NPO stopt eind deze maand met Frontberichten

De NPO stopt op de laatste dag van deze meimaand met Frontberichten, het dagelijkse coronacrisisprogramma met daarin unieke vlogs van Nederlanders in vitale beroepen. “Mocht het coronavirus in Nederland de komende maanden toch onverhoopt nog weer oplaaien, dan hervat BNNVARA de uitzendingen“, laat een woordvoerder weten. Maar voorlopig is op 31 mei dus de slotuitzending en dat is er niet zomaar één: de finale wordt een speciale studio-uitzending van een half uur.

Astrid Joosten ontvangt in een studiosetting diverse vloggers uit de reeks. “Aan de hand van indrukwekkende en ontroerende fragmenten uit hun vlogs blikt ze met de hoofdpersonen terug op hun verhalen, werkzaamheden en ervaringen tijdens de coronacrisis.”

Frontberichten trekt per aflevering zo’n miljoen kijkers en zorgt voor prachtige reacties op social media. Ook de pers is lovend. Zo schreef NRC Handelsblad: “Het vlogmagazine Frontberichten, waarin artsen en andere essentiële krachten hun verhaal doen, blijkt een schot in de roos.” En de Groene Amsterdammer omschreef Frontberichten als ‘het beste aller coronaprogramma’s’.

De bedenker en regisseur van Frontberichten is documentairemaker Geertjan Lassche, bekend van onder andere Break Free en Jongens van de Bouw. Hij vervlecht de vlogs uit alle delen van ons land telkens tot een magazine van ongeveer 12 minuten. Astrid Joosten verzorgt de voice-over.

De speciale slotuitzending van Frontberichten is op zondag 31 mei om 22.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2, direct na de laatste reguliere aflevering van 22.00 uur.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen