NPO stopt eind deze maand met Frontberichten

Geplaatst op wo 20 mei 2020 om 17:00

De NPO stopt op de laatste dag van deze meimaand met Frontberichten, het dagelijkse coronacrisisprogramma met daarin unieke vlogs van Nederlanders in vitale beroepen. “Mocht het coronavirus in Nederland de komende maanden toch onverhoopt nog weer oplaaien, dan hervat BNNVARA de uitzendingen“, laat een woordvoerder weten. Maar voorlopig is op 31 mei dus de slotuitzending en dat is er niet zomaar één: de finale wordt een speciale studio-uitzending van een half uur.

Astrid Joosten ontvangt in een studiosetting diverse vloggers uit de reeks. “Aan de hand van indrukwekkende en ontroerende fragmenten uit hun vlogs blikt ze met de hoofdpersonen terug op hun verhalen, werkzaamheden en ervaringen tijdens de coronacrisis.”

Frontberichten trekt per aflevering zo’n miljoen kijkers en zorgt voor prachtige reacties op social media. Ook de pers is lovend. Zo schreef NRC Handelsblad: “Het vlogmagazine Frontberichten, waarin artsen en andere essentiële krachten hun verhaal doen, blijkt een schot in de roos.” En de Groene Amsterdammer omschreef Frontberichten als ‘het beste aller coronaprogramma’s’.

De bedenker en regisseur van Frontberichten is documentairemaker Geertjan Lassche, bekend van onder andere Break Free en Jongens van de Bouw. Hij vervlecht de vlogs uit alle delen van ons land telkens tot een magazine van ongeveer 12 minuten. Astrid Joosten verzorgt de voice-over.

De speciale slotuitzending van Frontberichten is op zondag 31 mei om 22.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2, direct na de laatste reguliere aflevering van 22.00 uur.

Foto: NPO
18 Reacties op “NPO stopt eind deze maand met Frontberichten”


 1. Jaap

  Net De Bachelorette gekeken op videoland en ben nu al fan.

 2. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Hoezo “weer” oplaaien?
  Er is nooit enig medisch gevaar geweest.

 3. nm

  Allemaal acteurs.

 4. Banaan

  @nm alles is tegenwoordig gescript!

 5. Bart

  Fijn!

 6. HUGO

  Mooi, ik vond dit maar niks, het houdt de hele boel op.

 7. Huismaker

  Meest lachwekkende is RTL.
  Deze zender heeft zich pijlsnel laten promoveren als Gecertificeerde Staatszender. Rutte wordt door hen als een nationale heilige geprofileerd.
  Totaal geen enkel woordje van kritiek. En dat noemen ze “journalisten”. Het zijn gewoon gezanten van de regering. Deze club is totaal niet serieus te nemen. Vele malen heb ik gevraagd om een EERLIJK EN OPEN DEBAT. Uiteraard met evenveel voor- als tegenstanders. Maar niets daarvan. Het klootjesvolk moet worden opgevoed volgens hun normen.
  ik verdenk hen er van dat zij geholpen heeft om ook het Referendum pijlsnel af te schaffen. Stel toch eens voor dat het kootjesvolk een eigen mening heeft. Beau: Vergeet niet gezellig te spelen met Rutte. Je bent niet meer dan een pratende pop. Jammer.

 8. Pegode

  Dank u dank u dank u

 9. Pegode

  En die pers conferenties van Rutte zonder die mime speelsters.
  Die pers conferenties zijn van te voren bekend, gewoon ondertitelen!

 10. Pegode

  Geen gezicht die dames op dat schavot tussen die raaskallers in.

 11. Piet Pannelap

  Is de oorlog voorbij dan?! Verloren of gewonnen??

 12. Bertus V.

  Na het virus gaan ze nu ook hysterie indammen.

 13. Ronald

  Jammer. Vond het heerlijk dat gevoel dat we permanent in een oorlogssituatie zaten

 14. Whitedog

  Waarom posten er zoveel leeghoofden hun simpele ondoordachte reacties hier. We hebben voor dat soort types toch Twitter bedacht?

 15. Realist

  Kijk Jensen, Cafe Weltschmerz, Een oorlog reeds verloren, Blue tiger studio en Ongehoord Nederland en je weet dat de NPO en RTL alleen staatspropaganda verkondigen.

 16. Saskia

  Mooi dat deze staatspropaganda stopt. Iedereen is bang gemaakt.

 17. Chiel M.

  O ik dacht dat het echt soldaten waren in de frontlinie met hun berichten.
  Goedkoop dit.

 18. Cora

  God zij dank dat dit absurde, bangmaakprogramma verdwijnt. Echt een teken van hysterie dit programma. Laten we doorgaan met leven. De intelligentie lockdown is erger dan de kwaal!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.