Privé-baas Evert: ‘Nieuwe Revu doet er niet meer toe’

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat het geen ramp is dat Nieuwe Revu na 52 jaar opgeheven dreigt te worden. Het tijdschrift doet er niet meer toe. Dat heeft de bladenmaker gezegd in Shownieuws. Zo’n ramp is het niet, aldus Santegoeds. Hij vindt het vervelend voor de betrokkenen, maar dit was te verwachten, zegt hij. “Voor de collega’s is het natuurlijk heel erg die daar met hart en ziel aan zijn blijven werken, hoewel het wel een beetje vechten tegen de bierkaai was natuurlijk“, vertelt hij.

Het randje was ervan af, zegt Santegoeds. “De roep van Nieuwe Revu, de spraakmakende verhalen en grote primeurs, was wel een beetje voorbij.”

Vroeger deed Revu er nog wel toe, weet hij. “In de jaren 70 hebben ze heel erg veel onthuld over prins Bernhard en ook heel veel over seksdingen die onthuld moesten worden en drama’s.”

Tegenwoordig praat niemand volgens hem meer over de Revu. “Het laatste wat er was, was de affaire rond Job Gosschalk geweest. Verder deed de Revu er eigenlijk niet heel erg meer toe de laatste tijd.

De oplage stond bovendien ‘heel erg onder druk’, aldus Santegoeds. “De laatste oplagecijfers zijn van zeven jaar geleden en toen zat hij op de 17.700. Het is een veeg teken dat ze de cijfers daarna niet meer hebben gepubliceerd. Het is echt in de marge geweest.”

Foto: SBS, Elvin

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen