Anita Witzier verwacht geen corona-ontslag

Anita Witzier vreest net als Beau van Erven Dorens dat er heel veel ontslagen gaan vallen in de televisiewereld. Dat zegt de NPO-ster in gesprek met de Weekend. Bij Talpa liggen de eerste mensen er al uit en ook Anita schrikt van die berichten. “Ja, ik denk dat iedereen zich daar wel zorgen over maakt“, zegt ze. “Aan de andere kant, de Publieke Omroep, waar ik mijn programma’s voor maak, is meer dan ooit noodzaak. Dat zie je aan de kijkcijfers en de waardering die er voor is.”

Ook iemand als Beau hoeft zich geen zorgen te maken, denkt Anita. “Ik denk dat Beau zelf helemaal niet bang hoeft te zijn voor ontslag, want het programma dat hij afwisselend met Eva Jinek maakt is ook hartstikke belangrijk.”

Anita hoopt dat Den Haag niet gaat bezuinigen op de publieke omroep. “Dat weet ik niet. Maar ik mag hopen van niet, want ik denk we niet nog verder kunnen bezuinigen op de programma’s. Hoeveel hebben we inmiddels al niet gelaten de afgelopen jaren?

Door het coronavirus is Anita’s show De Schat van Nederland al geannuleerd. “Je kunt natuurlijk niet met goed fatsoen mensen met elkaar naar buiten sturen op 1,5 meter afstand, op zoek naar een schat. Ik vind het heel jammer dat hert niet doorgaat. Het is een geweldig spectaculair programma, ik keek er erg naar uit.”

Foto: KRO-NCRV, Suzanne Karsters

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen