RTL brengt zaterdagshow met Art en Martijn: ‘Primeur!’

Geplaatst op ma 06 apr 2020 om 8:40

Als je af en toe hoort welke gezichten er tegenwoordig op het zaterdagamusement gezet worden, dan begin je je echt af te vragen of het tv-sterren-gen een generatie heeft overgeslagen. RTL 4 mikt nu op het duo Art Rooijakkers en Martijn Koning voor een nieuwe zaterdagavondshow en dat belooft op voorhand al niet veel goeds. Art heeft inmiddels bewezen toch een beetje overschat te zijn en Martijn is flink door het ijs gezakt met zijn vreselijke RTL-oudejaarsconference.

De twee maken het nieuws bekend in een video op Instagram, waarin ze zelf heel veel pret met elkaar hebben, maar die voor de kijker ondraaglijk saai is. De heren hebben in deze tijden van corona niet veel meer te bespreken dan Arts volle wenkbrauwen en Martijns grote kin. Tja.

Art onthulde het nieuws over de zaterdagshow. “We gaan gewoon een primeur de wereld inslingeren, zullen we dat doen? We zijn aan het werk voor een zaterdagavondprogramma voor RTL 4.”

Het project ligt nu even stil vanwege het coronavirus. “Ik weet niet welke kant het op gaat met televisie om eerlijk te zijn.”

Alles ligt sowieso even stil, aldus Rooijakkers. “Ik was ook bezig met het tweede seizoen van Iedereen Had Het Erover, maar wie wil er nu nog dat ik langskom met een cameraploeg?

De video kunt u hier bekijken:

Foto: RTL
34 Reacties op “RTL brengt zaterdagshow met Art en Martijn: ‘Primeur!’”


 1. Halleluja

  De twee flop aankopen van PvdV

 2. Ruk TV Luxemburg

  Hoe kan het toch steeds zijn dat alles zo op elkaar lijkt bij Ruk TV Luxemburg?

 3. Paul

  De twee grootste kwallen van de Tv en die zet Van der Vorst bij elkaar? Nou dat wordt gezellig heeft hij gedacht maar helaas dat wordt een grote flop!

 4. Mick

  Als dit tegenover We Want More komt dan heeft SBS6 nog een kans dat deze zoveelste talentenjacht niet flopt.

 5. Marije

  hoorde bij Endemol dat het slechts om een pilot gaat

 6. OMG

  Er werd verwacht en gedacht dat er een frisse wind door RTL zou gaan door Peter van der Vorst programmadirecteur te maken, maar eigenlijk is er niet veel veranderd. Peter zet vooral in op zijn lievelingetjes en blijft daar ondanks de niet overtuigende cijfers, vol op inzetten.

  Hiermee is hij geen haar beter dan Erland Galjaard. Het grote verschil met Erland is dat Erland wél succesvolle programma’s wist te programmeren. Dat is Peter nog niet gelukt.

 7. Bart

  Art Rooijakkers hoort gewoon op Expeditie Robinson en formats als Peking Expres/Amazing race of De Sleutels van Fort Boyard en de nieuwe spin-off Boyard Land. Ga weer Ter Land ter zee en in de lucht, Way of Life show en Sterrenslag maken. Programma’s die het in deze tijd prima zouden doen en waar Art geschikt voor is. Iets als RTL Travel kan hij er ook nog bij doen. Zet deze man a.u.b. niet meer op studio programma’s en al helemaal niet op een talkshow. Daarvoor is hij echt totaal ongeschikt.

  Bij het irritante af ook weer deze promo. Lekker geinen tegen elkaar. Wat moet je er als kijker mee? De fout die er bij meerdere tv en radiozenders is ingeslopen. Boven de kijken/luisteraar gaan staan en het met elkaar lollig doen en gesprekjes voeren maar de kijker/luisteraar er niet in betrekken. Bij sommige zenders is de kijker/luisteraar het 3e wiel aan de wagen geworden terwijl die juist op de eerste plaats hoort te staan.

  Dan nog spreken over een primeur. Nou nou daar waren we benieuwd naar hoor! Of een quiz of een poging tot een soort mix van Kopspijkers en DWDD zal het vast gaan worden. Moet je geen Art inzetten als presentator. En laat de man eens ophouden over zijn dochters!

 8. .

  Tijd voor documentaires…

 9. Bart

  @OMG Erland maakt overal waar hij komt een grote eenheidsworst van. De man heeft helemaal niet zoveel verstand van televisie en programmeren hoor.
  Peter is misschien ook niet de juiste man op die plek. Heeft wel een aantal dingen geprobeerd maar die zijn niet helemaal gelukt. Hij blijft zijn eigen koers vasthouden en kijkt bij te weinig naar de behoefte van de kijker. Oude programma’s terughalen is niets mis mee maar haal wel de programma’s terug die de kijker wil. Ook die strijd om die paar programma’s van John de Mol. Laat die lekker stikken in The Voice, Weet ik veel en Oh wat een jaar. Kom zelf met wat beters! Ook dat rare gedoe rond om die reality programma’s van RTL5. Als ie nou echt een vent was geweest had hij die programma’s gewoon helemaal van de buis gehaald. Ik hoop dat hij na de zomer de kans nog krijgt om het beter te krijgen. Luister niet te veel naar de andere baasjes en uitslagjes van onderzoekjes maar vraag nou gewoon eens aan de kijker wat ie graag zou willen zien of terug zou willen op televisie.

 10. Jan

  @OMG Het punt is…. dat de programmering bij RTL en TALPA door de kijker. reageerder bepaald moet worden
  Alleen zij weten hoe een avondje tv in elkaar gezet moet worden , en welke tv persoonlijkheden je daar voor moet nemen .

  Gezien vele negatieve reacties betreffende tv programmas, Bn`ers ,
  en tv bazen die er niets van bakken , moeten reageerders het wel beter weten , want de beste stuurlui staan aan wal !

 11. OMG

  @Bart

  Dat is het probleem van de algehele Nederlandse media: totaal de band kwijt met de kijker / luisteraar / lezer. En het dan zo gek vinden dat alle kijk, luister en leescijfers afnemen.

  Qua Erland vs Peter. Ik deel daar niet je mening helaas. Erland had tenminste nog goed scorende programma’s. Dat kun je van Peter niet bepaald zeggen.

  Ik ben geen Erland fan, maar hij deed zijn job bij RTL toch wel heel goed (muv het laatste jaar).

 12. oja

  man man, wat een triestheid dit weer… presentatoren die zichzelf helemaal het je van het vinden, denken dat NL op ze ziut te wachten….get real. Deze 2 stumperds moeten lekker een kanaal beginnen online. Maar val de NL bevolking er niet mee lastig zeg. Art wist 2 jaar geleden niet eens het verschil tussen een Coolblue en een lokale kleine speler bij een awardshow. En kletste alleen over zijn WIDM, kennen jullie mij? Zielig gastje

 13. Jan

  moet zijn gezien de vele

 14. Herman

  IDD twee totaal overschatte mannen die niet zoveel voorstellen, wegwezen dus!

 15. Roos

  Vreselijk. En dan ook nog op de zaterdagavond.

 16. Mink Vaillant

  Art Rooijackers is een kleurloze sneuneus. Martijn Koning is een aardige jongen die nog veel moet leren. Een kansloze combinatie.

 17. Ate-harm

  @bart jij spreekt over ‘boyard land’, komt dit in NL op tv en zo ja? Waar?

 18. Pulpa en rtl op zaterdag Floppen maar weer

  Kan echt niet wat een sukkels bij rtl

 19. Jan

  We moeten niemand de schuld geven bij de com tv zenders over floppen van programmas. Het kijkersgedrag is ook veranderd en de vele ondemand diensten
  en vele zenders die we tot onze beschikking hebben heeft ook geleid tot lagere kijkcijfers bij com tv zenders .De markt is verzadigd, de kijker is te verwend, en heeft geen geduld meer als het niet meteen aanslaat ,en zapt te snel weg
  De kijker zou een stapje terug gezet moeten worden , en genoegen moeten nemen met alleen 2 com tv zenders RTL 4 en SBS6 en alleen de EU publieke tv zenders
  Dus gewoon terug naar af , en mondjesmaat ieder jaar een zender toelaten er zijn gewoon teveel zenders in dit kleine landje !

 20. Bart

  @OMG Onder Erland is RTL wel een meer uitgeklede versie geworden van wat het daarvoor was. Met te veel van het zelfde. Nu zit hij bij Talpa daar komt er opnieuw maar weinig terecht van de programmering op alle zenders. In januari bij OP1 aan tafel deed hij zelfs nog de uitspraak dat SBS6 niet een soort TROS moet worden. Als je nou echt iets van die zender wil maken dan moet dat het juist wel worden. Misschien zelfs wel onder die naam als AVROTROS uit het NPO bestel zou durven stappen.

  @Jan OMG en ik beweren niet dat de kijkers het dan maar helemaal moeten gaan bepalen. Dat kan ook niet. Wel zouden RTL en Talpa (en de NPO ook wel) meer moeten kijken waar de behoefte van de kijker ligt. Dit door ze het gewoon te vragen en eens de straat op gaan. Social media eens wat beter bekijken. Dan krijg je daar echt wel iets uit. Dit i.p.v. alleen maar van de cijfertjes uit te gaan en te kijken naar of het voor een appel en ei te produceren valt. De mensen doorzien dit in deze tijd meteen en laten het programma dan links liggen. Er is heel erg behoefte aan goede series en ander amusement dan talentenjachten, ergens de beste in zijn of spelletjes met bekende Nederlanders. Waarom zien we dat nauwelijks op de Nederlandse zenders? Te duur om te maken maar soms moet je er andere dingen voor laten om deze programma’s toch te maken. RTL en Talpa, de programma’s en de presentatoren zouden veel meer tussen de mensen moeten staan. Niet boven of apart de kijker. (wij bepalen wat goed voor u is en wat een moet doen) De kijkers meer het gevoel geven dat ze een van hen zijn. Dat RTL en SBS (onder andere naam) ook een stukje van jou is. Iets wat jaren geleden bij onze zuiderburen heel goed gelukt is met de VRT en wat de commerciëlen daar later ook zijn gaan doen. Heeft heel goed gewekt. Moeten beide zendergroepen in Nederland helaas wel afscheid nemen van een aantal gezichten en zullen daar nieuwe gezichten voor terug moeten komen.

 21. Bart

  @Ate-Harm Nee nog niet. Is alleen te zien in Italië en Frankrijk. Bij KPN en Ziggo bij Franse2. Volgens mij is het nu net afgelopen. Het speelt zich af in het verlaten pretpark Boyard. In deze 2 landen is ook nog steeds het originele Sleutels van Fort Boyard te zien. En dan heb ik het niet over het slappe aftreksel van een aantal jaar geleden op NPO3.

 22. Bart

  @Jan De kijker zou een stapje terug gezet moeten worden , en genoegen moeten nemen met alleen 2 com tv zenders RTL 4 en SBS6 en alleen de EU publieke tv zenders
  Dus gewoon terug naar af , en mondjesmaat ieder jaar een zender toelaten er zijn gewoon teveel zenders in dit kleine landje !

  Dat laatste is zeker waar maar dit komt toch niet door de kijker?
  Commerciële zenders moeten geld verdienen.
  Dat betekend nog niet dat je met goedkope programma’s en programmeringen hoeft te komen voor je zenders. Als je een beetje creatief bent dan valt er echt wel wat beter neer te zetten. Er zijn daarnaast te veel baasjes. Als voorbeeld bij NET5 zijn 3 zenderbazen. Waarom 3? En dan nog geen goede programmering neer kunnen zetten helemaal gericht op vrouwen. Helemaal verbaast zijn ze ook dat Ladies night is mislukt. Of bij Veronica, naast de zender directeur ook nog een directeur sport. Kan niet een persoon dat voor zo’n zendertjes dat alleen s’avonds uitzend? Heb ik het nog niet eens over SBS6 en alle baasjes boven de zender directeuren. Stop al die salarissen in betere programma’s, meer kwaliteit en een betere programmering.

 23. Sookie Stackhouse

  Martijn is niet grappig en is ook nog eens om niet aan te zien…….EXIT

 24. Stijve Liesbeth

  VRESELIJK

  Die vuile ratten bij elkaar.

  Dat wordt weer een flopperdeflop.

 25. critikast

  Dit duo geeft de triestheid van dit moment uitstekend aan. Twee geflopte individuën, maar wel met uitstekende connecties in Hilversum ! En zo kom je dus simpel aan een nieuwe klus, die bij voorbaat al dreigt te mislukken !

 26. freek

  Deze twee trekken 0 kijkers, dus waarom?
  Je zou zeggen: een ezel stoot zich niet voor een tweede maal aan dezelfde steen.
  In televisieland gelden andere normen blijkbaar.

 27. johan

  bah

 28. Ron

  Art kan best een goed programma maken, alleen moet dat bij hem passen. WIDM deed hij geniaal en by far beter dan Rick van de Westerlaken die hem een beetje na probeert te doen. Maar dan die Martijn. Bij RTL zien ze maar talent in deze spleet tand, ik en de rest van de kijkers vinden dat duidelijk niet. Gaat dus weer helemaal niets worden dit, dat is geen rocket science.

 29. Marc

  Iedereen heeft alweer een mening….
  Laten we eerst eens afwachten
  Nadat het op de buis is geweest kunnen we oordelen….

 30. Uuuh

  Eens met Bart en Ron. Rooijakkers en de Koning in één programma! Volstrekt kansloos. Wie zit hier op te wachten? Wie verzint dit?

 31. Suzy Wang

  hahahahahaha. NEE. Geen mislukte grapjesmaker en geen vuurtoren voor mij.

 32. Bart

  @Marc Beter dan geen mening

 33. Bastiaan

  leuk dat deze twee er zo’n lol om hebben, wat nou primeur, het zoveelste programma wat volledig kansloos is en niemand op zit te wachten.

 34. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  John de Mol laat RTL van binnenuit kapot maken. Of er is bizar veel onkunde bij onze Luxemburgse vrinden sinds SP’er Petra met een Korst er de rooie scepter zwaait.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.