Ilja Gort niet blij met hoe AH zijn wijn promoot

Geplaatst op zo 19 jul 2020 om 10:30

Wijnboer Ilja Gort, bekend van zijn tv-programma’s voor AvroTros, is niet blij met de manier waarop Albert Heijn zijn Château La Tulipe-wijn promoot. Dat geeft hij aan in een bericht op Twitter. Albert Heijn heeft momenteel een actie lopen, waarbij de fles wijn niet voor 9,99 euro maar voor 7,49 euro verkocht wordt. “Lekker bij varkensvlees“, luidt de aanprijzing in de folder. Ilja vindt het vreselijk dat zijn wijn op deze manier in verband wordt gebracht met dode varkens.

Ilja spreekt de supermarktketen erop aan. “Beste Albert Heijn, de prijs voor deze wijn, 25 procent lager dan de gebruikelijke 10 euro, is menslievend. Alleen dat varkensvlees, mag dat de volgende keer weg? Please?

Zelf ziet Ilja de link met varkensvlees niet zo. “De wijn is net zo lekker bij ’n salade, gegrilde groenten en zelfs bij een pizza (ervaringsdeskundige) Merci beaucoup.

De Albert Heijn reageert op z’n webcares: “(Il)ja, je hebt helemaal gelijk! 🤭 Dit paradepaardje van een wijntje is heerlijk bij een stukje vlees, maar is inderdaad net zo lekker bij een stukje kaas of een salade. Zolang je deze rode heerlijkheid maar met sprankeltje liefde drinkt komt het helemaal goed. ❤️ Santé!^Rachella

Daarna grijpt ook nog een andere webcare-medewerker in: “Hi! Deze wijn is inderdaad OVERAL lekker bij. 🍷 Ik ga het voor je doorgeven! ^Kristy

Foto: AVROTROS
36 Reacties op “Ilja Gort niet blij met hoe AH zijn wijn promoot”


 1. Peter van Essen

  Sinds wanneer maakt Adolf H. weer reclame?
  Daar kan niet veel goeds uitkomen, dat heeft de geschiedenis wel geleerd.

 2. Rein

  Twitterbericht is al 4 dagen oud.

 3. Sylvana S.

  Ik vind het merkwaardig dat ’s lands grootste kruidenier zich nog steeds van deze initialen bedient.
  Sedert 1945 zouden ze toch beter moeten weten, er worden heel veel mensen door gekwetst en het rijt nog steeds, dagelijks zelfs, oude wonden open.
  Ik roep op om het verleden te laten rusten en Albert Heijn moet zijn naam wijzigen. Anders zit er niets anders op dan een totale boycot.

 4. Captain Caveman

  Geboycot wordt het door linkse uitkeringstrekkers met afgedragen legerkleding aan en enorme uitgegroeide rasta kapsels. Dat is het algemene beeld van een demonstrant cq activist die denken dat ze overal gelijk in hebben. AH is een prima supermarkt. Lopen niet zo te klooien met personeel. Dat is eruit gesleten. Ja, om de vakken te vullen. Maar er gebeurt meer. En dat moet gebeuren door goed personeel, jong of oud wit of zwart!

 5. Bram

  Ik vind het abject en infaam dat een grote supermarkt keten jonge allochtone schoolkinderen voor 3 euro per uur vakken last vullen. Dat staat gelijk aan kinderarbeid, als slaven tewerkgesteld voor een multinational.
  Iedereen die ooit een bijbaantje heeft vervuld bij ’s lands grootste grootgrutter zou op moeten staan en herstelbetalingen eisen!! En wel nu!!

 6. Curryworst

  @Sylvana S.
  zo 19 jul 2020 om 10:37,

  Velen zullen zich gekwetst voelen door jouw initialen: SS
  Ook een naamswijziging dan maar?

 7. Kuis

  Ilja Gort komt erachter hoe een multinational de (wijn)boeren behandeld.
  Mooie wake-up call. Welkom terug uit je bubbel.

 8. Sylvana S.

  @currywürst
  Jij bent natuurlijk weer zo een rechtse witte institutionele onderdrukker die alle pijn bij mensen van kleur ontkent en bagatelliseert. Doordat je er misplaatste grapjes over probeert te maken diskwalificeer je jezelf van deelname aan deze discussie.

 9. Captain Caveman

  kinderen stonden nog niet zo heel lang geleden in de vakantie bij de boer van 700 tot 1800 in de herrie en hitte voor 1,75 gulden per uur! Mietjes en homo’s zochten de beschutte veiligheid van een supermarkt op. vullen en jatten!

 10. Captain Caveman

  Ja, Sylvana S. Dat zijn we! En dat koesteren we! Heb er geen nadelen van. Werk hard en zorg goed voor mezelf en mijn gezin. Pik geen flauwekul van niemand. En het is GÉÉN discussie maar weer dezelfde uiting van zieligheid en slachtofferschap die alleen belijdt mag worden door afrikanen enz. Zelfs Aziaten worden uitgemaakt voor oud vuil! Dan heb je wel heel veel medelijden met jezelf. Teken van zwakte.

 11. A

  Ik was super verbaasd over de reacties, van o.a. S, over de intialen van Albert Heijn. Hoe komt iemand erbij om dat te associëren met die AH van vroeger ?
  Heb ik nog nooit een van mijn bejaarde familieleden over gehoord.
  Dan zou je deze afkorting nooit meer mogen gebruiken ? Dat is echt spijkers op laag water zoeken !
  (Ik vraag me zelfs af, of het wel een serieuze reactie ís … )

 12. Apfelflapf

  Ik ga toch geen wijn drinken van deze pipo ?

 13. A

  De suggestie van Currywürst over dan nog een naamswijziging, is wel een aardige.

 14. Karel

  Ilja wil vooral verkopen en gebruikt ons belastinggeld voor één grote Ilja marketing show.

 15. Tvkijker

  Hij moet blij wezen dat AH zijn wijn afneemt. Het is een zeikerd die zich meer dan 1x zo uitlaat in de media. Als hij daar niet tegen kan dan stopt hij met leveren aan AH, maarja….dan loopt hij weer euro’s mis

 16. Corry Jankbal

  Ilja is een kei in marketing, en ook nog een goede presentator en onderhoudend schrijver.
  AH leest zijn boeken schijnbaar niet, anders hadden ze deze blunder niet begaan.

 17. Captain Caveman

  Wijn van die, wijn van zus, wijn van dat. Elke BN’r heeft zijn eigen wijn. Tenminste het etiket wil u dat doen geloven. De wijn komt van Chateau Migraine-De Eenheidsworst. Kosten zijn 0,013 cent per hectoliter bocht!

 18. Huismaker

  Ilja gort: marketing, marketing, marketing … Wellicht krijgen de makers van de programma’s een flesje wijn en leven nog lang en gelukkig.

 19. Chantal

  Vreselijke narcistische aanstellerig persoon. Rijk geworden door het nog niet voltooide werk van anderen schaamteloos te stelen en zijn eigen naam eronder te zetten. Zoals ook John de Mol aan zijn formats komt zeg maar, die heeft ook nog nooit wat zelf verzonnen.al doet hij het wel zo voorkomen.

 20. Bart Verbleij

  Lekker spareribs met een dikke knoflooksaus en zo’n fles zure wijn van Ilja Gort, daar zeg ik geen nee tegen!
  En drie knaken voor een houten kop – zeg nou zelf!! Van die goedkope whisky moet je ’s nachts ook kotsen, en die kost bijna het dubbele!!

 21. anonymous

  Die wijn van Ilja Gort is niet te zuipen
  Hij mag uberhaupt blij zijn dat iemand het wil kopen.

 22. azijnzeiker

  De kipknots bij Albert Heijn is lekkerder dan de gehaktballen van de PLUS.

 23. anonymous

  oh ja, wees dan een vent Ilja, maak een echt statement;
  zet op de fles dat het alleen voor vegetariërs is.
  Maar ja dat doet hij niet want dat kost 80% omzet

 24. Barry Meinsveld

  Hallo Ilja Gort.
  Jouw wijn is de eerste keus als we gaan barbequeen met vers eikenhout en een kip uit het hok van de buren waarmee we ontzettend veel plezier beleven
  Varkensvleez kunnen we aleen bij de kinderboerderij krijgen maar sinds de Polen kwamen zijn de varkentje s helas niet meer te krijgen. Misschien dat we er na de volgende ramadan weer aan kunne komen, tot dan is het scharelkip of lametjes. Lametjes vin tik lief en lekker mals vlees met mayonaise.

 25. HBaz

  Bah, varkensvlees. Dan moet ik altijd aan Linda de Mol in bikini denken. Dan sla ik zo’n wijntje liever over.

 26. Barry Meinsveld

  Of knoflooksaus van iliasdeli.nl
  Vet lekker en ook al niet zo duur

 27. Youp

  Sinds NSB AH zich tegen Johan Derksen keerde loop ik met een boog om deze winkel heen. Hypocriete kutzaak, anderen de les lezen over een grapje en zelf grossieren in plofkippen en producten die door kinderhandjes zijn gemaakt.
  Dat is het lekkere van Albert Heijn!

 28. Chaplin

  Ik ben met Youp!
  Proost Youp 🍷

 29. Meneer de Uil 🐦

  Tsja.. Wat is uw doel? Heer Tulip ende Slurp.

  U weet hoe het Tineke is vergaan met haar Sud Africaanse Wein bij A. Heijn.

 30. Ik ga naar edah

  Dat is het lekkere van albert heijn

 31. Vivo

  Dat is lekker van albert heijn

 32. Vivo

  Dat is het lekkere van albert heijn

 33. V. Schaik

  Loopt een partij leip te lullen over die avonturen daar. Staat te tollen op zijn poten van de drank. Zuipende bejaarden zijn er al genoeg. Sommigen lopen om 10 uur s’morgens met een bierlucht door de Aldi te sjokken op weg naar de halve liters!

 34. V. Schaik

  Roken en zuipen teveel en vreten amper, ja, snacks en worstebrood. Staan ze met een stalen smoel om 10 uur s’morgens bij de kassa: 8 halve liters, sjek, en 2 kookworsten. Dik in de 70 en hebben nooit wat zeggen ze.

 35. Suckerpunch de ekte!

  Jezelf verkleden als Fransman terwijl je dat NIET bent om zo een toneelstukje op te kunnen voeren ter bevordering van de verkoop noemt men ook wel : C U L T U R E L E T O E E I G E N I N G!

  En is een vorm van discriminatie

 36. BRAAK

  Oplichter ben je alpinopetje!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.