Angela ziet Eva Jinek niet als verliezer talkshowoorlog

Angela de Jong ziet haar idool Eva Jinek niet als de verliezer van de talkshowoorlog, nu ze maandenlang avond aan avond dik is ingemaakt door concurrent Op1. Dat zegt de tv-kenner in de AD Media Podcast. Jinek zit elke avond vrij consequent op zo’n 800.000 kijkers en dat is tegenwoordig best prima voor het halftienslot van RTL 4. Toch zit Op1 nu steevast ruim boven de 1,1 miljoen kijkers met uitschieters naar 1,5 miljoen kijkers. De winnaar is dus duidelijk.

Als er wordt gekeken naar de kijkcijfers, dan is Jinek toch de verliezer van de talkshowoorlog? “Je zou kunnen zeggen ‘ja’, want ze is natuurlijk degene die de minste kijkers trekt. Aan de andere kant heeft ze veel gedaan voor de kijkersaantallen van RTL en het marktaandeel. Ze zorgt toch dat die zender elke avond vanaf half tien 800.000 kijkers heeft. Dat lukte de afgelopen jaren echt niet bij RTL.”

Jinek is gewoon een topper, vindt De Jong. “Om haar nou de verliezer te noemen… Er zullen genoeg mensen zijn die nu roepen: ‘Ja, dat is ze, want ze wint qua kijkcijfers niet van Op1’ Dat klopt, ze wint het niet, maar ik denk dat RTL uitermate tevreden is. Ik denk dat ze het best leuk hadden gevonden als ze Op1 hadden verslagen, maar ik denk ook dat ze met deze cijfers absoluut met een fijn gevoel op vakantie gaat.”

RTL doet met Jinek aan volksverheffing, meent De Jong. “De RTL-kijker krijgt gewoon allemaal coronadiscussies met artsen en virologen. Je ziet wel dat ze altijd aan het eind van de uitzending een BN’er hebben die iets luchtigers komt vertellen.”

Toch lijkt Jinek niet echt te profiteren van de coronacrisis. “Ja, dat weet ik niet. Het is moeilijk te zeggen. Het is om half tien en dan is de concurrentie best pittig met Spoorloos of De Rijdende Rechter op dat tijdstip.”

De Jong blijft wijzen op de 800.000 kijkers die Jinek nu scoort. “Het is al haar voorgangers, behalve Humberto in zijn begintijd, niet gelukt.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen