Johan Derksen: ‘Wilfred opgestookt door Özcan Akyol’

Wilfred Genee is ineens zo politiek correct geworden omdat hij is opgestookt door zijn goede vriend en VI-hater Özcan Akyol. Dat heeft Johan Derksen gezegd in een radioprogramma van WNL. Johan wil absoluut geen Veronica Inside meer maken met Wilfred: hij heeft Hélène Hendriks naar voren geschoven als opvolger. Hij merkt dat de Özcan Akyols van deze wereld erg veel vat op hem hebben gekregen en dat vindt hij zonde. “De extremisten hebben de macht in Nederland.”

De voetbalanalist wordt moe van al die ‘extremisten’. “De extremisten krijgen onevenredig veel tijd aan die talkshowtafels en dan krijgen ze zelfs de indruk, en ook een groot deel van de Nederlandse bevolking, dat ze een heel grote groep vertegenwoordigen, maar het zijn meer splinterorganisaties van extreme ideeën. Je bent tegenwoordig al een racist als je zwarte koffie bestelt.”

Net als René van der Gijp heeft Johan het vertrouwen in Wilfred verloren. “René van der Gijp en ik gaan niet meer met Wilfred Genee zitten, nee. Wij gaan er dus niet meer zitten met Wilfred Genee, nee. Wilfred heeft dat programma dus opgeblazen.

Wilfred is vals, vindt Johan. “Wilfred zit daar en hij ontlokt ons pittige uitspraken. Hij laat een foto van Akwasi zien en dan denkt hij: daar gaan Derksen en Van der Gijp wat over zeggen. En dat klopt, want daar zitten we voor. Drie dagen later neemt hij dat ons kwalijk en dan zit ik voor een tribunaal met twee mensen die over racisme komen discussiëren.

Eus

Wat is er met Wilfred gebeurd? “Wilfred probeert je dan onderuit te halen, omdat hij geobsedeerd is door alle racismegoden. Hij heeft dan telefonisch contact gehad met Eus, die Turkse jongen, het orakel uit Deventer.”

Özcan heeft Wilfred enorm beïnvloed, zegt Johan. “Hij heeft een column in het AD geschreven en die Eus die in dezelfde column schreef dat het publiek van Veronica Inside bestond uit Tokkies en Geert Wilders-uithangers maakt Wilfred dan duidelijk dat hij actie moet ondernemen en Wilfred doet dat. Hij blaast het hele format van het programma op, waardoor Wilfred het onmogelijk maakt dat wij nog op een geloofwaardige wijze daar kunnen zitten.

Hélène

Johan wil niet verder met Wilfred. “Wij hebben Talpa voorgesteld om met Hélène Hendriks te gaan zitten. Wij willen ook wel met Wilfred in een ander programma zitten, maar dit programma is door Wilfred opgeblazen. Als wij er nu gaan zitten zijn we ongeloofwaardig, karakterloos en dan ga je er ordinair voor de poen zitten.”

Is een samenwerking met Wilfred überhaupt onmogelijk geworden? “Als er een ander programma komt met een ander format, dan kan het. Het is een prima presentator, maar alleen heeft hij zichzelf opgeblazen. Hij kan niet als een zonnekoning boven alle partijen gaan zitten en dan een oordeel uitspreken. Als mensen mij een racist vinden, dan moeten ze naar de politie gaan en een aanklacht indienen. Dat is nog nooit gebeurd. Het is allemaal op basis van gemanipuleerde beelden op social media.”

Talpa Network gaat nog altijd uit van een nieuw seizoen van Veronica Inside. “Die mensen dachten: dit komt wel weer goed, omdat er vaker incidenten zijn geweest. Nou, dit komt niet goed.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen