Radiorel: Thierry Baudet loopt weg bij Simone Weimans

Thierry Baudet is vrijdagavond uit de studio van het NPO Radio 1-programma Met Het Oog Op Morgen gelopen, omdat presentatrice Simone Weimans zich volgens hem niet hield aan de afspraken. Dat is te zien op webcambeelden van de NPO. Thierry kwam naar de studio om te praten over de Forum voor Democratie-krant, maar kreeg daarvoor niet genoeg gelegenheid, vond hij. “Maar nu wil ik het graag hebben over het onderwerp waarvoor ik hier ben uitgenodigd“, gaf hij aan.

Simone: “Nou, ik zal u vertellen: mij is verteld dat we het over de actualiteit zouden hebben en dat de krant een kleine aanleiding was, dus de beeldenstorm is het thema van het gesprek. Zo is het mij verteld.”

Thierry: “Dan kunt u nu het wonder van uw flexibiliteit laten zien.”

Simone: “Nou, dat ben ik niet van plan.”

Thierry: “Net zoals ik net tien minuten onvoorbereid heb gesproken over de vragen waar ú het over wilde hebben.”

Simone: “Nou, nee, dat ben ik niet van plan, want ik wil het toch nog even hebben over de demonstraties van de afgelopen weken in Nederland.”

Thierry: “Nee, we gaan het nu nog even hebben over mijn krant. Ik ben net extreem soepel geweest naar u door allemaal vragen te beantwoorden die helemaal niet gaan over waar ik nu mee bezig ben.”

Simone: “U bent er wél op voorbereid, want zo is het wel afgesproken met uw woordvoerder die daar zit.”

Thierry: “Dan ga ik nu weg. Ik vond het leuk om hier te zijn. Tot ziens.”

Simone: “Oké, fijne avond, tot ziens. Dat was Thierry Baudet. Ik zal nog even zeggen dat morgen zijn tour begint waarin hij de krant die hij heeft gemaakt voor Forum voor Democratie promoot in de rest van Nederland.”

Het fragment:

Foto: NPO

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen