’Jeroen Pauw slaat plank mis bij Klaas Dijkhoff’

Jeroen Pauw sloeg zondagavond in zijn talkshow Op1 de plank mis tijdens zijn gesprek met VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Dat zegt tv-producent Mark Dik op Twitter. Dijkhoff gaf in het programma aan dat hij al geruime tijd thuis werkt, net zoals veel andere Nederlanders. “Dus u heeft zich verveeld?“, vroeg Pauw. Dijkhoff: “Nee, ik heb me niet verveeld.” Pauw: “Wat dan?” Dijkhoff: “Ja, je werkt gewoon door.” Pauw daarna: “Maarja, je werkt gewoon door… Wat heeft u dan gedaan?

Dijkhoff reageerde verbaasd. “Mijn werk is praten en dat kan ook gewoon via beeld of de telefoon. Als ik dan even niet aan het werk was, dan heb ik een dochtertje van bijna 3 en van bijna 1. Als je je dan verveeld, wil ik weten hoe je dat doet.”

Pauw: “Stel nou voor dat het dochtertje zou vragen: ‘Papa, wat heeft u nou eigenlijk de afgelopen drie maanden gedaan?’, dan heeft u niet echt een heel lang antwoord nodig toch?

Dijkhoff: “Werken, maar dat zou anders ook zo zijn geweest. Zonder corona zou ik mijn dochtertje van bijna 3 ook niet vermoeien met de details van de stikstofcrisis.”

Pauw: “Daar bent u mee bezig geweest?

Dijkhoff: “Ook. Dat plan moest nog rond en Urgenda en wat hebben we nog meer. Allemaal heel belangrijke technische dingen.”

Wat een raar gesprek, vindt Marc Dik. “Jeroen Pauw denkt, gezien schamperend gesprek met Klaas Dijkhoff, dat mensen die thuis werken niet echt werken. Jeroen, we hebben niet allemaal ‘t relaxte leven van 1 afleveringetje per week hè.

Ik vond het nogal wereldvreemd van Pauw dat je in deze tijd vanuit huis als politicus niet je werk kan doen. Ik vind Jeroen Pauw een zeer bekwame interviewer die echter hier de plank missloeg.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen