Angela kreeg Humberto van tv, BLVD niet: hoe kan dat?

Angela de Jong verwierf nationale bekendheid als de Humberto-killer. Sommigen denken dat zij een belangrijke rol heeft gespeeld in het drama rondom Humberto Tan en zijn RTL Late Night. Na een serie pittige columns van AD-Angela moest ‘vreemdganger’ Humberto zijn talkshow inleveren. Maar hoe zit het dan met RTL Boulevard? Daar heeft Angela ook haar best voor gedaan, maar we kunnen er nog steeds elke dag naar kijken. Boulevard-host Luuk Ikink verklaart hoe dat kan.

Luuk vertelt in de PodBast, die hier te beluisteren is, dat kapotmaakcolumns alléén werken als het programma waar het over gaat slecht is. En RTL Boulevard is natuurlijk een huzarenstukje.

De presentator is inmiddels gewend aan negatieve columns. “Over Boulevard worden alleen maar… Nou ja, alleen maar klinkt ook weer zo… Er worden veel negatieve columns geschreven altijd, maar wij houden ons goed staande en wij gaan gewoon de koers op die we zelf bepalen en goed vinden.”

Hebben die columns dan geen effect op het sentiment rondom Boulevard? “Als jij gewoon een programma blijft maken ziet de kijker dat ook en dan vind je de kijker wel. Het is niet zo dat als er een column wordt geschreven die slecht is dat dat dan de reden is dat het programma op de fles gaat.”

Sneeuwbal

Om een programma kapot te schrijven, moet het al rommelen, legt Luuk uit. “Die column komt altijd vanuit een programma wat al een beetje aan het wankelen is, wat de verkeerde kant op is gegaan en niet meer zo lekker loopt. Dan wordt er een column over geschreven en dan kan die sneeuwbal wel gaan rollen.”

Hij vervolgt: “Maar als een programma goed is en er wordt een negatieve column over geschreven, dan is dat gewoon een mening van een persoon en dan blijft dat gewoon de mening van die persoon waar die ook recht op heeft, maar dan gebeurt er verder niet zo veel.”

Kritiek

Wat vindt Luuk eigenlijk van kritiek? “Als je een programma maakt voor 800.000 kijkers, dan zitten er heel veel mensen bij die zich in elk geval aan een onderdeel van het programma ontzettend gestoord hebben of mijn bril niet leuk vonden of mijn stem niet leuk vonden of Bridget niet leuk vonden. Dat hoort erbij. We maken het er zelf ook een beetje naar door ook de hele dag kritiek op andere mensen te geven. Dat hoort erbij en als het gewoon fair en eerlijk is, vind ik het prima.”

Hij krijgt veel reacties. “Het zijn drie soorten reacties: de leuke reacties, de scheldpartijen – die moet je negeren of blokken – en kritiek. Die kun je naast je neerleggen, maar er ook een beetje over nadenken.

Soms hebben de critici best gelijk, zegt Luuk sportief. “Wij maken met Boulevard ook wel eens beslissingen waarvan je later denkt: misschien hadden we het anders moeten doen. Ik kan zo even geen voorbeeld bedenken, maar we maken 365 afleveringen per jaar en die zijn niet allemaal even goed. Dat klopt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen