Guido beledigt Nadège, Olcay grijpt in: ‘Seksistisch!’

Geplaatst op wo 29 jul 2020 om 8:15

Guido den Aantrekker, een van de weinige smaakmakers van Shownieuws, kreeg gisteren de wind van voren toen hij aan de desk het uiterlijk van Meiland-hulpje Nadège Coffinet omschreef. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Collega Olcay Gulsen vond de volgende uitspraak van Guido seksistisch: “Zij doet mij altijd mij altijd een beetje denken aan Madge, het bruidsmeisje van Dame Edna. Dat was toch ook een beetje een verlopen type, laat ik het zo onaardig even noemen.”

Olcay greep direct in. “Ik vind het super onaardig en seksistisch. Ik wil hier graag een punt van maken.”

Guido: “Nou, begin een actie zou ik zeggen.”

Olcay: “Ja, women supporting women!

Presentatrice Dyantha Brooks, die iets minder politiek correct is – dat kan ook niet anders met een schoonvader als Erik de Vlieger – daarop: “Hoezo onaardig of seksistisch?

Olcay: “Nou, ‘verlopen type’, dat zeg je toch niet over een vrouw?

Guido: “Of het nou een man of een vrouw is… Als het een man was geweest, dan had ik het óók gezegd.”

Olcay: “Maar verlopen type vind ik onaardig. Het was de huishoudster van de familie.”

‘Niet alle mannen zijn seksisten!’

Daarna ging het nog over één of andere feministische actie van vrouwen die strijden tegen seksisme. Olcay: “Ik hoop dat vrouwen elkaar mooie complimenten blijven geven en zeggen: ‘Seksistische nare opmerkingen mag je nooit accepteren!’

Guido vond het allemaal een beetje stigmatiserend: “Maar ik wil nog even één ding zeggen – en ik praat ook voor Mark (Labrand, die ook aan de desk zat, red.): wij mannen zijn ook heel vaak complimenteus en ik voel me absoluut niet aangesproken dat er ook maar iets vrouwonvriendelijks gebeurt bij ons mannen.”

Olcay: “Hoe bedoel je: bij jullie mannen?

Guido: “Nou, de mannen met wie ik omga: wij zijn allemaal ontzettend lovend over vrouwen. Er wordt nu wel een beetje – ook door jou – gezegd dat vrouwen moeten opkomen tegen het feit…”

Mark Labrand daarop: “Ja, maar goed, Guido, we hebben toch de afgelopen tijd hier in Shownieuws over mannen verteld die het tegendeel zijn. Ook al is het er maar eentje, dat is er één te veel toch?

Ah, leuk: Olcay heeft bij Shownieuws een nieuw jurkje gescoord. Een slijmjurk.

Foto: SBS
28 Reacties op “Guido beledigt Nadège, Olcay grijpt in: ‘Seksistisch!’”


 1. Norvo

  Het knetterde gister tussen Guido en Olcay. Zo’n sfeertje waarbij ze elkaar in de commercial break op de bek kunnen slaan *of* pakken. Dat soort dynamiek maakt Shownieuws wel lekkerder om te kijken dan het bravige bankgevoel van Boulevard.

 2. Sandra

  Die Turk weet klaarblijkelijk niet wat seksistisch betekent.
  SBS-kleuterniveau!

 3. MolTalk

  Guido heeft toch gewoon gelijk??

 4. Curryworst

  Olcay heeft RTL verlaten voor leuke tv-klussen bij Talpa. Carrièremove, uitdagingen, nieuwe programma’s en nog meer van dat geblabla.
  Zit ze dan, aan de desk van Shownieuws een beetje cha grijnig te wezen.

 5. Curryworst

  En af en toe verschijnt ze op de buis als het over haar vage relatie met Ruud de Wild gaat.

 6. Theo

  Shownieuws is helemaal top. Ze zijn veel vrijer in wat ze wel en niet mogen zeggen.

  BLVD is zo saai met al de jaknikkers die zeggen wat PvdV ze voorkauwt. Het is echt een sekte. brrrr

 7. Anne

  #team Guido

 8. Frenske

  Die wijven willen een maatschappij zonder humor en zonder machogedrag.

  En op hun 35e zitten ze dan alleen in hun appartement met hun twee katten en vragen ze zich vertwijfeld af waar de ECHTE mannen zijn gebleven. En uit wanhoop gaan ze dan maar met een macho uit Arabië of Afrika die zich helemaal niets aantrekt van de policorwensen.

 9. ome H

  Ruud de Wild is een verlopen type

 10. Jaap

  Zo zielig als je andere mensen continu naar beneden
  haalt zegt veel over jezelf net als de meeste reacties zoals hierboven
  zielige mensen met weinig zelfvertrouwen beperkt IQ
  en te veel vrije tijd.🐷

 11. Hilke

  Het liep niet helemaal lekker tussen de 4 gister. Dit kwam vooral door Olcay, zat door alles en iedereen heen te tetteren. Zat duidelijk niet op haar plek.

 12. Henk

  Hilke, komt door haar cokeverslaving.

 13. Ruud de Wild

  Zoals ik wat klodders verf op een doek kwak, zo kwak ik vanavond wat klodders zaad in Olcay.

  Knapt ze van op.

 14. Waterrruuuggg

  Na wat observatie kom ik tot de conclusie dat de meeste reacties
  geschreven worden door geestelijk beperkte mensen.
  OMG.

 15. HBaz

  Kijk zelf eens in de spiegel, Guido. Je ziet er niet uit.

 16. Dikkie Dik

  Waarom wordt tegenwoordig door iedereen het woordje SUPER toch te pas en te onpas gebruikt? Gemis aan woordenschat wellicht? Irritant wanneer je er op gaat letten, de kleinste zijn ineens super!

 17. Rina

  Probleem is dat Olcay een punt heeft dat het onaardig is — het heeft nul komma nul zin om over uiterlijk te beginnen — maar dat ze de terechte kritiek teniet doet door het seksistisch te noemen. En als ze het daarmee toch nog niet teniet had gedaan, dan liet ze haar valide punt wel volledig ondersneeuwen met onzin als “women supporting women!” en “dat zeg je toch niet over een vrouw?” Dus het is alleen erg om een vrouw te beoordelen op uiterlijk? Hopelijk mag ik een vrouw wel beoordelen op stupide uitspraken, want je bent af, Olcay!

 18. Ikke

  Guido, je moet je kapot schamen. Laat meteen zien hoe je bent, arrogant in ieder geval. SBS gaat goed vooruit met de nieuwe critici . Degene die op moesten krassen hadden beter kunnen blijven.

 19. Liselot

  Ik ben zelf een vrouw maar ik vind dat Guido gelijk heeft. Als vrouwen niet op hun vrouwelijkheid beoordeeld willen worden dan moeten ze ook niet klagen als er iets over hun uiterlijk gezegd wordt als dat bij mannen kennelijk wel mag. Of iets onaardig is is persoonlijk, ik zelf vind die huishoudster ook niet heel fris erbij lopen, ik denk dat het op dat chateau ook nogal viezig is. Tot slot vind ik als vrouw Guido een leuke aanwinst in Shownieuws, adrem, verzorgd, mooi haar en een prettige stem.

 20. Eendenlippenhater

  Dit is de domheid van ‘woke’ volk. Elke opmerking die mogelijk negatief kan worden opgevat, wordt seksistisch of racistisch genoemd. Dus de opgespoten lippen waar dit soort woorden door uitgespuugd worden, mag je geen lelijke, ordinaire, mislukte pijplippen meer noemen. Dit kan echt niet meer in 2020!

 21. Gerda

  Ik snap niets van deze ophef hoor, dus men mag niets zeggen over slordige mensen, ongeacht sekse, dan ben je seksistisch? Ergens ontgaat me iets

 22. anoniem

  Guido

  wanneer en hoe laat , dom guido.. je medewerkers zijn slimmer dan je guido,

  gaat Mevrouw Halsema

  je mont in je kont (t)

  maandloner!!!

 23. Mark

  Guido heeft gelijk wat Chateau Meiland betreft met die publiciteitsstunt à la VI. Als de Meilandjes maar elke week een paar keer in het nieuws blijven anders zouden ze in de vergetelheid raken en da’s niet goed voor het nieuwe seizoen. Let maar op, die Nadège zit er volgende maand gewoon weer in, allemaal gemaakt! En half NL trapt er weer in.

 24. wilfred degens

  @Olcay, je schijnt niet te weten dat iedere man van nature een seksist is. De levensdrijfveren van mannen zijn: sex, macht en competitie. Onze samenleving mores leert ons van baby af aan om niet meer naar onze natuur te luisteren en aan te beantwoorden. Wij mogen alleen nog beantwoorden aan alle verwachtingspatronen van de hele wereld om ons heen waar we mee te maken hebben of krijgen als je nog kind bent. Kortom, we worden zonder ons verzet voortdurend gedwongen sociale (onnatuurlijke) komedie te spelen zelfs in een nog gepassioneerde relatie! Olcay, je maakt je over de ware man een illusie die niet bestaat. Je gelooft mij daar pas in als je feilloos hebt leren gedachten lezen. Wel waar is dat de waarheid niet altijd gezegd hoeft te worden. Maar droom in deze samenleving maar lekker door.

 25. wilfred degens

  @Dikkie Dik wo 29 jul 2020 om 10:27
  Het Nederlandse taalgebruik is naar een volkomen imbeciel niveau gezakt. Ik ben het met je eens. Let er maar eens op hoe slecht Nederlands onder nergens opslaande stopwoordjes door de massa gesproken wordt.
  “””Super, echt, echt, echt!, uh, uh en eindeloos uh, jah en man (door hangjongeren en krimi macho freakers)””””. Alles van culturele waarde is tegenwoordig voor de massa van weinig tot geen betekenis meer. Het internet is hun leermeester. U en ik o.a. zijn zombies geworden met onze opvoeding en degelijke opleidingen.

 26. Onze Held Geert

  Zombie, ja man

 27. Mien uit Assen

  Wie van de drie foto’s is Nadége?

 28. Jaap Aap

  Schijnheilige teringkut die ze is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.