Meest bekeken tv-programma van Nederland stopt

Niet Yvon Jaspers, Linda de Mol of Martien Meiland, maar Mark Rutte was de afgelopen maanden hét kijkcijferkanon van de Nederlandse televisie. Zijn corona-updates, eerst wekelijks en daarna om de twee weken, waren een schot in de roos: op het hoogtepunt, een maand geleden, keken er lineair 7,8 miljoen mensen: een monsterscore. Toch komt er al na één seizoen een einde aan Rutte’s coronashow. Er komt alléén een vervolg als het coronavirus weer oplaait in ons land.

Na het vertrek van Pauw en De Wereld Draait Door verliest de kijker daardoor, middenin de coronacrisis, nóg een vaste waarde. Het kabinet is van plan na volgende week voorlopig een einde te maken aan het corona-crisisberaad en de bijbehorende de persconferenties vanuit het crisiscentrum.

Het kabinet wil stoppen met de crisisstructuur, omdat de coronabesmettingen afnemen. “Het kabinet wil af van de permanente crisissfeer van de afgelopen maanden“, zegt politiek verslaggever Arjan Noorlander. “Alles moet langzaamaan weer gewoner worden. Door nu met de persconferenties vanuit het crisiscentrum te stoppen, stralen ze dat ook uit.

Wel kan er weer opgeschaald worden als het aantal besmettingen toeneemt. “Het voordeel daarvan is dat Nederland niet te veel went aan de persconferenties“, aldus Noorlander.

Als het virus de komende tijd toch weer oplaait en Rutte dan plots het volk opnieuw toespreekt, zal iedereen daar veel meer van schrikken en mogelijke verscherpingen van de maatregelen ook serieuzer nemen, hoopt het kabinet.

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen