SBS 6 kopieert na knikkershow wéér YouTube-fenomeen

John de Mol heeft tijdens de lockdown kennelijk veel tijd doorgebracht op YouTube, want na de knikkershow kondigt hij nu nóg een programma aan dat we min of meer al kennen van het videoplatform: Chain Reaction. Het format is geïnspireerd op de vele filmpjes van mensen die een heel parcours hebben uitgezet, dat tot leven komt door middel van een kettingreactie. De Mol gaat daar nu een hele show omheen maken en dat nieuws werd gisteren groot gebracht in Shownieuws.

Presentatrice Airen Mylene: “Even naar jou, Albert, want vorige week kwam je al met de primeur over dat knikkerprogramma en nu heb je weer een primeur van een andere show.

Albert Verlinde: “Ja, nou ja, ik had John de Mol vorige week aan de lijn en hij vertelde over die knikkershow. Hij zei: ‘Ik heb nog iets, maar dat mag je nog niet melden.’ Toen zei ik: ‘Dan wacht ik wel even. Ik ben ook een paar dagen niet aan de desk, maar dan wil ik het wel doen als ik er zit, want dan kan ik weer iets nieuws melden.’”

Het gaat dus om Chain Reaction. “Ik vind het ook weer een heel leuk programma. Het heet Chain Reaction. Het is wat je tegenwoordig heel veel ziet dat mensen iets doen, bijvoorbeeld dat er een balletje valt op een pollepel en die pollepel valt dan weer in een pan met soep. Je kan van alles doen, het is een kettingreactie.”

Er wordt gezocht naar kandidaten. “Dit programma roept gezinnen, clubs of collega’s op om met elkaar zo’n chain reaction te bedenken, die op te nemen en die komt in het programma. Er wordt dan gezocht naar de beste chain reaction. Die filmpjes zijn de inzending en in de studio moet je het dan laten zien.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen