Giel Beelen: ‘Ik kan bij NPO geen tijdslot eisen’

Giel Beelen sputterde niet tegen toen BNNVARA hem het tweederangstijdslot 4.00 tot 6.00 uur aanbood op NPO Radio 2. Hij is al lang blij dat de publieke omroep hem zo snel na zijn commerciële avontuur weer in de armen wil sluiten. Dat zegt hij in De Telegraaf. In de herfst wordt Giel bevrijd uit de dwangbuis van Talpa Radio en keert hij terug naar zijn vorige werkgever. Daar is de dj erg dankbaar voor. “Als ik heel eerlijk ben: ik had niet verwacht dat ik al zo snel mocht terugkeren.

Giel liet de VARA eerder nog achter voor de diepe zakken van John de Mol, maar er is geen rancune bij de omroep. “Ik had iets van: daar moet eerst gewoon maar wat tijd overheen gaan. Misschien even geen radio maken, of whatever. Maar toen kwam dit en dacht ik: ja, dat is top.

Wel moet Giel zich dus tevreden stellen met het tijdslot dat normaal gesproken naar een beginner gaat. “Het is natuurlijk niet dat ik kan zeggen tegen BNNVARA: ik wil dat en dat tijdstip. Zo werkt het niet. Maar ik ben er wel heel blij mee.”

Zelf schroomde de omroep wel een beetje om Giel dit tijdstip aan te bieden. “Ik begreep dat zij wel een beetje twijfelden over het tijdslot, maar ik vind het heel fijn dat ik weer lekker onderaan kan beginnen, bij een station waar ik zelf heel graag naar luister.

De ster van Giel is de afgelopen jaren flink gedaald. Hij is nooit echt uit de verf gekomen bij het Talpa-station Radio Veronica. Hij is daar naar eigen zeggen ook niet helemaal vrij om te doen wat hij wil.

Het is in Hilversum geen geheim dat dj’s van de Talpa-zenders Radio 10, Radio 538 en Radio Veronica gekneveld radio moeten maken. Buiten de lijntjes kleuren wordt daar niet gewaardeerd.

Foto: Talpa Radio, William Rutten

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen