Mark Rutte kalmeert Arie Boomsma: ‘Fantastisch!’

Geplaatst op do 28 mei 2020 om 9:30

Minister-president Mark Rutte heeft Arie Boomsma gisteren een goede avond bezorgd met de mededeling dat de geplande opening van sportscholen naar voren is geschoven van 1 september naar 1 juli. De afgelopen weken zag de tv-kijker regelmatig een flink chagrijnige Boomsma voorbijkomen: hij ging op de barricades voor zijn sportscholen en die van zijn collega’s in de rest van het land. Vlak voor Rutte’s persmoment van gisteren had hij nog een kleine inzinking, maar nu is hij blij.

Boomsma vreesde het ergste na het uitlekken van het nieuws dat het OMT de datum voor het heropenen van de sportscholen niet naar voren durft te schuiven. “Vandaag of morgen wordt duidelijk of ik, of we misschien teveel vertrouwen hebben gehad in onze regering“, zei hij enkele uren voor de persconferentie van Rutte.

Eigenlijk was hij bij voorbaat al een beetje boos. “Als Mark Rutte en zijn team nu vasthouden aan die 1 september mag je een paar dingen concluderen. De gesprekken tussen de branche en de overheid zijn geen gesprekken maar monologen voor een doof publiek. En het OMT heeft zachtjes uitgedrukt een zeer gedateerd beeld van de ‘sportschool’. Maar zover is het nog niet. Cynisme is zelden vruchtbaar.

De tv-ster en sportschoolhouder werd beloond: niet veel later werd bekend dat de gyms op 1 juli weer open mogen. “1 juli de ‘sportscholen’ open. Fantastisch nieuws. Uiteraard onder allerlei voorwaarden. Maar dat is terecht, en de branche is daar klaar voor. Ontzettend blij te merken dat gezondheid wel degelijk een prioriteit is voor dit kabinet. Dank aan iedereen die op haar of zijn manier een bijdrage leverde aan dit debat. Samen sterk.

Andere bekende sportschoolhouders, waaronder Remy Bonjasky en Henk Grol, zijn minder enthousiast, is te lezen in De Telegraaf. “Ik ben nog niet helemaal tevreden“, zegt Bonjasky.

En Grol: “Het blijft vreemd dat mensen in landen als Duitsland, Zweden, Oostenrijk en Italië nu alweer volop binnen kunnen fitnessen en dat wij nog ruim een maand geduld moeten hebben.

Lees ook: ‘Arie Boomsma vooral bezorgd over zijn miljoenenvilla’ (8 mei)

Foto: SBS, Reinier Bergsma
27 Reacties op “Mark Rutte kalmeert Arie Boomsma: ‘Fantastisch!’”


 1. Nat

  Deze IQ-loze slungel kan beter uit de kast komen of wat productiefs gaan doen dan zich als een ijdeltuit van 20 eindeloos met zijn overjarige spiertjes bezighouden.

 2. Viola

  Rutte zei…. ze mogen vanaf 1 juli open behalve die van Arie B.die kan op 1 januari 2021 open.

 3. Henk

  Helaas mag je (terwijl de Duitsers hier vakantie vieren) niet je familie ophalen met de auto om in je eigen huis koffie te drinken. Dat is toch wel wrang.

 4. Wendy's dealertje

  Ik stel voor dat deze vent geen aandacht meer krijgt.

 5. Huismaker

  @Nat.
  Wie kan er uit de kast komen ? Bedoel je Rutte ? Dat wordt angstvallig stil gehouden door het mediakartel. Alles voor een mooi baantje in de EU en dan kun je geen “tegenstanders” gebruiken. Stel toch eens voor dat hij eindelijk eens de waarheid verteld ? De wereld van heel veel makke schapen stort in,

 6. HUGO

  2 juli gaat hij weer klagen want het is niet rendabel.

  Het is bij hem nooit genoeg.

 7. Stanislav

  Helemaal top! Gefeliciteerd Arie e.v.a.

 8. Boerenverstand

  Grol heeft gelijk. Waanzin dat dit nog een maand moet duren, terwijl de rest van Europa in hoog tempo weer opent. Zelfs landen waar het virus nog steviger rondwaart dan in Nederland, waar al wekenlang nauwelijks meer een toename is.
  Net zo dom als die uitspraak van Stef Blok dat hij nog in overleg gaat of de Duitsers hier weer vakantie kunnen gaan vieren (en omgekeerd). Die Blok komt uit Noord-Holland. Misschien kan hij een momentje tijd vinden om naar Callantsoog of een van de andere kustplaatsen te rijden? Daar barst het alweer wekenlang van de vakantievierende Duitsers. Gaat overigens prima.
  Hoe achterlijk zijn de kabinetsleden?

 9. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Sporten kost ons land jaarlijks anderhalf miljard aan blessures en werkverzuim. Conclusie: weg met die vreselijke sportfanaat Boomsma.

 10. Henk

  Inderdaad, je ziet overal Duitse toeristen, daarom neem de media ook niet meer serieus. Op de radio deden ze net of er nog overlegd moet worden of er toeristen mogen komen. Maar je familie ophalen of mag niet!

 11. Keta Minek

  Mark Rutte 46 zetels in de peiling hij doet het prima Top VVD.

 12. man pan

  Oook zo pornosnor als Oerlemans.

 13. LD

  Des te meer hij is gaan sporten, des te onaangenamer hij is geworden.

 14. Gordon

  Arie is waarschijnlijk in het torentje van Rutte geweest.

  Uit ervaring weet ik, dat het daar heet aan toe kan gaan! ☺

 15. Gijp

  Lekker man!

 16. Denk Na

  Bij gods gratie mag het dan 2 maandjes eerder open, maar sportscholen die gewoon hun zaakjes nu al op orde hebben omdat ze half buiten sporten in een tent met voldoende ventilatie moeten daarom ook maar wachten? Het is beter iets dan niets, maar het is weer van een voorzichtigheid en Piet Luttigheid waar de honden geen brood van lusten.

 17. raam

  Mark Rutte

  u bent de baas

  Nederland moet naar u luisteren

  Als Arie goed geschoold was

  zou hij op uw stoel zitten

  hellaas Arie

  mijn sport school is een hol van besmeting/stof/zweet

  als je 20 keer klacht

  dan komt zeep/licht/airco etc.

  alle hand vatten zijn voorzien van

  spons

  hoe ga je daarmee om

  het zuigt z/sweettttttttttttttttttttttttttt

 18. Gerard Cocks

  Ooit dat enge bootcampende sektarische clubje Sport Billies rondom Barie Oomsma zijn sportschooltje gezien. Brrrrr…. Stelletje doorgesnoven grachtengordeltypes zwaar aan de shakes en rondjes rennen die hun boomlange leider als loopse hondjes achterna hollen in het Vondelpark. Creepy.

 19. MERS Pardoel

  Lekker in je hand hoesten en vervolgens weer de gewichten vastpakken. Zo verspreiden we corona extra snel, allemaal dankzij Arie B.!

 20. Spelling

  Als @raam goed geschoold was:

  hellaas? helaas

  besmeting? besmetting

  sport school? sportschool

  klacht? klaagt

  hand vatten? handvatten

  daarmee? daar mee

 21. snoezigkleinhertje

  Die smerige sportschool van die Boomsma is natuurlijk een ziekteverwekker 1e klasse maar die Boomsma is een vieze homo dus als die gaan janken krijgen ze altijd hun zin.

 22. man pan

  @snoezigkleinhertje
  Het is weer tijd voor je pilletje …

 23. Grondzeil

  Kan Arie weer fijn in de douches jongemannen gaan bepotelen.

 24. teuntje

  Arie kan beter uit de kast komen die griezelnicht

 25. Toetsenbordridder

  Ga toch lekker buiten sporten in plaats van in zo’n zweterige sportschool.

 26. Bridslet Maaslander

  Andre had wel een oogje op Arie!

 27. Dirk

  Arie wordt een vies mannetje genoemd die iets teveel aandacht heeft voor het mannelijk lichaam van anderen.
  Het zijn geruchten maar die spreken voor zich.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.