Ab Osterhaus: ‘Wat ik van alle grapjes over mij vind?’

Geplaatst op za 11 jul 2020 om 15:00

Ab Osterhaus is zo’n beetje de minst geliefde tv-viroloog van het land. Mensen ergeren zich aan zijn ijdeltuiterij en aan zijn gitzwarte scenario’s die nooit uit blijken te komen. Maar ook is er frustratie over zijn vele tv-optredens: Op1 was op een gegeven moment de talkshow waarin elke avond een ander duo aanschoof bij Ab Osterhaus. Volkskrant-columnist Bert Wagendorp noemde het programma na enige tijd Ab1 in plaats van Op1. Gisteren zat hij samen met Ab op BNR Nieuwsradio.

Gastheer Wilfred Genee: “Bert Wagendorp, Ab Osterhaus schuift nu aan, heb je gelijk die opmerking er even bijgehaald van Ab1?

Bert: “Nee, nee. Ik begin natuurlijk niet iemand die ik voor de eerste keer ontmoet gelijk flauwe grappen te vertellen.”

Wilfred: “Was het ongemakkelijk?

Bert: “Nee, hij heeft tien jaar geleden al de Volkskrant opgezegd.”

Wilfred: “Oh, meneer Osterhaus, dus u heeft de grap niet gelezen van Bert Wagendorp in zijn column?

Ab: “Nee, ik heb de grap niet gelezen. Ik weet niet wat de grap was.”

Bert: “Nee, de grap was dat wij u zo vaak bij Op1 zagen zitten dat wij Op1 op een gegeven moment Ab1 gingen noemen.”

Wilfred: “Dat is toch leuk?

Ab: “Heel leuk!

Wijntje

Wilfred confronteerde Ab met nog meer kritieken. “Het NRC had dan weer gezegd: ‘Dat is die wetenschapper die een paar keer in de week een glaasje rode wijn komt drinken.’ En ook: ‘Het is met die lange zigzaggende antwoorden net een cavia van het doolhof van Fred Oster.’ Daar kunt u toch wel om lachen om dat soort humor?

Ab: “Ik heb mijn glaasje wijn alweer genomen. Ik vind het leuk. Het maakt mij niks uit. Er is natuurlijk heel veel kritiek altijd, maar als je dingen zegt die niet heel erg populair zijn dan krijg je het voor je kiezen.”

Gisteren werd bekend dat Ab Osterhaus komend seizoen meedoet aan de BN’er-show Ranking the Stars.

Foto: NPO
22 Reacties op “Ab Osterhaus: ‘Wat ik van alle grapjes over mij vind?’”


 1. Johan

  Ben benieuwd hoe lang de grote flop op vijdag met Renze Klamer nog blijft bestaan?
  Tjonge jonge wat een flop

 2. Vakantietijd.

  Ik heb een hekel aan alle leugens die hij verteld heeft, en nog doet..

 3. Wolter

  Ab geeft zijn advies waar haar voor gevraagd is. Niets en en niets minder.

  De mensen horen liever dat het virus stipt bij de grens.

 4. Daaristieweer

  Sinds wanneer zijn feiten ‘grapjes’ geworden?

 5. Henk

  Wat vind Wilfred van grapjes over hemzelf?

 6. Het geboortekanaal

  Ab de opportunist
  Ab de zakkenvuller
  Ab de alcoholist
  Ab de kleauteklapper
  Ab moet weg.

 7. Wendy's dealertje

  Benieuwd wanneer hij Peter R de Vries gaat vervangen in Boelefart.

 8. Ron

  Brekend: Ab NIET in Ranking The Stars. Alles berust op een groot misverstand. Gelukkig maar. Bron: RTL Boulevard

 9. Wolter

  Ab Osterhaus doet niet mee aan het RTL-programma Ranking the Stars, laat hij zaterdag weten in RTL Boulevard. De sinds de wereldwijde uitbraak van het als coronavirus bekende COVID-19-virus veelvuldig in de Nederlandse media verschenen viroloog dacht mee te werken aan een interview in plaats van een spelprogramma.

  “Nu ik zie wat het programma inhoudt, denk ik niet dat het verstandig is om eraan mee te doen”, aldus Osterhaus. De viroloog beweert het door Paul de Leeuw gepresenteerde Ranking the Stars nog nooit gezien te hebben.

 10. Martien Wijnland

  Waaattt goeoeoeoeoeoeoeoeddddttt…!!
  WIJNEN WIJNEN WIJNEN

 11. snurkhapper

  Gevaarlijke gek, die vent.

 12. anoniem

  Gelukkig zijn er behalve tv ook andere manieren om je te informeren en je te vermaken.. :-)

 13. Matthijs Zelf.

  Ab Osterhaus was goed maar nu aan anderen overlaten.

 14. Het geboortekanaal

  Hahahaha, hij heeft schijt gekregen.
  Ab doet niet meer mee.
  Ab is af
  Ab is over en uit.
  Schluß, Ende.
  Klaar met Ab.
  Your time is Ab.

 15. Nadege

  Abberdeflap!

 16. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  Er is maar één echte Ab en dat is Ab van der Laak !!!

 17. Ome Cor

  Wat dacht je van Ab Normaal? Wie kent ‘m nog?

 18. Winterklaar

  Vraag niet hoe ik het weet, maar Osterhaus is functioneel analfabeet.

 19. Keen

  (neiuwsbericht van een andere website, hier gepubliceerd met toestemming): Rond het jaar 2015 wordt het Sinterklaasfeest bestreden door een kleine groep activisten. De traditie, waarin het ze vooral lijkt te gaan om Zwarte Piet, zou volgens hun “racistisch” zijn en ook doen denken aan een tijd van slavernij. Tijdens het demonstreren overtreden activisten wetten.

  Als reactie op deze strijd adviseert een Nederlandse minister vrijblijvend diverse partijen vrijwillig hun vertolking van Zwarte Piet aan te passen: minder roet op het gezicht, minder kroeshaar en geen oorbellen. Voor de traditionele liedjes kan het woord ‘knecht’ vervangen worden door ‘Piet’ en ook de naam Zwarte Piet kan in deze liedjes aangepast worden naar bijvoorbeeld ‘lieve Piet’ of ‘onze Piet’.

  Diverse partijen, waaronder het dagelijkse televisieprogramma van de publieke omroep (bekeken door bijna een miljoen kijkers per aflevering) en een lokale intocht in hoofdstad Amsterdam, volgen het advies op en passen hun vertolking van Zwarte Piet aan. De Nederlandse bevolking laat echter horen dat zij het hier niet mee eens zijn.

  De Mediawet schrijft voor dat de netmanagers alleen het profiel van de zender mogen bewaken, maar géén inhoudelijke bemoeienis mogen hebben. Dat is nu wel het geval.

  In reactie hierop besluiten ook voorstanders van Zwarte Piet te demonstreren en, net als door tegenstanders van Zwarte Piet, worden er wetten overtreden. Het bekende lied “Sinterklaas Wie Kent Hem Niet?”, oorspronkelijk uitgebracht in het jaar 1982, wordt hierbij met regelmaat opgevoerd als strijdlied.

  Uit onderzoek in het jaar 2019 blijkt dat 95 procent van Nederland voor Zwarte Piet is. Ook wordt in juni 2020 nog eens benadrukt dat er vanuit de regering niet wordt geadviseerd om de interpretatie van Zwarte Piet aan te passen. Er is niets mis met de traditie van Sint Nicolaas en zijn zwarte knecht terwijl het kinder-duo ook nog eens enorm populair is. De minister die in 2015 adviseerde om Zwarte Piet te veranderen putte dus uit persoonlijke mening en vroeg dit absoluut niet namens de Nederlandse regering.

  Als bijvoorbeeld een televisiezender voor een televisieserie of een snoepproducent op een snoepgoed-verpakking het personage Zwarte Piet anders uitbeeld dan in de traditie dan heeft de opdrachtgever hier zelf voor gekozen. Vanuit de bevolking is er geen vraag naar de aanpassing van Zwarte Piet, het overgrote merendeel van de bevolking ziet graag de traditionele Zwarte Piet. Wanneer een televisieproducent of bij een plaatselijke intocht de burgemeester het aanbod afwijkt van de vraag is de reden nooit dat de bevolking geen Zwarte Piet wil zien. Het kan zijn dat in zo’n geval de opdrachtgever (onterecht) bang is voor een kleine groep activisten maar dat is nooit met 100 procent zekerheid vast te stellen.

  Als er een televisieprogramma of plaatselijke intocht geen Zwarte Pieten meer toont is het aan te raden als consument contact op te nemen met de producent of organisator om te laten weten dat u Zwarte Pieten wilt zien. Dit geldt ook voor producten in de supermarkt.

 20. Suckerpunch

  Leuk verhaal, lekker kort ook

 21. Jolanda

  Wow, iedereen op de knieën voor Asscher om geen enkele reden. Arme Zwarte Piet, arme 95 procent van Nederland…

 22. Huismaker

  @Martien Wijnland

  Whiskey, Whiskey, Whiskey

  en

  Miljoenen, Miljoenen, Miljoenen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.