SBS 6 zet duo op coronahulpshow voor restaurants

SBS 6 komt met een hulpprogramma voor restauranthouders die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. De zender zet het duo Herman den Blijker en Annemarie van Gaal op deze tv-klus. Dat heeft het station bekendgemaakt. Het is hoog tijd om de horeca een hart onder de riem te steken, want ze hebben het hard nodig, zo laat de zender weten. “De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak.”

Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. “Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders.”

SBS 6 ziet veel restauranthouders tegen de nieuwe situatie aanhikken. “Hoe bouw je een gezond horecabedrijf in de nieuwe realiteit met nieuwe regels? Krijgen de restaurants hun tent überhaupt nog rendabel nu nog maar een fractie van de volledige capaciteit benut mag worden? Kunnen ze hun personeel nog behouden of moeten ze mensen ontslaan?

Allemaal vragen waar snel antwoord op moet komen, want de financiële rek is er bij de meeste restaurants compleet uit. “Hulp is hard nodig! Daarom slaan topchef Herman den Blijker en succesvol zakenvrouw Annemarie van Gaal de handen ineen om noodlijdende restaurants te helpen om te overleven.

Den Blijker: “Wij trekken alle registers open om jou te helpen overleven, dus pak deze kans.

Er wordt nu gezocht naar kandidaten. Het programma verschijnt mogelijk deze zomer al op televisie.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen