‘Wytse van der Goot nieuwe host Veronica Inside’

Wytse van der Goot (38) is in beeld om Wilfred Genee (52) op te volgen als presentator van Veronica Inside. Hij valt in de smaak bij de vaste analisten Johan Derksen en René van der Gijp. Dat heeft Angela de Jong donderdag gezegd op NPO Radio 2 en in de talkshow Op1. Johan en René zijn helemaal klaar met Wilfred, omdat hij zich maandag in de racismespecial van VI heeft gedragen als een Judas. Volgens Angela is het een serieuze optie dat de heren verdergaan met een andere host.

Angela begrijpt heel goed dat Johan en René klaar zijn met Wilfred. “Ik denk dat iedereen die de uitzending gezien heeft maandag wel begrijpt dat ze heel erg boos zijn. Ze zijn aangevallen in hun eigen clubhuis en dat is nooit leuk.”

Wat zijn de toekomstscenario’s? “Als ik het allemaal goed begrepen heb, dan hebben Gijp en Derksen twee scenario’s bij Talpa neergelegd. Óf Wilfred komt deze zomer met een charmeoffensief en dan gaan ze door. Óf ze gaan verder met een andere presentator.”

Er is al één potentiële presentator in het vizier, zegt Angela. “Ik heb vandaag de naam Wytse van der Goot horen rondzingen. Gijp en Derksen zouden hem zelf graag willen. Dat heb ik gehoord, maar het is één bron, ik kan er niet mijn handen voor in het vuur steken.”

Hoe komt ze aan die naam? “Ik kreeg het vanochtend van iemand te horen die op zich best dichtbij het vuur zit. Zij noemde Wytze van der Goot. Dat vinden zij een heel fijne presentator en die vertrouwen ze de tafel wel toe.

Blijft het programma even succesvol zonder Wilfred? “Volgens mij heeft het afscheid van Jeroen Pauw bewezen dat een presentator toch iets minder belangrijk is voor de kijkcijfers dan we af en toe denken.”

Toch denkt ze dat het ook een uitdaging zou worden voor Wytse. “Iedereen die nu op zijn plek gaat zitten, moet zich goed afvragen of hij dat wel wil. Het afbreukrisico is heel hoog.”

Ze zou het wel jammer vinden als het VI-trio uit elkaar valt. “Het is een van de weinige programma’s waar een deel van Nederland zich nog in herkent.”

Foto: FOX

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen