Ryanne van Dorst hekelt TV Kantine: ‘Geen zelfspot’

Geplaatst op ma 06 apr 2020 om 8:15

Ryanne van Dorst, de voormalig schoondochter van Patricia Paay, liet vrijdagavond in de talkshow M duidelijk blijken dat ze er niet om kan lachen dat ze wordt nagedaan in De TV Kantine. Actrice Elise Schaap heeft haar in de persiflagecomedy neergezet als ietwat ordinair en een beetje viezig: vrij treffend dus. De kijker kon er wel om lachen, maar Van Dorst niet. Ze deed net alsof ze de persiflage nog helemaal niet gezien had. “Ik weet er wel van. Iemand doet mij na daar, hè?

Na het vertonen van de beelden reageerde Van Dorst vrij zuur. “Nou, leuk dit. Dit is een soort Inception. Dan kan ik hier aan tafel over mijn persiflage gaan praten.”

Totaal geen zelfspot, oordeelt Johan Derksen in Veronica Inside. “We hebben het altijd over Ellie Lust, een irritante vrouw die zichzelf altijd veel te serieus neemt terwijl ze eigenlijk geen reet voorstelt, maar ik zat vanavond naar M te kijken en daar had je die Ryanne van der Horst. Nou… Waarom die in elke talkshow zit, dat irritante wijf…

Het is echt niet te geloven, aldus Van Dorst. “Die komt daar om onzin uit te slaan en dat is dan leuk, dat is blijkbaar kleurrijk in zo’n talkshow. Dan laten ze een stukje zien van De TV Kantine, waar ze een beetje op de hak genomen wordt, en wat denk je? Geen enkele zelfspot. Boos! Geïrriteerd!

Overpeinzend: “Wie denkt die trut nou dat ze is dan?

Foto: KRO-NCRV
54 Reacties op “Ryanne van Dorst hekelt TV Kantine: ‘Geen zelfspot’”


 1. Halleluja

  Ze maken iedereen belachelijk, behalve de RTL nep sterren.

  Is Bridget en al die andere nep sterren van RTL al belachelijk gemaakt: NEEN

 2. Mart

  @8.19

  Hahahahhaa ga huilen in een hoekje. Nog nooit gekeken zeker?

 3. Mink Vaillant

  Van Dorst heeft groot gelijk. Zegt gewoon wat ze vindt. Andere bn’ers doen net of ze vereerd zijn, dat vind ik pas achterbaks.

 4. Marco B

  Die Rianne is inderdaad een ultra ranzig mens (M/V?!). Gatverdamme. Compleet krankzinnig in dat hoofd ook. Te vies. Letterlijk Zum Kotzen.

 5. Piet Pannelap

  Zo te zien wil zelfs Marco B er niet overheen.

 6. Piet Pannelap

  Halleluja is niet zo fris in de bovenkamer blijkbaar. Moet wel zeggen dat het dit een van de weinige persiflages is dat erg slecht werd neergezet. Ze leek er qua uiterlijk niet op, dus het zal bij half slapende halleluja niet opgevallen zijn.

 7. anonymous

  @Hallejuha; Nee hoor, ook mensen van RTL worden nagedaan.

 8. Bv.

  8:33 “Marco B’s” leven bestaat uit zure comments plaatsen op MC zo zielig.

 9. Grace

  Geen humor

 10. Halleluja

  anonymous
  ma 06 apr 2020 om 8:40

  Nadoen, zal wel. Belachelijk: NEEN

 11. Marco B

  @Bv.
  Denk dat er een heel zure walm in en om die Rianne heen hangt. Brrr…

 12. Sender

  Rianne heeft wel zeker een punt.
  In het begin werd van Dorst nog gezien als de nieuwe ‘efant terrible’ van de kijkbuis.
  Ondertussen weten we dat ze geen blad voor de ond neemt, niet mee wandelt in het rijtje ‘Kijk mij eens een leuke BN’ er zijn’ en simpel keihard haar mening kan ventileren.
  Dus samenvattend: van Dorst heeft wel degelijk gelijk en ik hoop dat ze nog lang zo open en eerlijk blijft, zonder BN’ er trekjes.
  Het programma ‘Nachtrijders’ is ook zo’n mooi stukje televisie overigens.

 13. Piet Pannelap

  Halleluja herkent ook geen humor met een sarcastisch en cynisch randje. Zal de humor in “de Luizenmoeder“ ook wel niet hilarisch hebben gevonden. Pfff….

 14. Peanut

  Halleluja roept zonder ook maar iets gezien te hebben. Advies: af en toe even opkijken vanaf je toetsenbord, misschien dat dan iets van wat je zegt daadwerkelijk ergens op slaat.

 15. Bv.

  8:43 “Marco B”
  Waarschijnlijk omdat jij weet hoe vies je vadsige lichaam kan ruiken.

 16. Mark

  Halleluja

  De RTL kliek wordt wel degelijk door de TV kantine op de hak genomen, noem een Bridget Maasland en Nikki Plessen, maar dat zul je wel niet weten als je nooit kijkt

 17. Marco B

  @Bv
  Je hebt helemaal gelijk. Ik moet hoognodig aan het ijzer gaan trekken. Lekker weer in shape komen. Op jacht naar jonge aantrekkelijke chickieeeees!!

 18. Lize

  @halleluja

  Blablabla chocoladevla

 19. Jaques Ascona

  Actrice Ellen Schaap heeft een goede imitatie neergezet! Té goed eigenlijk. Ellen heeft een knappere en mooiere versie neergezet dan het origineel ooit zal kunnen zijn!!

 20. One and only

  Ik heb wel eens samengewerkt met Rianne, ze is echt super aardig en down to earth en absoluut niet ranzig zoals sommige hier beweren. Echt een aardig mens, en een super goede gitariste.

  Dat wilde ik toch wel even kwijt!

  Fijne dag verder!

 21. X

  Ik vind Nachtdieren ook een uitstekend programma!
  En Ryanne een erg leuk mens die inderdaad zichzelf blijft.
  Ze mag van mij wel meer programma’s maken.

 22. Kwebbeldick

  Ryanne was ooit Ryan, zo te zien?

 23. ome H

  ‘Het is echt niet te geloven’ Dat zegt Derksen toch en niet van Dorst?

 24. Tycho Graagnat

  @Kwebbeldick
  ma 06 apr 2020 om 9:15 ,

  Kwebbeldick was toch ooit ook Kwebbelcunt…of?

 25. mark2

  De persiflages zijn 9 van de 10 keer zooo slecht dat de naam van wie ze nadoen in need verschijnt! Wat een domme zooi!

 26. Tycho Graagnat

  -weggejorist-

 27. Peter B.

  Wat een sneu artikel. Die zure snor zegt wat en daar maak je dan een verhaaltje van. Ik vind die Rianne erg tof in Nachtdieren. En bij M deed ze gewoon heel relaxed. Ze had het niet eerder gezien, kan toch? Niet iedereen kijkt naar RTL op zaterdagavond…..

 28. Smulpaap

  Riannes stem lijkt r in de verste verte niet op in die persiflage wat jammer is, want zo blijft r weinig van over op wat gescheld na

 29. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Ryanne heeft helemaal gelijk. De TV Kantine is een erg overschat programma.
  De meeste persiflages lijken totaal niet. Teksten zijn slecht vulgair en plat. Waarom moet Ryanne dit leuk vinden.?

 30. Annoniemus

  Die hele uitzending van M heeft Ryanne v Dorst bier zuipend ongeïnteresseerd onderuit gezakt op haar/zijn stoel gezeten , en toen ze voor schut werd gezet door de TV Kantine beelden schrok ze wakker ! #selectiefboos

 31. y

  Leuke persiflage.

 32. pieter baan

  Peter B.
  ma 06 apr 2020 om 9:51

  maar de zure snor heeft welzelfspot. een belangrijke tussenzin wordt weggelaten.

  Ze stelt geen reet voor, wij ook niet trouwens….

 33. critikast

  Ryanne: waarom wil je zo graag een BN-er zijn? Dan zijn dit de consequenties. Wel anderen beschimpen, maar zelf beetje boor worden als je aan de beurt bent ! Domme “meid”!

 34. Walgelijke sodomiet

  Ranzige wijf, trans, voormalig man(wat is het eigenlijk) is dat zeg. Zum kotzen ja!

 35. Boris B

  Deze sketch bij de TV kantine was wel heel erg arm en plat geschreven.
  Toen ik het zag vond ik dit zeker geen satire maar gewoon smerige seksistische TV.

 36. animo

  Ze werd wel heel ranzig neer gezet .

 37. Gerda

  Voor het eerst weer eens een authentiek mens op tv..
  Ryanne vind ik top!
  En Carlo en Irene een stelletje viespeuken.
  Dat Elise Schaap zich leent om dat te doen. Ook zo een geldwolf, neemt alles aan, als het maar schuift..Ook een vies wijf dus..

 38. maatje te groot

  Het is inderdaad een zeer onsmakelijk en ordinair mens.. Wel gore praat gebruiken in haar uitzendigen. Wordt ze/hij ermee geconfronteerd is ze/hij pissig.

 39. Gerda

  Ryanne steeds een man noemen is zo oppervlakkig stom en bevooroordeeld..Alleen bedoeld om te vernederen, dan ben je als mens niks waard..
  Ja ze is grof en zichzelf, maar in ieder geval promoot zij zich niet over de ruggen van zieken, ouderen en nabestaanden..
  De tv kantine is pas een onsmakelijk programma..Ik begrijp niet, dat er mensen zijn , die zich vereerd voelen als ze nagedaan worden…Ze benadrukken alleen maar hoe goed ze zelf zijn. Nou Carlo is een over het paard getilde engerd, met een ego van hier tot Tokio..Hij is helemaal NIET grappig

 40. Quorona

  @ome H
  ma 06 apr 2020 om 9:21

  @ome H
  Inderdaad. Juiste constatering. Maar die sukkel van MC heeft na dik anderhalf uur nog steeds niet in de gaten welke blunder hij/zij geslagen heeft. Kwestie van (gebrek aan) IQ.

 41. Ron

  Elise kan alles en is vaak beter dan Carlo en Irene persifleren. Zie bij haar nooit persiflages die totaal niet lijken. Ze vreet haar personages op en duikt op elk detail en daarvan zie je het resultaat. Toptalent.

 42. Pro Du Cent

  Rob Stenders zei het vorige week heel treffend tijdens de Plantenbonanza. Carlo en Irene en het team zetten hele rake look-a-likes neer, alleen zijn de teksten plat en ordinair. Een Pannekoek zou wonderen doen. Zet er goede tekstschrijvers op en stop met het platvloerse humor… onee, het is RTL-groep 4.

 43. 123

  Ryanne kan prima tegen sarcasme en ongefundeerde meningen; kijk Ranking The Stars maar terug. Daar kan ze uitdelen én incasseren!

  Maar zoals sommige anderen ook vinden: naar mijn mening is de TV-Kantine een beetje een slap aftreksel van Koefnoen, en gaat het vooral om mensen nadoen, en niet de boodschap die er achter zit. Maar goed, genoeg mensen die het wel leuk vinden.

 44. Jan Lol

  Gewoon niet naar kijken, houdt het vanzelf op!

 45. StefanV

  @ Pro Du Cent: helemaal mee eens. De teksten bij de TV-kantine zijn vaak bijzonder matig. Sommige imitaties zijn erg knap gedaan, maar tekstueel stelt het allemaal weinig voor. Koefnoen was veel scherper gelaagder.

 46. teuntje

  Van Dorst is ranzig ze stinkt oor de buis heen ook zeer ordinair en aso ….. TV Kantine was perfect Elise deed haar geweldig na……

 47. Joost

  Ryanne van Dorst, de voormalig schoondochter van Patricia Paay, daar begint het al mee.

  Heeft even mogen ruiken aan het BN-ers wereld en denkt heel wat te moeten vinden. het podium kwam vanuit DWDD de grachtengordel.

  weg met haar!!
  l

 48. William

  Beetje flauw dat als Patricia aan bod komt in de TV kantine, is het altijd gerelateerd aan plassen, bah.

 49. Caramba

  Humor-tv is vooral hit & miss.
  Blij vlagen is de TV kantine bijzonder grappig, maar gaat ook snel de keel uithangen; het is soms net of je naar een belegen Spitting Image aflevering zit te kijken.
  Maar dat geldt evenzeer voor concurrerende programma’s als Sluipschutters en Nieuw Zeer.
  Van dit drietal vind ik de laatste toch het meest amusant.

 50. Jolanda

  Ze heeft gelijk wat een miskleun die persiflage ik heb haar nog nooit op tv aan haar kruis zien krabbelen. Waarom een ander zo ordinair op tv neer zetten.

 51. Jaap

  Leuk mens met een leuk programma.

 52. klimaatsloper

  wannabee van de bovenste plank.

 53. 909

  Waarom ze nou op haar pi k getrapt was?

 54. Fab

  @ Jaques Ascona
  ma 06 apr 2020 om 8:55
  Actrice Ellen Schaap heeft een goede imitatie neergezet!

  Ze heet Elise Schaap.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.