Henk Blok stopt voorlopig bij 538, lijdt aan sarcoïdose

Henk Blok, nieuwslezer bij Radio 538, gaat vanaf juni voor onbepaalde tijd met sabbatical. Hij lijdt aan sarcoïdose en nu zijn kwaliteit van leven nog redelijk goed is, wil hij meer tijd besteden met zijn gezin. Dat heeft Talpa Radio laten weten. Sarcoïdose is een zeldzame ziekte waarbij, door onbekende oorzaak, ontstekingen ontstaan. “Ik kamp al 15 jaar met de ziekte sarcoïdose en besef mij dat ik nu nog redelijk fit ben, maar dat dit helaas niet voor altijd zo zal zijn“, zo laat hij weten.

De gezondheid van Blok gaat steeds iets meer achteruit. “Het lopen gaat steeds lastiger en kost steeds meer moeite. Het was zwaar om deze knoop door te hakken en om voor mijzelf te kiezen. Na lang nadenken heb ik besloten dat ik nu nog waardevolle tijd door wil brengen met mijn dochter en vrouw.”

Het betekent dat hij voorlopig vertrekt bij de ochtendshow van Frank Dane. “Ik ben trots op wat we bereikt hebben met de nieuwe ochtendshow op Radio 538. Want die uren radio maken in de ochtend, is het allermooiste wat ik ooit heb gedaan. Het was een jongensdroom die uitkwam en door de jaren heen is het alleen maar nog mooier geworden’

538-dj Frank Dane laat weten: “Ik ben Henk zo ontzettend dankbaar voor de anderhalf jaar dat wij samen de ochtendshow hebben gedaan. Er is niks fijner dan Henk die met zijn warme stem vertelt wat het nieuws van de ochtend is. Ik ga dat samen met de rest van Nederland heel erg missen. Maar de gezondheid van Henk is natuurlijk het belangrijkst en ik wens hem de allermooiste sabbatical, want dat heeft hij na 17 jaar meer dan verdiend.”

Blok is al jaren nieuwslezer bij de 538 Ochtendshow. In 2003 begon hij met nieuws lezen bij het programma Evers Staat Op. Sinds 2019 maakt hij onderdeel uit van het vaste team van De 538 Ochtendshow met Frank Dane.

De nieuwslezer neemt onbetaald verlof op en blijft tijdens zijn sabbatical in dienst van Talpa Network. Zijn vervanger wordt morgen bekendgemaakt.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen