Ruben Nicolai-quiz blijft GTST elleboogjes geven

Geplaatst op vr 05 jun 2020 om 8:50

Voor fans van Goede Tijden Slechte Tijden zal het niet makkelijk zijn om te zien hoe hun geliefde soap avond aan avond elleboogjes krijgt van het vervangende programma Ik Weet Er Alles Van. De quiz van Ruben Nicolai zette GTST vorig jaar zomer al flink in zijn hemd, maar weet ook nu weer meer kijkers te boeien dan de soapserie. De kijkcijfers klommen donderdagavond naar 883.000 kijkers (15,6 procent), ver boven het GTST-gemiddelde van de afgelopen periode.

Ter vergelijking: GTST heeft in de hele maand mei slechts drie keer beter gescoord dan de 883.000 kijkers die Ik Weet Er Alles Van gisteren neerzette.

Het pijnlijke aan de hoge kijkcijfers van Ik Weet Er Alles Van is dat GTST al jaren moet vechten tegen het beeld dat de soapserie zijn langste tijd heeft gehad.

De kijkcijfers van GTST zijn door de jaren heen flink ingestort, maar de kosten blijven uiteraard onverminderd hoog. Een quiz is veel goedkoper om op te nemen.

Hoewel een quiz veel toegankelijker is voor de zappende tv-kijker, blijft RTL vooralsnog vasthouden aan GTST. De serie keert na de zomer weer terug op vlaggenschip RTL 4.

Foto: RTL
19 Reacties op “Ruben Nicolai-quiz blijft GTST elleboogjes geven”


 1. Sjors van Kempen

  Logisch, dit vinden bejaarden leuk.
  Een soap is voor jongeren en die hebben wel wat anders te doen (blowen, elkaar aftrekken in een portiek, lachgas inhaleren) in de avonduren.

 2. Gayguy

  Haha sjors van kempen. Ik heb nog nooit jongens elkaar zien aftrekken in een portiek, maar jij hebt daar blijkbaar WEL ervaring mee?

 3. Johan

  Een van de gevaren van GTST permanent vervangen door zo’n quiz is dat het risico bestaat dat de kijker er sneller op uitgekeken raakt. Stel dat GTST wordt geschrapt en deze quiz ervoor in de plaats wordt gezet dan zou het kunnen dat met 2 a 3 seizoenen de kijkcijfers inzakken omdat men erop uitgekeken is. Het oplappen van GTST is de juiste keuze. Het is de makers vaker gelukt zich opnieuw uit te vinden en dat zou nu weer kunnen gebeuren.

 4. PIPPA

  Ik moet ook zeggen dat dit programma wel lekker weg kijkt!

 5. PIPPA

  Een quiz is voor laaggeletterde.

 6. Jasper

  En voor de derde keer deze week gaat er niemand mee in de stemmingmakende koppen van MC om GTST neer te sabelen. Bravo.

 7. Ad

  PIPPA
  vr 05 jun 2020 om 9:03

  Zoals jij, daarom vind je het programma denk ik lekker weg kijken! Het is laaggeletterdeN en niet laaggeletterde!

 8. Mousse

  @Jasper bravo, helemaal mee eens.

  Dat blijvende gezeur over Gtst of deze quiz, ben ik meer dan zat. Deze 2 programma’s hebben elk een totaal andere doelgroep. Appels met peren vergelijken noemt men dat geloof ik.

 9. WEST*

  Gewoon stoppen met GTST trekt ook veel ouderen aan want veel jongelui zijn afgehaakt vooral in de leeftijdsgroep 70 plus is GTST heel populair bij vrouwen
  en dat is nou niet de doelgroep die RTL nastreeft !

 10. PIPPA

  Een laaggeletterde die zichzelf laaggeletterden noem reageert op zijn eigen laaggeletterden onzin.

  O ja, ik kijk zelf om 8 uur naar het nieuws op NPO1

 11. Max

  Oh,wat heerlijk dat ik deze vreselijke quiz met een nog vreselijke presentator maar 10 minuten hoefde te kijken! Drama! Mij zien ze niet meer terug als kijker.

 12. Ad

  PIPPA
  vr 05 jun 2020 om 9:30

  Hahaha, jij begrijpt dus gewoon echt niet wanneer je laaggeletterde moet schrijven, en wanneer laaggeletterden! Dat is ook steeds zo met andere en anderen, maar met dit woord is het extra vermakelijk!

 13. X

  Ik was na 2 jaar al uitgekeken op GTST. En het zijn idd met name oudere vrouwen die kijken naar dit wanstaltige acteerwerk. Denk eerder 60plus.

 14. GTST, de favoriete serie in verpleeghuizen

  Zodra GTST stopt hebben de verpleeghuizen en daarmee de bewoners een probleem.

  Hoe moet de dagbesteding er dan uit gaan zien?

 15. Ron

  Elke zomer hetzelfde gebash op GTST van MC als deze quiz wordt uitgezonden krijgen we dus vanaf nu. Er is een reden voor waarom deze quiz het goed doet en GTST wat minder, maar steeds beter in het afgelopen seizoen. Het trekt een andere doelgroep aan dan GTST, de spelletjes freaks en dat zijn misschien niet de meest jongste kijkers in de beoogde doelgroep van RTL. Dus je moet het wel in het juiste perspectief zien allemaal.

 16. Bart

  @Sjors Er kijken heel veel bejaarden naar GTST. Alleen maar goed. Een soap hoort niet alleen voor jongeren of de 20-49 doelgroep te zijn. Dat is de fout die ze al jaren maken. Een soap hoort voor iedereen te zijn. De hele familie moet zich er kunnen herkennen en het moet spannend zijn. En ook die belerende verhaallijntjes moeten er uit maar ik geloof dat dit al een stuk minder is.

  Misschien is het een idee dat de vooravond van RTL4 na al die jaren weer eens op de schop gaat. Ik denk dat GTST en Ik weet er alles van een goede en sterke combinatie kan vormen in de vooravond. Editie.nl naar 17.30u recht tegenover De 5 uur show van SBS6 en je hebt weer een stoot aan je concurrent uitgedeeld. Vooravond zal wat duurder worden maar met het blijvend vervroegen van Jinek/Beau blijft er weer een beetje geld over.

 17. Snake Charmer

  Scoort dit net zo goed in doelgroep als GTST?

  En GTST doet het goed op Videoland. Ik kijk ook al jaren geen GTST meer maar om het nou van de buis te wensen? Er kijken nog steeds veel mensen naar en ook online. De manier van TV kijken is veranderd je wilt iets kijken wanneer je wilt niet per se op een vast tijdstip. Daarom halen zenders niet meer de kijkcijfers van vroeger.

  Alleen NPO1 scoort nog hoog maar dat is niet gek als hun publiek bestaat uit een opa’s en oma’s die als ze iets terug willen zien ze een programma opnemen met een videorecorder en terugkijken op VHS videoband. Dus die zender heeft geen last van Streamingsdiensten etc.

 18. IK Weet Er Alles Van !

  Ik vind Kandidaat Alexander van Nuil wel helemaal te gek met zijn gekwaak eend geluid. Het waren leuke afleveringen, benieuwd naar de volgende !

 19. critikast

  Als ik de naam van Nicolai als “presentator” zie moet ik al bijna spontaan braken. Net als ik trouwens GTST zie staan. Wat een verval !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.