij zeker van zijn zaak. De krant baseert zich op ‘ingewijden’, die aangeven dat ‘het nieuwe DWDD’ op 31 augustus in première zal gaan.

Er is al volop getest met het duo, weet de krant. “De twee maakten vorig weekend een testaflevering. Dat deed ook Simone Weimans die door veel insiders werd getipt om naast Klamer plaats te gaan nemen. De NOS-nieuwslezer zou hiervoor bereid zijn over te stappen naar BNNVARA.”

Al met al blijft het DWDD-slot dus in handen van BNNVARA. “Het is de bedoeling dat Margriet van der Linden de vroege avond om de twee à drie maanden afwisselend met Klamer en Ekiz voor haar rekening blijft nemen.

Het programma moet heel anders worden dan M. “Ingewijden vertellen wel dat de overkoepelende NPO na DWDD af wil van de kritiek dat een talkshow te veel ruikt naar de Amsterdamse grachtengordel.

Lees ook: NPO vindt M top, tv-kijker negeert seizoensfinale (vandaag)

Foto: NPO
41 Reacties op “Verrassend: ‘Fidan Ekiz en Renze Klamer op DWDD-slot’”


 1. Robert

  Top koppel in wording. Ik kijk er al naar uit.

  Wederom zat Rob Goossens en dus naast dat het slot naar een andere omroep zou gaan.

 2. Zomaar

  Renze debuteerde met een talkshow op prime time.
  MC..Het was een herhaling!!!!!

 3. Frost

  Rob Goossens neem je toch niet serieus?

 4. MC bezoeker 27

  @Robert Dat meen je toch niet? Renze is de meest irritante presentator op de Nederlandse televisie. Deze valt toch in de categorie Arie Boomsma. Hier kan ik echt niet naar kijken.

 5. Peter Selie

  Leuk koppel en Renze heeft veel in zijn mars leuke vent met zijn praatprogramma nu.

 6. Tjep

  Leuk duo!

 7. Guttegut

  Wel grappig dat MC reaguurders Fidan Ekiz na 1 aflevering met Genee van een totale afgang gepromoveerd hebben tot ideale talkshow host.

 8. Pietpiet

  Waarom niet Tijs vd Brink, zoals eerst bij Op1 de bedoeling was? Renze is van het niveau TV Gelderland. Echt jammer…

 9. CB

  Leuk! Fidan en Renze, dat komt wel goed.

 10. Reggie

  Renze moet eerst de wereld verkennen. Hij leeft veel te veel in zijn eigen bubble.

 11. robb

  Met Fidan Ekiz en Renze Klamer word het wel gezellig .

 12. robb

  Pietpiet hoor ik nu de randstad die de provincie minderwaardig vind.

 13. snoezigkleinhertje

  In ieder geval zijn we nu van die grachtengordelclowns verlost want van dat politiekcorrecte gewauwel word iedereen een beetje moe.

 14. Jos

  Ik ga kijken

 15. gerdien

  En terecht, natuurlijk, want Fidan Ekiz was by far de beste host van Op1 de afgelopen tijd. Ehm, nee dus. Vragen die langer zijn dan het antwoord,vragen waar het antwoord al in zit: ‘u hoeft alleen nog maar ja of nee te zeggen’: dat is haar presenteerstijl. Vaak tenenkrommend, vooral omdat ze naast de allerbeste, Jeroen Pauw, moest aanschuiven waardoor het verschil wel heel pijnlijk was. En dan toch promotie maken? Knap hoor.

 16. B

  Prima koppel .

 17. 🗣(wordt straks verwijderd...)

  Het maakt mij niks uit wie dat tijdslot presenteert: ik kijk toch niet.

 18. Jantje

  Prima koppel. Fidan past meer in een informele setting en is een heel open hartelijke en warme vrouw die gewoon niet gehinderd wordt door een politiek correcte kramp omdat ze van allochtone afkomst is en dus gewoon alles kan zeggen.
  Renze en Fidan hebben al samen een aflevering van Laat op 1 gemaakt waar zij toen gast was bij Renze.

 19. Keta Minek

  Nou maar afwachten!

 20. Ejtnaj

  @jantje….

  Ze kan niet gewoon zeggen wat ze wilt.
  Ze snapt zelf ook wel dat NSBgedrag tov Arie niet kon.
  Voor de rest. Is ze echt niet zo goed als presentator en als columnist.
  Beter kan ze gewoon reportageserie maken.

 21. Gomez

  Nee, niet doen. 2 die zo graag willen. Allebei niet van het juiste kaliber.

 22. Dirk

  Ben wel benieuwd. Sowieso een straatlengte beter dan M.

 23. robert

  Renze is top keuze.

 24. Johan

  Waarom niet die dikke van oog om oog die ook weleens bij Beau zit. Die is er geknipt voor.

 25. Lenze Kramer

  Ik ben benieuwd, ik vind beiden wel interessant.
  Ik hoop dat ze ook flink wat aandacht gaan besteden aan kunst en cultuur. Dat mis ik nu echt op tv. Ik zie nu te veel de waan van de dag.

 26. Jaap

  Gelukkig geen Simone Wijmans, die is niet objectief.

 27. chris?

  Een goed koppel

 28. Bart

  Het programma moet heel anders worden dan M. “Ingewijden vertellen wel dat de overkoepelende NPO na DWDD af wil van de kritiek dat een talkshow te veel ruikt naar de Amsterdamse grachtengordel.”

  Dan moeten ze M gewoon van de buis afhalen. Het is gewoon een heel slecht programma met een hele slechte presentatrice.

 29. Truus

  @Bart, er kijken toch gemiddeld meer dan 600.000 mensen naar M. Dan mag jij het wel niet leuk vinden maar het heeft wel bestaansrecht. Of ben jij net als Arie en moet alles wat jou niet bevalt van de buis.

 30. Burp

  NEEEEEEE…… niet die Fidan, speelt niets klaar en die irritante stem van haar trek ik echt niet. Voor mij nu al een reden om niet te kijken.

 31. Jor

  Het is bevestigd door Bnnvara

 32. chris?

  @Burp; 1 kijker minder, het is me wat.

 33. Uuuh

  Ik ben blij dat M er op zit. Wat een eenzijdig activistisch gedram. Margriet verweet de Nederlandse samenleving diepgewortelde rasicme waardoor gekleurde medelanders geen gelijke kansen hebben, maar haar eigen redactie, zo bleek gisteren, bestaat voornamelijk uit witte en jongvolwassen mensen! Hoezo diversiteit?? Een betere wereld begint nog altijd bij jezelf Margriet! Zéker als je een ander zo de maat komt nemen! Schaam je!

  En hoe ironisch is het dat Margriet de komende maanden in het ‘o zo rascistische Nederland’ plaatsmaakt voor de Turkse Fidan. In het kader van gelijke kansen! Zó slecht gaat het dus ook weer niet in Nederland!

 34. Burp

  @chris2: ik laat je graag in de waan dat ik de enige kijker zal zijn die afhaakt om Fidan Ekiz :-)

 35. Wim Lubbers

  Simone Weimans is het dus niet geworden. Gebrek aan likability, laten we maar zeggen.

 36. Dirk

  Wim: inderdaad. Dat lijkt me geen warme, leuke vrouw. Ben wel benieuwd naar Fidan en Renze. Fruitig, fris, nieuw… net als Matthijs toen hij begon met DWDD. Kom maar door.

 37. Turkse eend

  Alleen een vrouw met niet-westerse wortels mag tegenwoordig nog bij de NPO werken en neutrale vragen stellen.
  Als autochtone man ben je verplicht altijd slaafs mee te gaan in het racistische linkse jargon en ‘denken’ van provocateurs. Lees domheid nakakelen en agressie goedpraten.

 38. Ron

  Fidan, mwah, maar studentikoze Klamer absoluut NIET.

 39. Groenig

  Naam: De Vooravond.

 40. Kapper

  Die Klamer heeft heel eng vies haar.

 41. aammehoela

  Hopelijk wordt het een succes en zal M gaan floppen. M keert dus terug tijdens de herfst en wintermaanden. Als dan de kijkcijfers nog zo matig zijn zal men toch wel inzien dat Nederland niets van M moet hebben.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.