Peter R. de Vries en Thierry Baudet: tv-clash over Femke

Peter R. de Vries viel Thierry Baudet gisterenavond aan in de talkshow Beau toen het over de falende Amsterdamse burgemeester Femke Halsema ging. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Thierry vindt dat Femke op moet stappen, gaf hij aan. “Ik vind echt dat ze moet aftreden, omdat dit zo’n ongelooflijk hard signaal is. Er zijn ook andere mensen geweest die wilden demonstreren, bijvoorbeeld de boeren. Ze heeft dit willens en wetens laten gebeuren“, zei de Forum-leider.

Peter ging gelijk in de aanval. “Mijn indruk van de hele situatie is dat politici zoals Thierry hiernaast mij politieke munt uit deze affaire proberen te slaan op een in mijn ogen misplaatste manier. Er is sprake van een verkeerde samenloop van omstandigheden die niemand heeft gewild, beoogd en toegestaan, maar die zo is ontstaan. Eenmalig.”

Thierry: “Welk signaal geeft zij dan af…

Peter: “Laat me nou even praten… Dit is wat niemand heeft gewild en iedereen ziet dat het fout was, maar niemand had dit ook kunnen voorspellen.”

Thierry: “Dat geloof ik allemaal niet. Ik geloof dat ze het prima konden voorbereiden. Ze heeft geen poging gedaan om het te stoppen en ze is er bij gaan staan!

Peter: “Wat is daar verkeerd aan?

Thierry: “Dan geeft ze ook nog eens het signaal dat het wel prima is. Zelfs als het al waar zou zijn dat het allemaal overmacht was… Als ze er dan ook nog eens bij gaat staan!

Peter: “Je kan ook zeggen, Beau, dat het helemaal niet zo gek is dat een burgemeester zelf eens ter plekke poolshoogte gaat nemen. Dat vind ik helemaal geen diskwalificatie.”

Gastheer Beau van Erven Dorens: “Sven, is zij nog wel de burgemeester van Amsterdam volgende week?

Politiek duider Sven Kockelmann: “Dat durf ik niet te voorspellen. Het hangt af van de coalitiepartijen en zij zijn ook erg kritisch. De kritiek is dat zij te veel naar anderen wijst en niet genoeg naar zichzelf.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen