Ab Osterhaus: ‘Wat ik van alle grapjes over mij vind?’

Ab Osterhaus is zo’n beetje de minst geliefde tv-viroloog van het land. Mensen ergeren zich aan zijn ijdeltuiterij en aan zijn gitzwarte scenario’s die nooit uit blijken te komen. Maar ook is er frustratie over zijn vele tv-optredens: Op1 was op een gegeven moment de talkshow waarin elke avond een ander duo aanschoof bij Ab Osterhaus. Volkskrant-columnist Bert Wagendorp noemde het programma na enige tijd Ab1 in plaats van Op1. Gisteren zat hij samen met Ab op BNR Nieuwsradio.

Gastheer Wilfred Genee: “Bert Wagendorp, Ab Osterhaus schuift nu aan, heb je gelijk die opmerking er even bijgehaald van Ab1?

Bert: “Nee, nee. Ik begin natuurlijk niet iemand die ik voor de eerste keer ontmoet gelijk flauwe grappen te vertellen.”

Wilfred: “Was het ongemakkelijk?

Bert: “Nee, hij heeft tien jaar geleden al de Volkskrant opgezegd.”

Wilfred: “Oh, meneer Osterhaus, dus u heeft de grap niet gelezen van Bert Wagendorp in zijn column?

Ab: “Nee, ik heb de grap niet gelezen. Ik weet niet wat de grap was.”

Bert: “Nee, de grap was dat wij u zo vaak bij Op1 zagen zitten dat wij Op1 op een gegeven moment Ab1 gingen noemen.”

Wilfred: “Dat is toch leuk?

Ab: “Heel leuk!

Wijntje

Wilfred confronteerde Ab met nog meer kritieken. “Het NRC had dan weer gezegd: ‘Dat is die wetenschapper die een paar keer in de week een glaasje rode wijn komt drinken.’ En ook: ‘Het is met die lange zigzaggende antwoorden net een cavia van het doolhof van Fred Oster.’ Daar kunt u toch wel om lachen om dat soort humor?

Ab: “Ik heb mijn glaasje wijn alweer genomen. Ik vind het leuk. Het maakt mij niks uit. Er is natuurlijk heel veel kritiek altijd, maar als je dingen zegt die niet heel erg populair zijn dan krijg je het voor je kiezen.”

Gisteren werd bekend dat Ab Osterhaus komend seizoen meedoet aan de BN’er-show Ranking the Stars.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen