Ruben Nicolai-quiz blijft GTST elleboogjes geven

Voor fans van Goede Tijden Slechte Tijden zal het niet makkelijk zijn om te zien hoe hun geliefde soap avond aan avond elleboogjes krijgt van het vervangende programma Ik Weet Er Alles Van. De quiz van Ruben Nicolai zette GTST vorig jaar zomer al flink in zijn hemd, maar weet ook nu weer meer kijkers te boeien dan de soapserie. De kijkcijfers klommen donderdagavond naar 883.000 kijkers (15,6 procent), ver boven het GTST-gemiddelde van de afgelopen periode.

Ter vergelijking: GTST heeft in de hele maand mei slechts drie keer beter gescoord dan de 883.000 kijkers die Ik Weet Er Alles Van gisteren neerzette.

Het pijnlijke aan de hoge kijkcijfers van Ik Weet Er Alles Van is dat GTST al jaren moet vechten tegen het beeld dat de soapserie zijn langste tijd heeft gehad.

De kijkcijfers van GTST zijn door de jaren heen flink ingestort, maar de kosten blijven uiteraard onverminderd hoog. Een quiz is veel goedkoper om op te nemen.

Hoewel een quiz veel toegankelijker is voor de zappende tv-kijker, blijft RTL vooralsnog vasthouden aan GTST. De serie keert na de zomer weer terug op vlaggenschip RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen