’Jeroen Pauw slaat plank mis bij Klaas Dijkhoff’

Geplaatst op ma 11 mei 2020 om 8:20

Jeroen Pauw sloeg zondagavond in zijn talkshow Op1 de plank mis tijdens zijn gesprek met VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Dat zegt tv-producent Mark Dik op Twitter. Dijkhoff gaf in het programma aan dat hij al geruime tijd thuis werkt, net zoals veel andere Nederlanders. “Dus u heeft zich verveeld?“, vroeg Pauw. Dijkhoff: “Nee, ik heb me niet verveeld.” Pauw: “Wat dan?” Dijkhoff: “Ja, je werkt gewoon door.” Pauw daarna: “Maarja, je werkt gewoon door… Wat heeft u dan gedaan?

Dijkhoff reageerde verbaasd. “Mijn werk is praten en dat kan ook gewoon via beeld of de telefoon. Als ik dan even niet aan het werk was, dan heb ik een dochtertje van bijna 3 en van bijna 1. Als je je dan verveeld, wil ik weten hoe je dat doet.”

Pauw: “Stel nou voor dat het dochtertje zou vragen: ‘Papa, wat heeft u nou eigenlijk de afgelopen drie maanden gedaan?’, dan heeft u niet echt een heel lang antwoord nodig toch?

Dijkhoff: “Werken, maar dat zou anders ook zo zijn geweest. Zonder corona zou ik mijn dochtertje van bijna 3 ook niet vermoeien met de details van de stikstofcrisis.”

Pauw: “Daar bent u mee bezig geweest?

Dijkhoff: “Ook. Dat plan moest nog rond en Urgenda en wat hebben we nog meer. Allemaal heel belangrijke technische dingen.”

Wat een raar gesprek, vindt Marc Dik. “Jeroen Pauw denkt, gezien schamperend gesprek met Klaas Dijkhoff, dat mensen die thuis werken niet echt werken. Jeroen, we hebben niet allemaal ‘t relaxte leven van 1 afleveringetje per week hè.

Ik vond het nogal wereldvreemd van Pauw dat je in deze tijd vanuit huis als politicus niet je werk kan doen. Ik vind Jeroen Pauw een zeer bekwame interviewer die echter hier de plank missloeg.

Foto: NPO
65 Reacties op “’Jeroen Pauw slaat plank mis bij Klaas Dijkhoff’”


 1. Dick

  Meester Pauw en leerling Louis.
  Dat was genieten. Jammer van de stoorzender Ekiz.

 2. Milan

  Vreemde snuiter die Pauw, volkomen wereldvreemd!

 3. Milan

  Dat was weer genieten met Pauw! TOP uitzending!

 4. Stanislav

  Al dat tv-volk is wereldvreemd.. Niks nieuws onder de zon.

 5. Thomas

  Welke plank?

  Het was een hele sterke uitzending. Niet volgepropt met veel gasten.
  Vrijdag ook al minder gasten. BNNVARA gaat hopelijk terug naar 4 gasten op ma/vr/zo.

 6. Tsja

  De hele uitzending was amper te doen. Slechte vragen, geen vaart, nul kritiek, Ekiz die constant vroeg ‘hebben we daar een filmpje van?’. Onbegrijpelijk dat dit scoort.

 7. Derhal Flynn

  Gaat nergens over. Beetje oeverloos van Jeroen.

 8. Dries Roel Vink

  Ik miste de doventolk 😜

 9. Jon

  Pauw, bekwaam interview die inmiddels te ver van de realiteit afstaat. Logisch met al de constructies van ons belastinggeld.

 10. Per Huismans

  Slechte ongemakkelijke uitzending. Overschat ook.

 11. B

  Wie is Mark Dik en waarom is zijn twitter riool mening nieuws ?

 12. Barry Man

  Ik vond de missers van Fidan Ekiz, die totaal ongeïnteresseerd lijkt te zijn, veel erger.

 13. Tim H

  Pauw heeft gelijk, thuiswerken is niet echt werken. Het is een beetje bezig blijven maar de productiviteit is ver te zoeken.

 14. ome H

  Vind die Fidan toch tegenvallen

 15. MolTalk

  Denk dat Pauw deze avond weer eens een snuifje teveel op heeft.

 16. KlimaatOptimist

  Fidan is top, alleen naast Pauw is iedereen matig..
  Wel moet ze nog wat vlieguren maken..

 17. Flauwe Kul

  Pauw was prima! Ekiz zag er weer heerlijk uit (niet praten lieve meid☺).

  Zo fijn, dat allesweter Van Gaal giletje Dijkhoff uitlegde, dat Nederlanders ongedisciplineerd zijn en dat Rutte aan het verslappen is i.p.v. versoepelen!

 18. Albert Verlinken

  Gaat Pauw soms de politieke partij PPL oprichten. Populistisch Links waarin alle linkse vooroordelen gebundeld worden tot een stroming. Pauwtje kijkt ook duidelijk neer op mensen met kinderen, dat kan niet anders.

 19. Bep

  Ze waren geïntimideerd door van Gaal, die leidde de uitzending.Ik denk dat Pauw even niet scherp was bij Dijkhoff, hij snapte het even niet.Fidan stoort, leidt af, voegt niets toe en zit er dom bij.Volgt het gesprek niet maar wacht op 3 seconde stilte om ook een vraag te mogen stellen.Jeroen praat mee. Fidan moet haar lijstje afwerken.

 20. Sender

  Hier spreekt een groot Pauw fan maar koos gisteren echt voor mijn bed/slaapkamer.
  Alsof mainstreammedia altijd het gelijk aan zijn kant heeft of (alleen) waarheden zei Pauw bij het zien van beeelden met grote mensenmassa’s bij elkaar: ‘ Maar we hebben het zo vaak gezegd en gewaardchuwd’
  De viroloog kon niet vertellen welk getal ( zoals nu de 550 op IC) acceptabel genoeg was om alles aan te kunnen en op te pakken maar wel ( en op zich terecht) de economische schade erbij haalde. Over de testcapacititeit niets dus, dat was iets van de GGD…en dat terwijl de GGD testcapaciteit was in Maart al hoog genoeg om op z’n minst de medewerkers van een verpleeghuis te testen. (Trouw)
  Het bleef maar hangen in Op1 als de schoolmeester tegen hetschoolkind. Het schoolkind dat op zijn beurt in de afgelopen weken dat hij of zij thuis verbleef veel andere waarheden tot zich nam via het internet.
  Niets over het meesterbrein Gates ( Bill en Melinda en zijn 1400 medewerkers) en zijn rol in de coronacrisis.
  Niets over een mondiaal bestuur waarin mensen totaal afhanekelijk zijn.
  Louis van Gaal deed ook nog een duit in het zakje en er werd gesproken over beboeten, straffen enz.
  van Gaal moet gedacht hebben,discipline ..zo deed ik het ook altijd.
  Dijkhof, lid van een gevaarlijke partij, deed het nog het best als politicus aan tafel.
  Een Politiestaat ( waarin we inmiddelsal lang verkeren) moest het niet worden aldus.
  Maar nog even terug naar Pauw, op zich snap ik het nog wel, je rol als gespreksleider…overigens met veel respect van deze kant.
  Maar waar blijft nu DE kritische noot ten aanzien van de coronacrisis/virus.
  Dat is je rol, je taak. Steeds weer het zelfde riedeltje terwijl de kijker al verder in zijn kennis en ontwikkeling is belerend en oliedom.

 21. anonymous

  Fidan slaat juist steeds de plank mis.
  Weg met die vrouw, laat Jeroen het alleen presenteren.

 22. Rastom

  Pauwtje wordt dement.

 23. Ronaldz

  Was inderdaad een beetje een raar gesprek. Maar Jeroen werkt niet alleen voor 1 aflevering in de week. Hij produceert programma’s met zijn bedrijf TVBV en ook coacht hij de lichtgewichten (uitzonderingen daargelaten) van Op1. Hij komt vaker buiten dan heel veel Nederlanders die thuis in hun pyjama aan het werk zijn en het eigenlijk wel best vindt deze intelligente lockdown en de domme versoepeling.

 24. critikast

  Jeroen Pauw wordt schromelijk overschat. Met zijn jongensachtige uiterlijk hijst hij zichzelf te hoog op de troon en is een afschuwelijke collega op de werkvloer. Iedere klus wordt voor hem uitgezet, alleen de domme interviewvragen komen van hemzelf. Hij is een grachtengordeldier en dus heeft hij geen flauw benul wat er zich in het land buiten Amsterdam afspeelt. Bij voorbaat is hij van mening dat iedereen die thuis werkt loopt te lanterfanten. Kom maar eens langs Jeroen, dan zal ik je eens laten zien wat echt werken is. Honderd punten voor Dijkhoff die zich niet liet triggeren. Dat geldt trouwens ook voor de jonge redactrices van Pauw, want zo gauw hij een lekker ding in de gaten krijgt, stapt hij er zonder gène op af . Alleen als het kipje hem afwijst, is het haantje een beetje boos !

 25. Kuis

  NPO/NOS presentator slaat de plank mis.
  Water is nat.
  De lucht is blauw.
  De paus is…
  etc…

 26. Gaston

  Mark Dik, de man die niet kan presenteren maar dus ook niet kan observeren, wat kan hij wel? Niks dus!

 27. xandertje

  Waarom werd Louis van Gaal niet aangepakt en kwam hij weg met zijn zelfverheerlijking? Toen er het filmpje kwam van Louis van Gaal schreeuwend naar een menigte voetbalfans na het behalen van het kampioenschap zei Louis “Veel journalisten hebben moeite met deze video”. Fidan: “Ja, die journalisten he”.

  Fidan of Pauw hadden moeten zeggen: “Nou meneer van Gaal, u schreeuwt nog al raar en hard en veel mensen krijgen hier een unheimisch gevoel bij die doet denken aan iemand uit de Tweede Wereld oorlog. U maakt u zelf daar groter dan u bent en dat is wat veel mensen tegen de borst stoot.”

  En dan kwam ter sprake dat van Persie had gezegd dat zowel van Persie als van Gaal ‘rare vogels’ zijn. ‘Wij zijn allebei geen rare vogels’ zei Louis. DE vraag had moeten zijn ‘Meneer van Gaal, u bent wel een rare vogel. U gedraagt zich raar, praat op een rare toon tegen mensen en gaat vaak in tegen de mening van iedereen. Daarnaast heeft u een arrogante houding’.

  Wanneer bijcoorbeeld Baudet of Gordon er had gezeten hadden ze wel dit soort vragen durven stellen.

  Maar nee, aai aai aai.

 28. Sender

  @xandertje,

  You re right.
  Instemmend knikken en vooral aardig zijn, ok hier en daar wat cynisme van Ekiz.
  Ze hadden van Gaal in zijn eigen taal (woorden) om zijn oren moeten slaan. Maar daar houdt meneer niet van en dat is hun reeds bekend.
  Zie zijn non-verbaliteit.
  Nodig zo’n weirdo dan niet uit als hij daar niet tegen kan.
  Mengen in een corona discussie kan van Gaal beter niet.Dat s net een beetje te hoog gegrepen en niet alle mensen zijn gevoelig voor zijn gebulder.

 29. dynamische dennis

  Dat hij dus op je ligt met zijn dikke pens, even moeilijk kijkt en dat je 9 maanden later zijn kind ter wereld brengt. En dat dan twee keer zelfs. Mijn god, je zal die vrouw maar zijn. Ze loopt gewoon rond in Nederland.

 30. Youp

  Het blijft veel middelmatigheid daar bij die staatsomroep maarja in het land der blinden is 1-oog koning.

 31. Smegmakop

  Jeroen Pauw is een over het paard getilde, zwaar overschatte proleet, wiens enige “verdienste” het aan elkaar lullen van kroegpraat is. Daar krijgt hij dan rijkelijk voor betaald uit de staatsruif, wat hem gewoon een ordinaire uitkeringstrekker maakt.
  Mensen zoals hij kunnen helemaal niets, voegen absoluut niets toe en zijn beduidend minderwaardig aan zorgpersoneel, mensen werkzaam in de voedselvoorziening en industrie etc.

 32. Kees

  Het was juist humoristisch bedoeld, volgens mij snapt de helft dat niet. Marc Dik, 1 uitzending per week? Ja dat klopt maar Jeroen is ook gewoon nog de producent van dit programma, die werkt gewoon 7 dagen per week.

 33. Roosszzaa

  Ik wist niet wat ik hoorde en zag gisteravond. De co- presentatrice was al paar keer zeer apart met haar opmerkingen. Het leek wel of alleen het aanwezig zijn van “Van Gaal” intimiderend was. Ben niet zo’n Van Gaal fan maar vond hem relaxt en goed. Ben groot fan van Jeroen, maar hij zat er volkomen naast. En dit stukje met Dijkhof was ronduit beschamend.

 34. 😷Paulus

  😷In dit opzicht vindt ik het wel flauw van Pauw zodra hij de kinderen erbij betrekt. Pauw heeft zelf geen kinderen dus hij had de thuis situatie over de kinderen niet moeten aanhalen want hij weet niet wat vader zijn is in deze moeilijke tijd. Amen😎

 35. Freak

  ik kijk nu al uit naar Veronica Inside vanavond, waar Johan en René ‘Louistje’ op hun bekende manier fileren, want was hij weer tevreden met zichzelf bij Op1…

 36. Ron

  Jeroen zit er niet lekker in sinds hij terug is. Is zuur, pessimistisch, nee hij is het kwijt en dat is een pijnlijke constatering voor iemand die echt altijd top presteerde. Misschien komt het door Fidan of door het feit dat hij maar 1x per week zit en zo geen vlieguren meer kan maken. Het zou allemaal kunnen.

 37. HBaz

  Wat zag die Dijkhoff er uit. Leek wel een zwerver. Of zwaar aan de drank.

 38. maatje te groot

  En wat te denken van die domme koe naast Pauw die zat te schaterlachen tijdens het schokkende filmpje waar mensen veel te dicht op elkaar zaten of liepen in winkelstraten en parken? De aanwezige viroloog was de enige eigenlijk drie zich doodschrok over deze stompzinnigheid van dit achterlijk volk dat alle regels aan haar laars lapte. Ze zag de IC’s weer volstromen denk ik.
  Echter die dombo naast Pauw sloeg alles. Ook natuurlijk met haar super domme vragen telkens.

 39. Suze

  Als Pauw de routine mist, holt de kwaliteit achteruit. En Fidan is een katalysator.

 40. Sabine

  Vreemde, misplaatste vraag idd. van Pauw.
  Fidan was ook niet echt scherp gisteravond..

 41. Spenk Haan

  Naar verluidt heeft Fidan Pauw geweigerd. Daar kan Joentje niet tegen als een vrouw zijn goddelijke zaad niet blieft.

 42. Nils Holgersson

  Wat heeft Pauw zelf zoal gedaan de laatste tijd?

  Duidelijk gefrustreerd dat er niets te n**ken valt in deze crisis

 43. Denk Na

  @maatje te groot: die beelden uit parken en drukke winkelstraten zijn veelal gemanipuleerd of niet recent, zo werkt de media. Die gaan echt niet op zo’n dag staan te filmen, dat zijn gewoon kant en klare instartjes en daarbij komt ook nog eens dat je op beelden nooit de echte afstand tussen mensen kunt inschatten omdat camerabeelden altijd vertekenen. Maar de ‘viroloog’ acteert maar wat graag misplaatste verontwaardiging om zodoende en heel bang scenario te schetsen.

 44. Snake Charmer

  @Denk Na nou ik moest gistermiddag nog heel snel een moederdag cadeau kopen in de stad… nou het is wel erg druk kan ik je zeggen. Rijen voor de Action, rijen voor de Zara en nog meer winkels… het is gewoon druk op straat.

 45. Denk Na

  @Snake Charmer: tja, gek hè. Mensen worden het zat en laten zich niet piepelen. Maar zie gewoon mensen die gewoon ook afstand houden maar in winkelstraten is dat godsonmogelijk vaak, zelfs gemaakte loop richtingen werken voor geen meter. Mensen lopen voortdurend tegen de gewenste looprichting in. En handhaving is er nauwelijks om dit in goede banen te leiden. Die vinden het blijkbaar ook wel best zo. En terecht.

 46. Denk Na

  En dat er rijen staan voor de Action en andere winkels is niet zo vreemd. Beter dan dat ze met z’n alle naar binnen gaan. Dat zijn de maatregelen die genomen worden, het is even niet anders tot dat we gewoon weer normaal gaan doen met z’n alle.

 47. maatje te groot

  @Denk na: De handhaving, politie of winkelmedewerkers worden regelmatig bedreigd of geslagen door dit stompzinnig volk.

 48. maatje te groot

  @ Denk na: ik lees nu pas je reactie op ‘gemanipuleerde foto’s’ en ‘geveinsde’ schrik van deze viroloog Spijt dat ik jou serieus genomen heb. Moet je onder die eerder dor mij stompzinnige hufters rekenen zie ik. Hoe kan een mens deze gevaarlijke onzin bedenken.

 49. Dank Na

  Slaap lekker verder.

 50. Mark van Dale

  Ja hoor echt nieuwswaardig wat Marc Dik op Twitter zegt. Zo kennen we MC weer. ;-)

 51. Robert

  Geheel mee eens, Jeroen niet scherp en die Fidan hoort niet in dit programma thuis, stelt teveel dezelfde en onzinnige vragen
  Maar ook op de andere dagen loopt dit programma niet goed, teveel onbekwame presentatoren zonder een goed ABN (Erik Dijkstra) of onzinnige (bijna aangeschoten?/ veel haperingen
  ?) bij Charles Groenhuijsen (die moet echt stoppen!) maar ook Tijs & Giovanni (geen favorieten van mij)
  Dan vind ik R wel een veel betere en complete presentatrice! K

 52. Marianne

  Belachelijk die Jeroen pauw vindt hem normaal goed maar nu was hij denigrerend naar Klaas dijkhof

 53. Wilfred Degens

  Wij zijn allergisch voor die kop van de nacist J. Pauw.

 54. Anna

  Jeroen heeft het hoog in de bol, voelt zich boven iedereen verheven.

 55. Berend Schilder

  Deze gemiste plank viel reuze mee. Pauw mag een beetje doorvragen over het thuiswerken van een politicus. De grote balk die hij wel heeft misgepeund is zijn vertrouwen in Fidan Ekiz. Prima meid, maar totaal ongeschikt voor een talkshow. Ze wekt de indruk niet echt geïnteresseerd te zijn, ze mist alle persoonlijkheid en lijkt zich vooral druk te maken over hoe ze overkomt. Ze is niet relaxed, waardoor de ander zich minder snel bloot geeft. Tenenkrommend!

 56. Diny

  Ik sluit me volkomen aan bij Roosszzaa, dat is precies wat ik wilde zeggen.
  Verder moet mij van het hart dat ik geschokt was door de beelden van de vrolijke moeders, die ( in het kader van Moederdag ) waarachtig een gouden kruis uit handen van de Nazi’s ontvingen op een even zo vrolijk feest in oorlogstijd.
  Niet ver daar vandaan werden tienduizenden, honderdduizenden joodse moeders op een afschuwelijke manier van hun kinderen gescheiden en op schandalige wijze afgevoerd om vergast te worden. Hoe wrang en onbeschaamd was deze tegenstelling waar ik nog niemand over gehoord heb. En dat is misschien nog erger en onbegrijpelijker en verdrietiger, dat niemand zich hieraan gestoord heeft!
  Niet alleen Wilhelmina was fout in oorlogstijd.

 57. s.numan

  Ik vind het ronduit belachelijk hoe Jeroen Pauw reageerde, hij gaat wat mij betreft compleet af, waardeloos.

  Sjoerd Numan Drachten

 58. Geronimo

  Dijkhoff is een walgelijke praatjesmaker. Natuurlijk moet je zijn uitspraken voor een korreltje zout nemen. Heel goed dat Pauw zijn dedain voor deze gladde autoverkoper niet onder stoelen of banken steekt.

 59. Marga

  Fidan moet echt vervangen worden. Niet geschikt voor deze talkshow. Jeroen lijkt ook een beetje uit het ritme. De ene week vlijmscherp, de andere week op de achtergrond. Jammer!

 60. Keta Minek

  OP1, NPO1, 1.394.000 kijkcijfers die cijfers die zijn prima.

 61. Ronald

  De plank misslaan moet jou ook bekend voorkomen

 62. critikast

  Mooi lesmateriaal voor de journalistieke opleidingen: het interview tussen de gelouterde Pauw en de bijna laconieke routinier Dijkhof, die Jeroentje alle hoeken van de studio liet zien en zich niet liet verleiden tot het beantwoorden van stupide vragen.

 63. KlimaatOptimist

  Hahah, mensen praten over Jeroen dat ie een flater slaat maar dat is echt na praat gedrag.. Slaat volkomen nergens om, hij was gewoon zo als altijd..

  Was echt niets raars aan..
  Was idd niet het intervieuw van zijn leven, maar een flater is echt zwaar overdreven..

 64. Erland Vergaljaard

  He-le-maal niet de plank mis! De reactie van Dijkhof was eerder, oeps hij heeft het door. Ik zou wel eens zo’n dag willen meelopen, ze doen echt geen reet!

  Ik ook niet trouwens,

  Hartelijke snuif,
  Erland

 65. teuntje

  Kan merken dat Pauw geen kinderen heeft

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.