Meest bekeken tv-programma van Nederland stopt

Geplaatst op do 21 mei 2020 om 8:25

Niet Yvon Jaspers, Linda de Mol of Martien Meiland, maar Mark Rutte was de afgelopen maanden hét kijkcijferkanon van de Nederlandse televisie. Zijn corona-updates, eerst wekelijks en daarna om de twee weken, waren een schot in de roos: op het hoogtepunt, een maand geleden, keken er lineair 7,8 miljoen mensen: een monsterscore. Toch komt er al na één seizoen een einde aan Rutte’s coronashow. Er komt alléén een vervolg als het coronavirus weer oplaait in ons land.

Na het vertrek van Pauw en De Wereld Draait Door verliest de kijker daardoor, middenin de coronacrisis, nóg een vaste waarde. Het kabinet is van plan na volgende week voorlopig een einde te maken aan het corona-crisisberaad en de bijbehorende de persconferenties vanuit het crisiscentrum.

Het kabinet wil stoppen met de crisisstructuur, omdat de coronabesmettingen afnemen. “Het kabinet wil af van de permanente crisissfeer van de afgelopen maanden“, zegt politiek verslaggever Arjan Noorlander. “Alles moet langzaamaan weer gewoner worden. Door nu met de persconferenties vanuit het crisiscentrum te stoppen, stralen ze dat ook uit.

Wel kan er weer opgeschaald worden als het aantal besmettingen toeneemt. “Het voordeel daarvan is dat Nederland niet te veel went aan de persconferenties“, aldus Noorlander.

Als het virus de komende tijd toch weer oplaait en Rutte dan plots het volk opnieuw toespreekt, zal iedereen daar veel meer van schrikken en mogelijke verscherpingen van de maatregelen ook serieuzer nemen, hoopt het kabinet.

Foto: NOS
33 Reacties op “Meest bekeken tv-programma van Nederland stopt”


 1. HUGO

  NPO is kwaliteit

 2. Sloopkogel

  Je moet stoppen op je hoogtepunt

 3. Henk

  @Hugo je bent bezeten man. In elk bericht, waar het ook over gaat, prijs je de NPO de hemel in. Dat zegt iets over jouw mentale toestand.

 4. Captain Caveman

  Waar ging dit over? Geen enkele presco gezien, wordt niet goed van die schaduwbokser op de achtergrond! Alles wat verkondigd wordt was eigenlijk al oud nieuws. Zingen, klappen, tekeningen maken zijn geen oplossingen. Reacties in de media over dolblije mensen die eihéindelijk naar buiten mogen alsof ze 6 maanden onder het ijs hebben gezeten in de torpedo kamer van een nucleair submarine! Vooral de berichtgevingen over gezeik van oma’s en opa’s over hun kleinkinderen! En kleinkinderen die eerst niets wisten over het bestaan van grootouders, willen plotseling NU elke dag aapjes kijken in het bejaardenhuis. Waar deze mensen heel hard worden aangepakt door dat zogenaamde virus. Voedselvergiftiging en overdosissen drugs eisen afzonderlijk meer slachtoffers op jaarbasis!

 5. Tycho Graagnat

  Zuchtttttttt

 6. Jantien Visser

  Gelukkig, geen Rutte meer te oreren. En verder zou ik van alles kunnen zeggen hierover maar ik ben het al zóóó eens met @Captain Caveman!

 7. WEST*

  Werd tijd en kan meneer Rutte eindelijk eens de stekker uit de publieke omroep trekken, wie naar dat soort zenders gluurt is rijp voor de psychiatrie

 8. Bart

  Eerst zelf onnodig een crisis veroorzaken van en nu zeuren dat ze van de crisissfeer af willen. En dan stiekem in achterkamertjes allerlei plannetjes uitwerken die totaal anders gaan uitpakken dan dat het de mensen is verteld.

  Krijgen we weer achteraf,
  Ik wist het niet
  Ik weet niet meer dat ik dat gezegd heb
  Welk bonnetje?
  Ik wil sorry zeggen want ik heb mijn woorden verkeerd gekozen
  Dit heb ik niet alleen gedaan maar dat hebben we met zijn allen gedaan, met 17 Miljoen mensen!!!
  Ha Ha Ha Ha Ha!!!
  En ga zo maar door,

  Rutte stopt met de wegwijzen en de persconferenties. De regeltjes zijn niet meer te overzien want inmiddels hebben bij gemeentes, scholen, bedrijven en allerlei andere instanties ook weer meerdere mensen hun plasje er over gedaan. Het is een grote puinhoop overal. Het merendeel van de mensen lijkt nog steeds niet te beseffen wat dit alles inhoud voor de toekomst en volgt blind en zonder kritiek alle regels op en duikt weg als er ook maar iemand in de buurt komt. Qua economie zijn we overgeleverd aan oplichter Wiebes. De man die overal een puinhoop maakt en dat r alleen zelf beter van word als hij ergens weer vertrekt.

  Maar goed de persconferenties stoppen dus, fijne vakantie meneer Rutte!!

 9. Beatrix

  Kan Mark eindelijk mijn kutje likken op anderhalve meter afstand natuurlijk

 10. RaymondVL

  Jammer dat Kameraad Rutte niet meer zijn onderdanen wilt toespreken. Zijn leiderschap, visie en charisma zijn een voorbeeld voor velen. Op naar de 80 zetels.

 11. Marko

  Captain Caveman,

  Je zegt dat je geen enkele persco gezien hebt, hoe weet jij dan van
  die zogenaamde bokser op de achtergrond.
  Als je wilt reageren dan ’n normale geen nutteloze informatie.

 12. Raymond

  Dat hele coronagezeik is overdone. De maatregelen ook. Gewoon weer terug n aar normaal en snel voordat de hele middenstand naar de klote is.

 13. Robin

  Huh? Het meest bekeken programma DWDD was toch al veel langer gestopt?!?!

 14. Captain Caveman

  @ Marko
  Ergens heb je gelijk. Ik heb niet meer dan 10 seconden gekeken. Het was ook niet te missen omdat het pauzeloos opgerakeld wordt. Komt nog bij dat onze MP, aardige man, voor mij niet veel zinnigs heeft te melden in deze.

 15. Ron

  Opmerkelijk toch wel. Ik vond die persco’s altijd een beetje onzinnig goed dat ze er mee stoppen. Dit had ook gewoon op schrift gezet kunnen worden en dan als pers mededeling in de diverse media als push melding kunnen rond gestrooid door het land.

  Hopelijk stopt de NOS dan nu ook met met het elke dag rond pompen van de dagelijkse RIVM cijfers middels push berichten. Dat is wel zo onzinnig en bovendien niet kloppend. Dagkoersen zeggen niets.

 16. Broer van..

  Een leider die zijn volk op een rustige manier ( weliswaar zenuwachtig) door het coronagebeuren probeerde heen te loodsen.
  Nou dat is iets wat een leider moet doen natuurlijk maar ik ben er nog niet zo zeker van dat Rutte zichzelf niet teveel macht heeft toegekend.
  Hij is weliswaar de ‘eerste der ministers’ en ben daar nog altijd niet zeker van. Hij is wel degene die de communicatie over het Koningshuis meot doen. Een beter en recenter voorbeeld dan dat is er niet. Op donderdag 14 mei zond Zembla een aflevering uit over de speciale constructies voor de koning, waardoor hij tonnen subsidie voor een natuurgebied kan krijgen.
  En waar was Rutte in deze?? Al veel eerder was er gedoe rond het Koningshuis, met alle generaties welbeschouwd.

  In ieder geval ontkent iedereen en onloopt iedereen alles. En dus ook onze MP tot wiens portefeuille dit behoort.
  Als je dit weet en vele andere zaken, kom je dan nog geloofwaardig over??
  Volgend jaar zijn verkiezingen, daarom blijven we nog even in de bubbel van ‘goed leider’ zitten zodat men ergens herfst 2021 uw hoofd in een paar rukken af kunnen hakken. Dan is geen stemadvies meer nodig toch?

 17. Angeltje

  Niet Mark Rutte was voornaam, maar wat hij weer te zeggen had, de mensen snakken naar weer …alles normaal…daarom kijken de mensen.

  De mensen willen weer naar Opa en Oma, naar buiten enz…alle pleziertjes die ons nou ontnomen zijn.

  Als Geert Wilders of T.Baudet het ons verteld had waren er nog meer kijkers geweest.

 18. Bert Nooitgedacht (de echte BN-er)

  Welke malloot schrijft bij MC dit soort idiote artikelen?

  Een live uitgezonden persconferentie over een levensbedreigende ziekte betitelen als kijkcijferkanon en coronashow. Hoe achterlijk kan je zijn?

  Deze dwaze schrijver moet zo snel mogelijk worden opgenomen in een gesloten inrichting!

 19. Broer van..

  Angeltje
  do 21 mei 2020 om 10:58 ,

  Cynische post???
  Dan lees even mijn post onder het bericht van doventolk Irmanop deze site.

 20. Denk Na

  Dat werd tijd. Onnodige bangmakerij. En nu hop hop, iedereen naar buiten want het virus verspreid zich alleen binnen de muren van slecht geventileerde huizen/gebouwen. Keiharde feiten. Kijk de video’s van Maurice de Hond maar op youtube. Je slaat stijl achterover als je ziet en welke positie we zijn gemanoeuvreerd de afgelopen maanden. Ridicuul.

 21. joost

  IK verdenk windvaan Rutte er toch van dat hij die hele corona toespraken ook een beetje gebruikt voor zijn herverkiezing in 2021. “Wat God verhoede trouwens”.

  We hebben inderdaad in deze corona virus pandemie iemand nodig gehad die: goed van de autocue kan voorlezen, als een papegaai zijn rivm deskundigen heeft nagepraat en voort een beetje de komediant gespeeld met zijn toespraken.
  “O.a. hij richtte zich ook tot de kinderen van Nederland”!
  De man weet zelf niet eens waarover hij praat.

  Want voor de verkiezingen zullen we eens een rapport over Rutte gaat opmaken.
  Dat het een zware onvoldoende wordt is mijn mening.
  10 jaar Rutte heeft veel Nederlanders arm gemaakt en er zijn te veel puinhopen.
  “Veel beloven en weinig geven, doet een gek in vreugde leven”. Dát is Rutte, de jokkebrok.

 22. Jack

  De ‘coronapersco’s’ waren niet wekelijks en daarna tweewekelijks: alleen op aangekondigde of ingelaste data. De wekelijkse persco van Rutte is op vrijdag en deze blijft gewoon bestaan.

 23. Huismaker

  Corona pas op zeer gevaarlijk!!

 24. Huismaker

  joost bekijk de Peilingswijzer hij staat op 46 zetels.

 25. Denk Na

  Moet wel lachen om de Twitter berichten van Jan de Hoop vandaag. Staat er versteld van dat hij in de AH hij zowat omver wordt gelopen door mensen die de 1,5 aan hun laars lappen. En dan die reacties op die Tweet. Een hoop slapers en hysterica’s nog in dit land.
  Nog zo’n angsthaas is Nico Dijkshoorn, bekijk zijn laatste Tweet ook maar eens en de reacties hier op.

 26. Realist

  “Een wurgslang van anderhalve meter” Maurice de Hond en Pim van Galen
  1,5 meter is onzin buiten en ook binnen als er goede ventilatie is.
  https://youtu.be/aSblL3ugDyI

 27. Gokkasten

  Het is jammer, maar wanhoop niet, het is nog steeds mogelijk om te verbeteren.

 28. Realist

  “Een wurgslang van anderhalve meter” Maurice de Hond en Pim van Galen
  1,5 meter is onzin buiten en ook binnen als er goede ventilatie is.
  Op Youtube

 29. Captain Caveman

  Het mooie weer en de vakantie komt eraan. Binnenzitten? Echt niet! Naar buiten, actief doen. Wij beoefenen buiten onze sport. Dat trok de aandacht van BOA’s, een dikke surinamer en een klein grietje die met haar grote muil even de aandacht opeiste! Totaal genegeerd en gewoon verder gesport. Nep agentjes against 6 mannen die shotokan beoefenen. Heerlijke sport! Kom maar lekker meesparren! Wouden ze niet!

 30. bastian

  In wat voor land leef ik? Mensen die foto’s maken van anderen omdat ze zich niet houden aan de 1,5m regel. Solliciteer lekker bij de politie ofzo als je niks beters hebt te doen. Bemoeials. Dat hele coronavirus is helemaal niet zo ernstig. Uiteraard krijgen we in het najaar niet een gewone griep, nee hoor, dan is Corona weer even terug en gaan we allemaal weer tijdelijk in lockdown. Wat is er toch met de mensheid gebeurd? I just don’t F****** get it!

 31. TopShow

  Die kop weer! Wat een simpele zielen bij MC.
  Of is dit satire, zou Johan Derksen zeggen?
  Ik denk het niet. Droevig.

 32. Hatsevlats

  Ik heb niet gekeken ruttes liegfabriek en met mij meerdere

 33. Bart

  @bastian Dat zijn de kuddemensen. Die denken zelf niet na en doen niets als er echt iets gebeurd. Achteraf hebben zijn altijd heel veel gedaan. Ze kijken weg van problemen en nemen alles klakkeloos aan wat regelmakers voorschrijven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.