Angela kreeg Humberto van tv, BLVD niet: hoe kan dat?

Geplaatst op ma 18 mei 2020 om 8:15

Angela de Jong verwierf nationale bekendheid als de Humberto-killer. Sommigen denken dat zij een belangrijke rol heeft gespeeld in het drama rondom Humberto Tan en zijn RTL Late Night. Na een serie pittige columns van AD-Angela moest ‘vreemdganger’ Humberto zijn talkshow inleveren. Maar hoe zit het dan met RTL Boulevard? Daar heeft Angela ook haar best voor gedaan, maar we kunnen er nog steeds elke dag naar kijken. Boulevard-host Luuk Ikink verklaart hoe dat kan.

Luuk vertelt in de PodBast, die hier te beluisteren is, dat kapotmaakcolumns alléén werken als het programma waar het over gaat slecht is. En RTL Boulevard is natuurlijk een huzarenstukje.

De presentator is inmiddels gewend aan negatieve columns. “Over Boulevard worden alleen maar… Nou ja, alleen maar klinkt ook weer zo… Er worden veel negatieve columns geschreven altijd, maar wij houden ons goed staande en wij gaan gewoon de koers op die we zelf bepalen en goed vinden.”

Hebben die columns dan geen effect op het sentiment rondom Boulevard? “Als jij gewoon een programma blijft maken ziet de kijker dat ook en dan vind je de kijker wel. Het is niet zo dat als er een column wordt geschreven die slecht is dat dat dan de reden is dat het programma op de fles gaat.”

Sneeuwbal

Om een programma kapot te schrijven, moet het al rommelen, legt Luuk uit. “Die column komt altijd vanuit een programma wat al een beetje aan het wankelen is, wat de verkeerde kant op is gegaan en niet meer zo lekker loopt. Dan wordt er een column over geschreven en dan kan die sneeuwbal wel gaan rollen.”

Hij vervolgt: “Maar als een programma goed is en er wordt een negatieve column over geschreven, dan is dat gewoon een mening van een persoon en dan blijft dat gewoon de mening van die persoon waar die ook recht op heeft, maar dan gebeurt er verder niet zo veel.”

Kritiek

Wat vindt Luuk eigenlijk van kritiek? “Als je een programma maakt voor 800.000 kijkers, dan zitten er heel veel mensen bij die zich in elk geval aan een onderdeel van het programma ontzettend gestoord hebben of mijn bril niet leuk vonden of mijn stem niet leuk vonden of Bridget niet leuk vonden. Dat hoort erbij. We maken het er zelf ook een beetje naar door ook de hele dag kritiek op andere mensen te geven. Dat hoort erbij en als het gewoon fair en eerlijk is, vind ik het prima.”

Hij krijgt veel reacties. “Het zijn drie soorten reacties: de leuke reacties, de scheldpartijen – die moet je negeren of blokken – en kritiek. Die kun je naast je neerleggen, maar er ook een beetje over nadenken.

Soms hebben de critici best gelijk, zegt Luuk sportief. “Wij maken met Boulevard ook wel eens beslissingen waarvan je later denkt: misschien hadden we het anders moeten doen. Ik kan zo even geen voorbeeld bedenken, maar we maken 365 afleveringen per jaar en die zijn niet allemaal even goed. Dat klopt.

Foto: RTL
34 Reacties op “Angela kreeg Humberto van tv, BLVD niet: hoe kan dat?”


 1. HUGO

  Langzaam trekken de kijkers weg.

  Gistteren maar 434.000 kijkers.

 2. Dirk

  Humberto heeft, voordat het bergafwaarts ging, redactioneel het roer eigenhandig omgegooid, dat was de grote oorzaak. Angela heeft hierbij niet zo’n grote rol gespeeld. De kijker beslist uiteindelijk, niet Angela.

 3. Pino

  @Dirk: nier Angela, niet de kijker maar de RTL directie beslist uiteindelijk

 4. Nog slechts 9.000 kijkers verschil...

  RTL Boulevard: 434.000 kijkers

  Buitenhof: 425.000 kijkers

  Het gaat nu wel heel hard achteruit bij RTL.

 5. Hoogleraar Whisky-Bottelen

  Dat Luuk zich al een jaar of 6 staande houdt op tv is het bewijs dat echt iedereen kans heeft daar te slagen.

 6. One and only

  Ik kan mij nergens heugen dat Angela een Humberto Tan killer is of genoemd werdt.

  Bullshit dus!

 7. Echt Sjaak

  @Nog slechts 9.000 kijkers verschil…
  Dat er nog 425.000 mensen in de linkse leugens en fake news trappen van Buitenhof. Ongelofelijk.

 8. Wendy

  Luuk Pisvlek.

 9. Viola

  Ik kijk al jaren geen Boulevard meer. De onbenulligheid van de “deskundigen” stoorde mij. Ze zitten wat te googlen en te verzinnen.

 10. Ilse

  Nou nou poe poe, Wendy toch. Je moet het maar durven te schrijven zeg. Je bent de held van de dag….trots….

 11. Marko

  Nog slecht 9000 kijkers verschil

  Wat een rare vergelijking dit zijn twee verschillende programma.

 12. Marko

  Wendy

  Al weer aan ’t schelden, je reactie betekent gebrek aan woorden.

 13. Marko Rutten

  Is nog steeds coronavrij!!! Wel wat hoesterig vanochtend..

 14. Wendy

  Ik ben raar. En een man die onder een vrouwennaam schrijf.

 15. Flauwe Kul

  Teveel eer voor Angela.

  Het is Angela toch ook niet gelukt om Boer zoekt vrouw of Heel Holland Bakt aan de Televizierring te helpen?

  Oftewel het volk heeft Humberto uitgekakt; ongetwijfeld zullen zijn buitenechtelijke activiteiten daaraan meegeholpen helpen!

 16. bo

  Hier heeft Luuk wel volkomen gelijk. Het programma RTL Late Night had al zijn glans verloren. Eigenlijk zette het verval in na de verhuizing van Americain naar het Rembrandtplein. Humberto waande zich een beetje zonnekoning. Schnabbelde voordurend, minder interesse in zijn eigen programma, weglopende redactieleden en de weg naar beneden was ingezet. Heeft Angela part noch deel in gehad. Die gaf hem misschien het laatste zetje.

 17. Sjaak

  Hierbij bied ik mijn excuses aan dat ik kritiek heb gehad op Buitenhof. Nu ben ik fan van NPO. Mijn zwarte kant. Echt Sjssk is nog steeds een Jihaatprediker. Hij is wat hardleers
  Allah moge hem behoeden nog verder af te glijden en lid van Denk te worden.

 18. Chiel

  Dat er nog geregeld 1 miljoen mensen kijken en vaak 800.000+ heeft er natuurlijk alles mee te maken. En nu hup die slecht bekeken (en niet zo boeiende) zondag editie schrappen en een gezellig programma in de plaats.

 19. Michel

  Op de radio was Luuk al middelmatig en nu op tv zie je boulevard met hem en zijn vriendjes langzaam helemaal door het ijs zakken…. maar 1 ding doet ie goed… hij geloofd er zelf nog in…. en da’s het belangrijkste…

 20. juan

  bedankt Angela..
  wij waren die Humberto allang zat. jammer dat hij nog in z’n stom spelletje mee bralt
  de zelfkikker

 21. WEST*

  Het is Tan zijn eigen schuld, had ie zijn totem maar niet in een gleuf moeten proppen welke niet tot zijn vrouw behoort.

 22. Klaas Flink

  Laten we alsjeblieft stoppen met die Angela steeds te presenteren als het geweten van de Nederlandse televisie. Wat die allemaal voor onzin aan elkaar wauwelt in het AD als zijnde een specialistische kijk op TV is ongekend. Als het haar taak is om de publieke opinie te organiseren om een programma al dan niet van de buis te krijgen heb ik nog wel een paar suggesties. Ze hengelt gewoon naar baantje bij RTL of Talpa, niets liever dan op schoot bij Eva en Linda

 23. Gordon

  Wanneer komt Ikink uit de kast?

 24. Wilfred degens

  Luuk Ikink heeft en geeft een reële kijk op zijn presentatie en zichzelf. Daarmee verslaat hij iedere aanval van Angela de Bloedzuiger. Voor mij stijgt iedereen die onder vuur genomen wordt wanneer die toont zelfkritiek niet te schuwen als respons. Zijn of haar uiterlijk worden dan niet meer primair van belang.

 25. Dennis

  Boulevard moet terug naar het oude…
  Albert zal niet meer terug komen, maar vaste gezichten is belangrijk.

  Ik zeg ma tm do: Vivienne, Luuk
  vrij tm zo: Nicolette, Froukje

  Enkele deskundige: Ron Vergouwen was goed, Aran Bade… oké… Nikki Plessen, John van den Heuvel, Veronica van Hoogdalen, Miljouska

 26. By the way

  Angela heeft niks te maken gehad met het stoppen van Humberto op de Late Night. Humberto gooide zijn eigen ruiten in.

 27. Theo

  Leuk om te lezen dat je van tv moet omdat je vreemd bent gegaan. Als dat zo is hebben we aan 1 zender genoeg😉😉😉

 28. anoniem

  alleen de oplage van AD kan Angela de jong van AD niet om hoog krijgen

  komt het door haar uiterlijk

  komt het door haar behinderd heid

  komt het door haar binnen kort nieuwe werk toilet juf.

  op de redactie wordt gefluisterd de t j komt er aan!

  ze heeft wel een voor sprong,

  der kleding past in die brancheeeeeeeeeeeeee.

 29. Ron

  Stoppen met die dagelijkse gezichten. De crisis is nu op zo’n moment aan beland dat het totaal niet meer relevant is om week in week uit dezelfde gezichten op TV te hebben. Ga weer wat meer rouleren!

 30. Cobweb

  HUGO: in het weekend is het altijd minder. Dit programma blijft wel bestaan.

 31. Cobweb

  Ik kijk er nog steeds elke dag naar, vind het een heel leuk programma en daar is niets mis mee. Luuk doet het keigoed. Vooral doorgaan zou ik zeggen.

 32. Bonkenstein

  Angela de Jong heeft ook weer eens wat te mekkeren.
  Hoogste tijd dat de vette zeug een flinke beurt krijgt.

 33. teuntje

  Kwam door Tan zn gevoos met Stax en zn arrogante houding mensen kotsen hem uit…. niet door Angela

 34. Anoniem

  Alle leuke presentatie is weg. Ruben, Nicolette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.