Guido beledigt Nadège, Olcay grijpt in: ‘Seksistisch!’

Guido den Aantrekker, een van de weinige smaakmakers van Shownieuws, kreeg gisteren de wind van voren toen hij aan de desk het uiterlijk van Meiland-hulpje Nadège Coffinet omschreef. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Collega Olcay Gulsen vond de volgende uitspraak van Guido seksistisch: “Zij doet mij altijd mij altijd een beetje denken aan Madge, het bruidsmeisje van Dame Edna. Dat was toch ook een beetje een verlopen type, laat ik het zo onaardig even noemen.”

Olcay greep direct in. “Ik vind het super onaardig en seksistisch. Ik wil hier graag een punt van maken.”

Guido: “Nou, begin een actie zou ik zeggen.”

Olcay: “Ja, women supporting women!

Presentatrice Dyantha Brooks, die iets minder politiek correct is – dat kan ook niet anders met een schoonvader als Erik de Vlieger – daarop: “Hoezo onaardig of seksistisch?

Olcay: “Nou, ‘verlopen type’, dat zeg je toch niet over een vrouw?

Guido: “Of het nou een man of een vrouw is… Als het een man was geweest, dan had ik het óók gezegd.”

Olcay: “Maar verlopen type vind ik onaardig. Het was de huishoudster van de familie.”

‘Niet alle mannen zijn seksisten!’

Daarna ging het nog over één of andere feministische actie van vrouwen die strijden tegen seksisme. Olcay: “Ik hoop dat vrouwen elkaar mooie complimenten blijven geven en zeggen: ‘Seksistische nare opmerkingen mag je nooit accepteren!’

Guido vond het allemaal een beetje stigmatiserend: “Maar ik wil nog even één ding zeggen – en ik praat ook voor Mark (Labrand, die ook aan de desk zat, red.): wij mannen zijn ook heel vaak complimenteus en ik voel me absoluut niet aangesproken dat er ook maar iets vrouwonvriendelijks gebeurt bij ons mannen.”

Olcay: “Hoe bedoel je: bij jullie mannen?

Guido: “Nou, de mannen met wie ik omga: wij zijn allemaal ontzettend lovend over vrouwen. Er wordt nu wel een beetje – ook door jou – gezegd dat vrouwen moeten opkomen tegen het feit…”

Mark Labrand daarop: “Ja, maar goed, Guido, we hebben toch de afgelopen tijd hier in Shownieuws over mannen verteld die het tegendeel zijn. Ook al is het er maar eentje, dat is er één te veel toch?

Ah, leuk: Olcay heeft bij Shownieuws een nieuw jurkje gescoord. Een slijmjurk.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen