Janine Abbring zet kettlebell bij voordeur: dief haalt af

Janine Abbring is lekker bezig. Terwijl men al weken misgrijpt in het Action-schap met thuissport-spulletjes, denkt de presentatrice van Zomergasten dat ze veilig haar kettlebell bij de voordeur kan laten staan. Niet dus: een dief heeft die ’s nachts afgehaald om zelf de spieren aan het werk te zetten. “Mijn 12 kilo kettlebell is vannacht GEJAT, (stond bij de voordeur) snif. Blijkt dat dat roofgoed is tegenwoordig. Wist ik veel“, twittert de VPRO-presentatrice en ex van Arjen Lubach.

Abbring, die nu geen wapen meer heeft in de strijd tegen de coronakilo’s, krijgt een steunbetuiging van collega-presentatrice Marijn Frank. “Nee wat erg! Super brutaal. Nu kun je weer achteraan aansluiten in de wachtrij.

De presentatrice zal een nieuwe moeten kopen, al stelt ze dat online shoppen in het coronatijdperk een crime is. “Het zou echt beboetbaar moeten zijn om op websites te doen of bepaalde (in Corona-tijd uiterst gewilde) producten op voorraad zijn, om pas NA bestelling te mailen ‘Oeps het is toch niet op voorraad, je moet een paar weken wachten, groetjes!’.

Zo’n bestelling annuleren kan volgens haar niet meer. “En dit is precies mijn punt, bij de concurrentie kijken is nogal zinloos als online winkels mogen liegen met de melding ‘op voorraad’.

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen