Ook bom onder Songfestival 2021: ‘Alleen bij vaccin’

Geplaatst op do 07 mei 2020 om 10:10

Het coronavirus heeft het Eurovisie Songfestival van dit jaar al lamgelegd, maar het kabinet legt nu ook een bom onder de editie van volgend jaar: massale evenementen met een landelijke uitstraling mogen pas weer gehouden worden als er een vaccin is. Dat staat in de Kamerbrief die is verstuurd door zorgminister Hugo de Jonge. Optimisten verwachten komend najaar al een vaccin, maar pessimisten denken dat het wel tot sint-juttemis kan duren voordat we kunnen gaan vaccineren.

Het lijkt er daardoor op dat het Eurovisie Songfestival ook volgend jaar geen doorgang kan vinden. In elk geval niet met publiek. De Jonge laat weten nog geen concrete datum te hebben voor grote evenementen.

De zorgminister: “Voor de laatste stap, de massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen. Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.”

Om welke massale evenementen met een landelijke uitstraling het precies gaat is niet duidelijk, maar het Songfestival is natuurlijk vrij massaal. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor grote concerten, zoals die van de Toppers in december.

Andere vergunningsplichtige evenementen, waaronder ook wedstrijden in het betaald voetbal, zijn in ieder geval tot 1 september verboden.

Songfestival-host Jan Smit is geschrokken. “De volksgezondheid staat natuurlijk voorop, maar dit is wel even slikken voor onze sector!

Foto: NOS








34 Reacties op “Ook bom onder Songfestival 2021: ‘Alleen bij vaccin’”


 1. Realist

  Pas op voor het B. Gates vaccin van de nu meest kwaadaardigste man op aarde.
  Zie o.a. Armstrongeconomics.com/blog

 2. MAASTRICHT 2021

  Er is kans. Er is hoop.
  Maastricht is weer in de race!

 3. Pleurt op met je songfestival

  Gelukkig ook nog goed nieuws vandaag.

 4. T.E.D.

  @ Realist

  Stap toch op man! Tijd voor een aluminium mondkapje?! I.d.i.o.o.t.

 5. Lotte

  Zelf gezond verstand gebruiken helpt tegen teleurstellingen!

 6. Dries Roel Vink

  Wat mij betreft schaffen ze dit debiele feest voor de homogemeenschap helemaal af! Het songfestival heeft al vele jaren niks meer met zingen te maken, maar alles met wie er zo freaky mogelijk uit ziet. Denk maar aan die achterlijke kip uit Israel, of dat baardmens uit Oostenrijk. De freakshow is er heilig bij. AFSCHAFFEN!!!?

 7. Sjors van Kempen

  Er gaan zoveel ziektes rond op zo’n homofeestje dat corona echt het verschil niet maakt.

 8. Paris Hilton

  Van uitstel komt nog geen afstel hoor, we hebben het verdient als Nederland wat ze ook bedenken. Jeangu Macrooy heeft er maar een harde dobber aan.
  Hoe leuk zou het zijn om Marga en José en Chiméne te vragen op te treden in het voorprogramma?
  Hollandse trots met 3 topartiesten. Superleuk de LUV-Revivsl op alle zenders in Europa!

 9. Realist

  @T.E.D. hopelijk kom je in aanmerking voor een dubbele dosis vaccin. Je hebt het duidelijk nodig.

 10. Harrie Boomsma

  Kan ook in 2022. Ik heb geen haast. Zie je in de sauna!

 11. Jan

  @Paris Hilton: Goed idee!
  Luv is toch Holland’s trots, wat Madonna kan, kan Luv zeker.
  Voor die tijd moet Luv wel even wat opnames maken voor een gloednieuwe CD. Denk dat alle wereldberoemde producers en schrijvers wel in een rij staan voor hen.
  Marga, hou je portemonnee maar open, het geld stroomt weer binnen.
  Dan kan je dit gegeven pluggen tijdens je Bob-Dylan tournee.
  Zou het niet leuk zijn als Bob Dylan en Luv zouden optreden tijdens het Eurovisie Songfestival? Super. Ik zeg gewoon DOEN!!!

 12. Milou

  Yes Paris Hilton: LUV in het voorprogamma! Ik ben voor!

 13. Gezond verstand

  Die lange termijn voorspellingen en maatregelen zijn onzinnig. We weten helemaal niet wat het virus doet op langere termijn. Dooft het uit? Komt er medicatie? Enz enz…

  Te veronderstellen dat het “zeker nog twee jaar duurt” is niet alleen onzinnig, het is zelfs kwaadaardig want het wakkert angst aan…..

 14. idioot

  weet iemand al of het Libelle zomerfeest door gaat?

 15. CB

  En dan komen we er halverwege de rit achter dat er nooit een vaccin zal komen, omdat de belangen daarvoor te lastig zijn…. Wat ik je brom.

 16. Elbert

  Dries Roel Vink. Je praat wel anders als ik je een keer goed genomen hebt

 17. Ingmar

  Of herhalingen van herhalingen uitzenden. Daar zijn ze zeer goed in bij de omroepen. Van een film uit 1989 wordt nu nog steeds leven uitgeperst om op vrijdag of zaterdag avond te worden uitgezonden. Of dit of gillende kinderen met hysterische papa en mama’s op de achergrond! Flixen dan maar of youtube. Dat is echt de nabije toekomst. On demand en dan kunnen de BN’rs een andere bron van aandacht zoeken. Heerlijk!

 18. Huismaker

  Ab O. Zet de whiskey fles maar weer op tafel. Je kunt straks weer lekker cashen. Eerst een dagelijkse goed-nieuws item mogen verzorgen op NPO met alle vormen van profileren. En dat daarna die vaccins weer worden weggeflikkerd maakt niet uit. Jij hebt de buit weer binnen.

 19. Masters of motorcross

  Libelle zomerfeest gaat NIET door!! Hiervoor in de plaats kunt u live meegenietenvan de strandrace scheveningen. Crossmotoren met zware viertakt motoren die geel herrie en stof produceren voor de echte liefhebbers. Dus geen brocante corona kussentjes en miss Pink duurzame mondkapjes !

 20. William

  @realist, stop toch met die onzin te verspreiden

 21. Denk Na

  Er is al lang een vaccin dus deze uitspraken kunnen gerust gemaakt worden voor de Jong en cs. Het is nog even de vraag wie dit op de markt gaat brengen.

 22. Snake Charmer

  Kunnen reacties als die van Realist verwijderd worden. Er lopen teveel domme mensen rond met het IQ van een achterlijke die serieus in die complot kletspraat geloven en die onzin ook verspreiden zodat simpele Ingrid denkt dat het echt is want het stond op Feesboek.

 23. Marko

  Ingmar,

  Domme reactie!!! Als er niks gemaakt kan worden kan er
  ook niets nieuws uitgezonden worden.
  Aangezien dat we ook jij t.v. wilt kijken zitten er herhalingen tussen.
  Kwestie van logisch nadenken!!!!!

 24. Marko

  Sjors van Kempen,

  ‘N geslacht ziekte is iets anders da corona.

 25. snoezigkleinhertje

  Geen songfestival of die kwibussen van de toppers ik kan met moeite een juichkreet onderdrukken.

 26. critikast

  Wat mij betreft mag die bom ontploffen ! Walgelijk, geldverslindend festival, waarbij iedereen die er apart uitziet mag meedoen; zangkunst niet noodzakelijk !

 27. 1 jaar is nog ver weg

  In 1 jaar kan veel positiefs gebeuren

 28. Broer van..

  @ T.E.D.,

  Droom vooral fijn verder. En kijk over een tijdje weer schoolmeester Mark. Mooi af zitten voor je tv. Neem er wat koffie en koek bij, en je denkt wellicht…” De wereld is zo gek nog nie, meester Mark zorgt voor ons” Je weet niet eens wat er allemaal speelt anders was je iets minder naief.
  En let op mijn woorden als het virus weer opduikt halen ze dit draaiboek gemakkelijk weer van zolder en dan gaat het allemaal minder vrijwillig. ( App, ed). Het plan an mensen als Gates kunnen worden doorgedrukt. Met alle gevolgen als uitroeing , zeer ernstige devaluatie, en aantasting van ( ja ook jouw) burgerrechten tot gevolg.

  Misschien zou openstaan voor andere meningen als die van Realist al eens goed begin zijn om je horizon te verbreden.

 29. Denk Na

  Het was weer vleesch noch visch die persconferentie van Rutte gisteren. Als we braaf zijn worden er nog meer maatregelen versoepelen, ‘als je braaf bent krijg je een snoepje’ Wat infantiele betutteling toch weer. Mooi dat er wat versoepelingen komen maar het is allemaal zo achter de feiten aan hobbelen elke keer. Er kan veel meer dan nu al het geval is. Maar daar hoor je niets over in de MSM…gek hè.

 30. Sjaak

  Iedereen blij.

 31. bastian

  Gefeliciteerd Rutte & Co, kill die hele evenementensector maar…man,man, man… Iets als het songfestival kun je toch ook alleen toegankelijk maken voor het NLse publiek? Natuurlijk heb je dan geen volle zaal vanwege de 1,5m afstand (die trouwens echt niet helpt, maar oké), maar je hebt tenminste publiek.

 32. Geronimo

  Die Hugo de Jonge is ook zo’n engnek, die ondanks zijn zogenaamd hippe jaren ’70 coiffure niet zou opvallen tussen de andere apparatsjiks van de DDR. Eerst die kloteregering nog stoer roepen over groepsimmuniteit, maar nu de WHO het spul van Bill Gates loopt te pushen (dat allang op de plank ligt ;) ) even verplichte ‘vaccinatie’ door de grondwet aan het loodsen zijn. Daar zorgt Erich Priebke, eh, ik bedoel Grapperhaus wel voor.

 33. Jeroen

  Hopelijk dan ook geen EK voetbal !!

 34. Denk Na

  Hugo de Jonge is een ijdeltuit eerste klas en vind het maar wat lekker om nu veel macht te hebben samen met marionet van het RIVM (etc.) Rutte. Ik hoorde vanavond bij Boulevard hele goede argumenten van notabene Arie Boomsma waarmee sportscholen b.v. gewoon weer open kunnen en zulke argumenten zullen er ook voor het Songfestival of andere evenementen zijn, ook Cornald Maas bij M vanavond had goede argumenten. Wees gewoon creatief bedenk iets maar ga niet roeptoeteren vanaf de zijlijn en ach en wee prediken en lekker pessimistisch zijn. Daar schiet je niets mee op in het leven. De wereld draait gewoon door hoor.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.