Ook bom onder Songfestival 2021: ‘Alleen bij vaccin’

Het coronavirus heeft het Eurovisie Songfestival van dit jaar al lamgelegd, maar het kabinet legt nu ook een bom onder de editie van volgend jaar: massale evenementen met een landelijke uitstraling mogen pas weer gehouden worden als er een vaccin is. Dat staat in de Kamerbrief die is verstuurd door zorgminister Hugo de Jonge. Optimisten verwachten komend najaar al een vaccin, maar pessimisten denken dat het wel tot sint-juttemis kan duren voordat we kunnen gaan vaccineren.

Het lijkt er daardoor op dat het Eurovisie Songfestival ook volgend jaar geen doorgang kan vinden. In elk geval niet met publiek. De Jonge laat weten nog geen concrete datum te hebben voor grote evenementen.

De zorgminister: “Voor de laatste stap, de massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen. Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.”

Om welke massale evenementen met een landelijke uitstraling het precies gaat is niet duidelijk, maar het Songfestival is natuurlijk vrij massaal. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor grote concerten, zoals die van de Toppers in december.

Andere vergunningsplichtige evenementen, waaronder ook wedstrijden in het betaald voetbal, zijn in ieder geval tot 1 september verboden.

Songfestival-host Jan Smit is geschrokken. “De volksgezondheid staat natuurlijk voorop, maar dit is wel even slikken voor onze sector!

Foto: NOS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen