Johan Derksen: ‘Jetten gebruikt homohaat voor airtime’

Rob Jetten haalde afgelopen weekend alle media door de haatreacties die hij krijgt op social media op camera voor te lezen. De homofobie die hij over zich heen krijgt is schandalig, maar hij gebruikt het wel héél erg om publiciteit te scoren, vindt Johan Derksen. “Ik heb die meneer Jetten op de tv gezien omdat hij op de a-social-media was uitgemaakt voor pisnicht. Dan denk ik: dat is leuk om daar even mee naar buiten te komen, maar ik vind het allemaal hypocriete mannetjes“, zegt hij in VI.

Het lijkt wel of politici er een genoegen uit scheppen om overal schande over te spreken, maar er vervolgens geen consequenties aan te verbinden, vindt Derksen.

De voetbalkenner: “Een paar supporters van FC Bosch schelden een zwarte speler uit van Excelsior. Dat wordt een rel en de hele politiek duikt erop dat het een schande is en er werkgroepen moeten komen. Er is een idioot die twee keer de ramen ingooit bij een Joods restaurant en er wordt schande van gesproken. Nu hebben we dit weer met Jetten op social media en ik kijk er helemaal niet van op. Als ik zie wat ík op social media allemaal krijg aan doodsbedreigingen enzo…”

Misschien moeten politici er eens wat aan dóen in plaats van erover praten, zegt Derksen. “Als we nou eens beginnen, met de politici voorop, door niet de publiciteit op deze wijze te zoeken, maar om het te constateren en er wat aan te doen. Het zijn incidenten, ze pakken allemaal hun graantje publicitair mee en spreken er schande van, maar gaan over tot de orde van de dag. Er gebeurt niks mee, want morgen gebeurt er weer wat anders. Dan wordt er weer een speler uitgescholden, dat is racisme en daar zijn ze allemaal weer en dan zijn ze het roerend met elkaar eens, want ze willen allemaal aan die talkshowtabfel zitten.”

Maar begin er nou eens mee om op antisemitisme, homofobie en racisme een straf te zetten. Dat mensen wel twee keer nadenken. Dat ze niet vijftien uur koffie moeten zetten in een bejaardentehuis, maar echt een straf krijgen. Pak ze eens aan. Die politici die al die eer opstrijken zijn in de positie om een wetsvoorstel in te leveren, maar die zijn al blij dat ze even de publiciteit kunnen halen.”

Het filmpje van Jetten:

Foto: Veronica

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen