Crisis raakt Dave Roelvink hard: ‘Gewend aan veel geld’

De coronacrisis raakt Dave Roelvink hard in de portemonnee nu hij niet meer kan optreden als dj. Er komt geen geld meer binnen, terwijl hij als BN’er wel een dure levensstijl heeft. Dat zegt hij vandaag in de podcast Effe Relativeren. Dave, die in het nieuws is omdat hij een Lamborghini in de prak heeft gereden, wijst erop dat veel sterren een luxeleven leiden en daardoor hogere maandlasten hebben dan gewone Nederlanders. Als er dan niets meer binnenkomt, tikt het behoorlijk aan, zegt hij.

De ‘zoon van’ heeft geen acute geldproblemen, maar zal uiteindelijk wel steun nodig hebben. “We zijn nu nog een groep die niet gecompenseerd wordt, tot zo ver. Daar gaan ze zich nog een keer over buigen.”

Dave wijst erop geen miljonair te zijn. “Het is wel makkelijk gezegd om te denken dat elke artiest een paar miljoen op de bank heeft. Dat is gewoon niet zo. Natuurlijk verdienen we goed en ook ik heb lekker gespaard, dus ik ga niet zitten janken, want er zijn veel mensen die het zwaarder hebben, maar we worden gewoon wel hard getroffen. Eerlijk is eerlijk, weet je.”

Veel mensen onderschatten hoeveel het kost om de levensstijl van een BN’er te hebben. “Je gaat er ook een beetje naar leven, eerlijk is eerlijk. Als jij een x aantal bedrag binnenkrijgt elke maand, dan ga je groter wonen en een mooiere auto rijden, gewoon puur omdat je daarvoor werkt en het leuk is om te doen.”

Die luxe levensstijl hakt er nu flink in. “Daardoor heb je ook gewoon hogere maandlasten. En als er niks binnenkomt, dan wordt het toch een lastig verhaal, als je elke maand een paar rooien moet storten, toch? Een keer gaat het op, ja. Dat gaat niet morgen op, maar een keer gaat het op.”

Er moet uiteindelijk iets gedaan worden om BN’ers te helpen, vindt Dave. “Ik denk dat er mensen in onze branche toch wel echt moeten gaan kijken naar wat we gaan doen. Ik reken er niet meer op dat ik dit jaar nog op een podium spring en volgens mij hebben ze het er ook over om volgend jaar al die festivals te skippen enzo.”

Maar hoe komt Dave zo schatrijk? Sinds hij op z’n achttiende bekend werd door een filmpje waarop een meisje hem oraal bevredigde in een bubbelbad, heeft hij een dj-carrière opgebouwd.

Ik ging op een gegeven moment draaien. Ik zei: ‘Ik word dj.’ Ik had in één maand ofzo al honderd boekingen, maar wist nog niet eens hoe ik dat ding moest aanzetten.”

De podcast Effe Relativeren:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen