Talpa werkte aan dagelijkse variant Veronica Inside

Talpa Network werkte, vlak voordat de bom barstte, aan een dagelijkse variant van het programma Veronica Inside. Dat heeft Wilfred Genee gezegd op Radio Veronica. Talpa-baas John de Mol onthulde in juni 2018, in de allerlaatste RTL Late Night, dat hij bezig was met een late talkshow op SBS 6. Daar is het nooit van gekomen, maar wellicht had hij nu wel plannen voor een verhuizing van VI. Volgens Wilfred Genee is er de afgelopen maanden uitvoerig gesproken over een dagelijkse variant.

Nog vóórdat Johan Derksen vorige week maandag zijn controversiële zwartepietgrap maakte, waren er al spanningen tussen de heren van VI. “We hadden onderling al een tijdje spanning, zeker de laatste maanden.”

Die spanningen hadden te maken met de dagelijkse VI-variant. “We spraken over een dagelijkse versie van ons programma en daar waren we het niet allemaal over eens. Het leidde ertoe dat we onderling een niet al te goede verstandhouding meer hadden.”

Het schijnt dat René van der Gijp het wel zag zitten, maar de andere heren niet. Er was gekibbel tussen de mannen. “Sterker nog: dusdanig slecht dat we vorige week maandag al bijna niet meer met elkaar spraken.

Johan was na die uitzending ook al onmiddellijk weg, aldus Wilfred. “Je voelde dat er behoorlijk veel spanning was.

VI heeft in het verleden ook al dagelijkse edities gehad, maar die waren altijd tijdelijk en alleen tijdens een EK of WK. Een dagelijkse VI zou de late avond van Veronica karakter kunnen geven, maar ook een potentiële kijkcijferhit zijn op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen