Op1 krijgt van Hugo de Jonge geen dirt over Wopke

Het was gisteren voor veel mensen een enorme teleurstelling: de gladde Hugo de Jonge is nípt verkozen tot de nieuwe lijsttrekker van het CDA, ten koste van de veelgeprezen Pieter Omtzigt. Gisteren vierde Hugo zijn overwinning in de late talkshow Op1, waar Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel hem een smeuïge mening over CDA-collega Wopke Hoekstra probeerden te ontlokken. Wopke heeft min of meer partij getrokken voor Pieter en dat zal Hugo niet fijn vinden.

Het lukte het presentatieduo van Omroep MAX niet om wat dirt over Wopke te ontlokken bij Hugo. Carrie: “U had met hem de afspraak dat jullie elkaar wel een beetje zouden steunen, wie het ook zou worden, maar afgelopen zondag koos hij ineens voor Omtzigt. Hoe heeft u dat ervaren? Wat deed dat met u?

Hugo: “Nou ja, ieder kiest de rol die hem past in zo’n campagne. Uiteindelijk maken we allemaal van dat ene team CDA en heeft ook iedereen gewoon een taak.”

Charles: “Hij geeft de voorkeur aan voor Omtzigt. Dat heeft hij volgens mij in De Telegraaf gezegd. Dat is nogal helder.”

Hugo: “Ja, maar uiteindelijk zullen we toch onze taak en onze rol op te pakken hebben in dat ene team. Dat geldt ook voor Wopke natuurlijk. We zijn allemaal boegbeelden van die partij.”

Carrie: “Maar was u niet gewoon teleurgesteld?

Hugo: “Nou ja, iedereen kiest de rol die hem past. Dat mag, dat staat iedereen vrij, maar uiteindelijk hebben we wel samen dat ene team te vormen, want niemand is groter dan de partij.”

Een fragment:

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen