Patty Brard: ‘Ralph Inbar deed een #MeToo’tje bij mij’

De in 2004 overleden Bananasplit-ster Ralph Inbar heeft in het verleden een #MeToo’tje uitgehaald bij Patty Brard. Dat zegt de presentatrice in haar schandaalboek Patty. Ralph vond zichzelf echt een seksbom, meent Patty. “Ralph vond zichzelf woest aantrekkelijk en vond het vreemd als anderen, zoals ik, daar iets anders over dachten. Hij kon absoluut wel wat, maar ook hij was getroffen door waar zoveel mensen in de Nederlandse televisiewereld aan lijden: de Ziekte van Belangrijkheid.

Het was een kleine viezerik, stelt Patty. “Die kleine Ralph Inbar was ook zo. Hij drong zich aan me op, wilde altijd bij mij thuis afspreken omdat hij wist dat Carlo in LA zat. Heel ongemakkelijk. Toen ik zwanger werd, durfde hij gelukkig niet meer in mijn aura te komen.”

Doelt ze hier nou op een #MeToo-achtige kwestie? “Ja. Te lang die hand op je schouder, het gevoel dat hij altijd meer wilde. Bah. Terwijl: wat dácht-ie nou? Al waren hij en Pippo Baudo de allerlaatste mannen op de wereld: nog geen haar op mijn hoofd.”

Patty was ten tijde van Bananasplit nog erg onervaren. “Het was mijn doorbraak op televisie, dus ik wist nog niet goed hoe ik daarmee moest omgaan. In die tijd was ik vrij bleu.”

En Inbar was in feite ook nog mijn baas. Dus dan moet je je in bochten wringen om hem niet al te duidelijk af te wijzen, omdat je anders je baan kwijt bent. Dat vond ik heftig.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen