Ronald Molendijk: ‘VI, pest mij niet steeds met dj Errie!’

Ronald Molendijk vindt het niet leuk dat de mannen van Veronica Inside hem er steeds mee pesten dat hij zijn tv-carrière te danken heeft aan zijn midlifemaatje DJ Errie, bij het grote publiek beter bekend als Erland Galjaard. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Shownieuws. Jarenlang wekte Ronald ergernis op bij de kijkers van Boulevard – Peter R. de Vries vond hem wél leuk, dat zegt genoeg – en nu is hij Erland achterna verhuisd naar Talpa: hij is bij Shownieuws gedumpt.

Ronald Molendijk is terecht een van de favoriete mikpunten van spot van VI. De laatste keer dat hij echt héél erg aan de beurt was, was in maart. Net als Wendy van Dijk werd Ronald even goed door de mangel gehaald. Ze stonden daarna met z’n tweeën boos achter de desk van Shownieuws.

Ronald is niet blij met al die negatieve aandacht van VI, gaf hij gisteren toe. “Volgens mij is wat het Nederlands elftal heeft gezegd van: ‘Het is gewoon genoeg.’ Daar kan ik mezelf ook wel in vinden, want het is niet echt heel leuk als je zo wordt gekielhaald en dat keer op keer op keer, omdat ik toevallig met iemand bevriend ben en voor de rest schijn ik helemaal niks te kunnen.

Toch vindt Ronald niet dat VI van de buis  af moet. “Het is fantastisch dat zo’n programma bestaat waarin mensen volledig vrij hun mening mogen uiten. Daar mogen we echt wel heel erg blij mee zijn. Ik ben inmiddels tien keer door de heren gekielhaald, dus zelf zit ik er niet op te wachten, maar ik verdedig dat recht wel.”

Wel moeten ze eens gaan nadenken over hoe ze mensen kwetsen, vindt Ronald. “Deze mensen zeggen eigenlijk alles onder het mom van ‘het is cafépraat’. Ik vond deze uitzending heel erg over racisme gaan, terwijl het volgens mij heel erg over beledigen gaat. Ik snap dat die grap eruit wordt gehaald, maar daarvan heeft Johan eigenlijk vrij snel gezegd: ‘Het is gewoon onhandig en geen goede grap.’”

Tegelijkertijd verdedig ik dat het programma bestaat, maar ik snap wel dat er een grote beweging is die gewoon zegt: ‘Moet je ook alles willen zeggen?’ Dat is volgens mij het onderliggende punt.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen