Giel Beelen: ‘Ik kan bij NPO geen tijdslot eisen’

Geplaatst op vr 24 jul 2020 om 14:00

Giel Beelen sputterde niet tegen toen BNNVARA hem het tweederangstijdslot 4.00 tot 6.00 uur aanbood op NPO Radio 2. Hij is al lang blij dat de publieke omroep hem zo snel na zijn commerciële avontuur weer in de armen wil sluiten. Dat zegt hij in De Telegraaf. In de herfst wordt Giel bevrijd uit de dwangbuis van Talpa Radio en keert hij terug naar zijn vorige werkgever. Daar is de dj erg dankbaar voor. “Als ik heel eerlijk ben: ik had niet verwacht dat ik al zo snel mocht terugkeren.

Giel liet de VARA eerder nog achter voor de diepe zakken van John de Mol, maar er is geen rancune bij de omroep. “Ik had iets van: daar moet eerst gewoon maar wat tijd overheen gaan. Misschien even geen radio maken, of whatever. Maar toen kwam dit en dacht ik: ja, dat is top.

Wel moet Giel zich dus tevreden stellen met het tijdslot dat normaal gesproken naar een beginner gaat. “Het is natuurlijk niet dat ik kan zeggen tegen BNNVARA: ik wil dat en dat tijdstip. Zo werkt het niet. Maar ik ben er wel heel blij mee.”

Zelf schroomde de omroep wel een beetje om Giel dit tijdstip aan te bieden. “Ik begreep dat zij wel een beetje twijfelden over het tijdslot, maar ik vind het heel fijn dat ik weer lekker onderaan kan beginnen, bij een station waar ik zelf heel graag naar luister.

De ster van Giel is de afgelopen jaren flink gedaald. Hij is nooit echt uit de verf gekomen bij het Talpa-station Radio Veronica. Hij is daar naar eigen zeggen ook niet helemaal vrij om te doen wat hij wil.

Het is in Hilversum geen geheim dat dj’s van de Talpa-zenders Radio 10, Radio 538 en Radio Veronica gekneveld radio moeten maken. Buiten de lijntjes kleuren wordt daar niet gewaardeerd.

Foto: Talpa Radio, William Rutten
26 Reacties op “Giel Beelen: ‘Ik kan bij NPO geen tijdslot eisen’”


 1. Dirk Dwangbuys

  Klopt helemaal.
  Eerst radio 3FM kapot gemaakt.
  Toen Veronica kapot gemaakt.
  In de nacht kan deze pedo weinig kwaad.

 2. Floris

  Gaatjes opvulling. Meer ben je niet voor de NPO

 3. Wilfred Gemeen

  Dat wordt een flink ongeluk in de nacht voor Giel. Lekker volgas de nacht in en uit, dat moet in een flinke crash eindigen voor deze verkeerscrimineel.

 4. Remi

  Ook op deze foto oogt Gieltje niet bepaald ‘okselfris’ …
  Dat ongetwijfeld ‘alternatief’ bedoeld onverzorgd kapseltje van ‘m … lol.

  Hoe dan ook, 19-jarige meisje vallen als ’n blók voor Giel.
  Respekt !!

 5. Elmar Mol

  Giel de Winter is een betere Giel.

 6. Boelie

  Vieze Gieltje. Nooit echt doorgebroken.
  En zijn laatste vrouw moest ie betalen om met hem gezien te worden.

 7. Boelie

  Geef Frank Masmeijer een programma!
  Die verstaat het vak als geen ander!
  En die komt bijna vrij, en hij verdient als geen ander de kans om zich goed te presenteren!

 8. Derhal Flynn

  Ook om vier uur s morgens luister ik niet naar Giel B.
  Dat vind ik gewoon niet zo nodig als er ook nog iets anders te vinden is op de radio. Kleine moeite, groot plezier.

 9. Garry glamour

  Bij het inschrijven op het gemeentehuis nadat ie geworpen was is een fout gemaakt , hij heet geen Giel maar Debiel .

 10. Remi

  @Boelie

  “Ik heb nooit een banaan aangeraakt” …

  Komt-ie binnenkort vrij, onze Frank ?
  Ik dacht dat Frank minstens acht jaar moet ‘zitten’ ?
  Sandra en de wóest aantrekkelijke dochters gaan nog trouw bij ‘m op bezoek ?

  We need more info !

 11. JOLLA

  Remi, kijk op netflix “over water”

 12. Tina

  Bijzonder prettig om deze voormalige vara coryfee zo diep te zien vallen. Gieltje was namelijk zo’n 15 jaar geleden een grote ster in medialand. Ik had de dubieuze eer een keer met hem en zijn vara gezelschap te mogen werken. Hij bleek precies het verwaande misogynistische kereltje te zijn wat ik altijd al dacht dat hij was. Hij had ook zijn vriendinnetje meegenomen; het kind zal niet ouder dan 17 zijn geweest. Maar minstens zo erg was het team om hem heen, het voornaamste doel wat men leek te hebben was elkaar naar het leven te staan voor de gunsten van prins gielepiel. Zelden zo’n lange werkdag gehad.

 13. Remi

  @JOLLA

  https://www.youtube.com/watch?v=1tMAg9JhJc8

  Ook deze ‘Frank’ verdient nog een kans … blij dat z’n gezinnetje
  Frank altijd blijft steunen, ook in de onzekere tijden.

 14. Remi

  @Tina !

  U bevestigt exáct het beeld dat weldenkend Nederland heeft van dit mannetje.

  … Ergens op Twitter zult u ongetwijfeld te vinden zijn,
  jammer dat we niet ‘in contact’ kunnen komen hier, op Mediacourant.

  Niettemin … uw reactie is wel heel erg ‘raak’ vrees ik ;)

 15. Meneer de Uil 🐦

  De deur op nummer 2 staat inmiddels ook wagenwijd open voor de terugkeer van een andere coryfee, vrijheidsstrijder Gerard E. De ‘Che Van(af) 2’ wordt de naam van zijn nieuwe programma tussen 02.00 en 04.00 uur.

 16. azijnzeiker

  Wat een viezerik die Giel Beelen. Dat zo iemand nog steeds lucratieve baantjes heeft.

 17. Hopsakees

  Ik heb vaak met Giel te maken gehad. Zelden zo’n aardige kerel meegemaakt.
  Ja, in zijn hoogtijdagen kon hij soms wat kortaf zijn, maar welke BN’er niet.
  Samen met Stenders, Ekdom, van Inkel en Curry de beste DJ van de laatste jaren.
  Vind het ook wel tof dat hij weer terugkeert naar de NPO.

 18. azijnzeiker

  Qua uiterlijk kan ik de tweelingbroer van Giel zijn alleen heb ik nog zijn vorige tanden

 19. M

  Giel Beelen is te slim voor mij, ik val op hersenloze t0kkies. Heerlijk!

 20. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Respect voor Giel, hij komt terug op een slechte keuze en accepteert zonder morren een lager salaris en matig tijdslot.

 21. Ome Cor

  @ de redactie van MC: hoezo gekneveld radio maken bij Talpa? Dat kan toch niet waar zijn. Onze Gerard E. is daar juist naartoe gegaan om zich te kunnen ontplooien omdat hij bij de NPO zo beperkt was in zijn mogelijkheden. Zou Geertje dan toch voor de centjes gegaan zijn? Nee, toch?
  NPO2 moet oppassen om niet de nieuwe schijtlollige zender van Nederland te worden. Nu in de vakantieperiode met al die vervangingen begint het hier en daar al pijn te doen bv bij ‘Jan Willem start op‘. Daar zijn het Wouter van der Goes en Frank van het Hof die nu de scepter zwaaien. Zeer middelmatig, zeer flauw, zwakke platenkeuzes (Joling, Hazes, Martin etc), voorspelbare een-tweetjes. Dieptepunt vanochtend was de aanwezigheid van ene van Inkel voor 07u. Die Veronica-stem, dat hijgerige plaatjes aan- en afkondigen, die jaren 70 jingles. Getverdemme. Als ze zo doorgaan met het verkwanselen van NPO2, waar kun je dan nog terecht behalve op spotify of een andere dienst. NPO2: je bent verkeerd bezig! Ik dreig af te haken.

 22. Kipsla

  Stelletje zuurpruimen. Wat is er nog aan djs te bieden die de moeite van het luisteren waard zijn dan? Stenders en De Wild hebben al hun tijdslot. Weet je wat, gooi die walgelijke kwal Wout de goes eruit, ik begrijp niet wat deze man al die jaren op prime time op die zender te zoeken heeft. Zet die 2 clowns van de ochtend show op 6 tot 8, en dan kan giel als vanouds de ochtendshow weer doen.

  fan van geweest maar aa. Maa

 23. tim

  jawel hoor hij kan een tijdslot krijgen van 2 tot 4 ’s nachts

 24. Laat

  Door dit soort vlees hompen die overal mee wegkomen weet je dat God niet bestaat.

 25. Geel Bielen

  Zelfs op zijn beste dag was Giel nog een slechte DJ. Nu alle vroegere 3FM luisteraars naar Radio 2 luisteren moeten dit soort mislukkelingen ook weer geïmporteerd worden. Bah 2 was een goede zender.

 26. Meneer de Uil 🐦

  Nou… ik kan het alleen maar met u eens zijn:

  @ Ome Cor
  vr 24 jul 2020 om 19:04

  NB Zomaar een vraag… heeft u ook zo genoten van de Rockballads op Radio 2 gisteravond? Ik zelf ende persoonlijk zat op de hoogste tak van de boom en wapperen met mijne vleugelen in afwachting van The Scorpions en Foreigner… Heerlijke opgewekte muziek veur den vrijdagavond! Wat een vooruitstrevend en origineel idee!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.