Özcan Akyol ergert zich: ‘Op1 predikt dood en verderf’

Geplaatst op zo 05 apr 2020 om 20:00

Özcan Akyol ergert zich steeds meer aan de late talkshow Op1, die in deze coronacrisis zeven dagen per week te zien is op de late avond van NPO 1. Het programma benadert de crisis veel en veel te negatief. Dat geeft hij aan in zijn column in de VARAgids. Op1 loopt nou niet bepaald over van het positivisme in deze moeilijke tijd en daar hebben we al helemaal niets aan. “Wie iedere avond naar Op1 kijkt, wordt na onze collectieve quarantaine depressief of misschien zelfs suïcidaal.

Het is een verschrikking om naar te kijken, vindt Akyol. “Elke avond prediken ze weer dood en verderf. Terwijl het allemaal toch vrij eenvoudig is: als iedereen zich aan de regeltjes houdt, mogen we in juni weer naar buiten.”

Akyol heeft besloten om in deze tijd niet meer naar talkshows te kijken. “Ik ben die talkshows helemaal zat. Ik adviseer iedereen om gewoon na 18:10 uur een goed boek te gaan lezen. Voor kunst en cultuur kunt ook terecht op de prachtige zender NPO 2.

De schrijver merkt aan zijn brievenrubriek dat de mensen vrij somber gestemd zijn. “Iemand schreef bijvoorbeeld dat hij hoopte dat sommige Bekende Nederlanders corona niet zullen overleven. Dat is echt niet aardig, hoor. Zij hebben ook kinderen en zo.

IJdelheid is stom, zegt Akyol, maar: “Dat soort verwensingen vind ik nóg erger.”

De VARAgids-rubriek van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR
65 Reacties op “Özcan Akyol ergert zich: ‘Op1 predikt dood en verderf’”


 1. Derhal Flynn

  Juni!?
  Zei die dat we in Juni pas naar buiten mogen!?
  Ach, wat kan mij het ook schelen ik kom toch nooit buiten.
  In Juni zit ik waarschijnlijk net als vandaag en gisteren de hele dag op zolder achter m’n computer, dus boeien.

 2. Lachgas

  Geheel eens. Ben Coronamoe.
  1X journaal is meer dan genoeg

 3. Halleluja

  Geen last van want hoe meer informatie hoe beter.

  Ik erger me aan mensen die denken er kan me niets gebeuren en nemen daarom geen 1,5 meter afstand.

 4. Bart M.

  Helemaal mee eens, op1 weet van geen ophouden en dat duurt nu al 2 weken. Dan is Jinek soms een verademing.

 5. anoniem

  Zo’n crisis geeft wel bloot of idioten hier teveel aandacht krijgen in onze media.

 6. Arie Schoenlepel

  Heel irritante T u r k, maar deze keer volkomen met hem eens.

  Dit geldt ook voor alle andere tv-zenders; Als je niet dood gaat aan Corona, dan wel van die tv-programma’s.

 7. Reageer

  Dan zijn we het daar mee eens, tot later.

 8. Enzo Voorthuijsen

  Al twee weken lang dezelfde vragen en ook al twee weken lang dezelfde antwoorden.
  Er over praten om er maar over te praten. HET MAG WEL IETS MINDER!!

 9. ricard

  TOTAAL EENS MET EUS!!

 10. anoniem

  Dan kijk je toch niet? Ik volg zelf onze omroep voornamelijk via teletekst, kijk af en toe een stukje tv op mijn mobieltje en zit verder meer op internet.. :-)

 11. Willie

  Het is een verwend volkje slechte berichten kunnen ze niet meer aan. Het is het Hazes en Snolle Bolke volk. Het is verschrikkelijk wat ze nu overkomt thuis blijven en niet lallen van links naar rechts. Dit is veel erger dan een aardbeving, grote overstroming, hongersnood, of wat bommen op je huis .Stelletje verwende jankers.

 12. Zomaar een persoon

  Jinek lijkt net iets minder depressief van toon, ondanks de overeenkomsten qua onderwerpen. Dat kijkt op dit moment iets fijner weg.

 13. Jean Paul

  Ik ben inmiddels ook wel een beetje Eus moe. Van virussen tot de slager om de hoek, meneer heeft er een mening over.

 14. Jihals

  Ach arme Eus. Nu DWDD van de buis is verdwenen, moet hij ineens hard zijn best doen om nog ergens in beeld te verschijnen. Bij Opt1 gaat het dus al niet meer lukken. Jinek dan of Beau misschien?

 15. Ron

  Wederom weer helemaal eens met Eus. Maar vlak Jinek ook niet uit in deze kwestie, zelfde sfeertje zonder relativering.

 16. Jacques

  Dan is er M nog – met gevarieerde onderwerpen …

 17. Peter

  Die Diederik van de IC is vanavond opnieuw op OP1 en gaat ook steeds moeilijker kijken. En waarom, de laatste dagen komen er nog maar weinig ic-klanten bij. Die 2400 blijkt nergens voor nodig. Hij lijkt het bijna jammer te vinden. Al die paniek en die tunnelvisies van die medici. Je wordt er horendol van.

 18. Kasper

  @Halleluja
  zo 05 apr 2020 om 20:12

  A M E N

 19. Jan

  Het wordt tijd voor realisme, want op deze manier kunnen we niet door.
  3 weken mag er al geen contact zijn. Hoe doen we dat met een vrouw van 82 die al 3 weken alleen in haar huis zit?
  Ik zie dat niet goed gaan onder leiding van onze wetenschappers die alles weten Echt niet ze weten niets. Want met is weten. En we weten niets

 20. jan

  Beter donder je je TV de deur uit.

 21. Chantal en Bart

  Gisteravond een goede uitzending van Op1 Er was ook aandacht voor de alternatieve ronde Van Vlaanderen. Dit werd luchtig neergezet door Giovanca en Tijs en de gasten..

 22. Bertus V.

  Ja, ik ben het hier mee eens. Ben wel klaar met elke avond dezelfde boodschap. Je zag het deze week ook aan het succes van James Bond. Een miljoen kijkers! De mensen thuis zijn de stemmingmakerij zat.

 23. was it more than a one night stand

  Doel is zoveel mogelijk angst te verspreiden op alle zenders.

 24. Joseppe

  Nergens last van,kijk sowieso al jaren geen NPO meer laat staan talkshows en alle nieuwsuitzendingen. 1x per dag de feiten checken. Een keer per week hetgeen Rutte verkondigd en dat is meer dan voldoende.

  Al die zelfbenoemde experts zo weinig zin in. Laat staan een bn’er of sporter die gaat verkondigen dat ze geen inkomsten hebben….heb al jaren een uitkering rond bijstand niveau….over geen appeltje voor de dorst hebben gesproken…… en ook ik red het…. hetzij met minder. Net zoals miljarden mensen over de hele wereld.

 25. Geronimo

  De treurbuis staat niet veel aan in dit eenmansklooster. De laatste jaren al veel minder, maar nu is het louter een niet aflatende coronadiarree, die ongefilterd over je uitgestort wordt. Daar heb ik geen zin in. Ik kan me wel vinden in de mening van Eus, zoals wel vaker, maar ik zou het dus wel wat breder willen trekken.

 26. Ruud

  Meneer Akyol heeft gewoon de pest in dat hij niet mag meepraten in de late avond van Op1. Hij zou ook niets toevoegen.

 27. Kneefel

  Ozcan Akyol, je bent niet verplicht te kijken…hoor.Kijk je toch naar Jinek…want daar zit jij vaak en heb je het ook over, jawel,coronavirus…

 28. Nils Holgersson

  Laat Ab Osterhaus voortaan thuisblijven, dan wordt de tv weer een stuk gezelliger.

 29. Peter

  Diederik kijkt zo mogelijk nog moeilijker intussen bij Op1, terwijl hij ervan uit ging dat er dit weekend 1900 ic-patienten waren zijn het er nu 1400. Geen lachje kan er af, geen moment van dat valt even mee, nee, alleen maar nog weer meer doom en gloom spuien. Als er eind april zoals door hun verwachtt (net als nu die 1900 die er lang niet zijn gekomen) dan misschien een stabilisatie is, moet het nog gehandhaafd worden en kunnen we misschien eens langzaam twee weken later aan een kleine re-opening denken. Voor 2000 patiënten die er waarschijnlijk niet zien, moeten 17.000.000 de boel naar gort zien gaan, wat zijn we aan het doen?

 30. Peter

  zien=zijn

 31. William

  Helemaal eens, voorlopig hier geen OP1 en Jinek meer. Kan dat niet meer aan.

 32. Gerda

  Jaloers omdat hij zelf niet is gevraagd voor OP 1 ?

 33. discuswerper

  Dus wat hij eigenlijk zegt is dat Op1 is zoals de islam. Wat is dan zijn probleem?

  Mafkees.

 34. Suzy Wang

  Ik kijk al ff niet meer. Soms denk ik wel eens, dr uit met dat ding(tilly) Allemaal pleuris zooi.

 35. FU_JORT

  Daar heb je hem weer met zijn monotone stem, totaal ongeschikt voor de radio.

 36. henk

  Van de week was er een verslaggever die in Rotterdam stond en het volgende zei: ” Als ik eerlijk moet zijn dan gaat het iets berter op de ic afdelingen.” Alsof hij het liever andersom had willen zeggen.

 37. Edjo

  Inderdaad het negativisme straalt af van op1. Niets anders dan dood en verderf en geen sprankje hoop te vinden. Suïcidaal wordt je er van! Bah. En heus ik ben tot op het bot realistisch en onderschrijf de genomen maatregelen, zou ze zelfs willen aanscherpen. Maar dan wel in een positieve zetting. Niet in de constante begrafenis stemming van Op1 en de publieke omroep als geheel.

 38. Lies

  Die Ab Oosterhuis mag ook wel eens tegen zichzelf in bescherming genomen worden. Wat een wrak is dat. Proost!

 39. Daaristieweer

  Misschien kunnen ze beter eens gaan praten over de relatie tussen de corona en .5G.

  Waarom dit in deze tijd versneld geplaatst wordt?

  Waarom op de locaties waar ze het eerst en meest staan de meeste doden vallen? Wuhan, Italië, Spanje, NY, alles ten zuiden van Amsterdam – Zwolle…….

  Kan wel even doorgaan, we hebben kennelijk liever Ab de crimineel Oosterhaus in de show…..die is lekker geloofwaardig, zucht….tijd voor opstand #wijwillenonzevrijheidterug #stopdeangstzaaierij

 40. Amos

  @Daaristieweer

  Omdat die 5G-masten nou eenmaal niet in de Sahara en op Antarctica geplaatst worden, maar op plekken met veel mensen. En besmettelijke virussen gedijen het best in – je verwacht het niet – drukbevolkte gebieden. Dat is de reden, met je аluhоedje! En dan durf jij te eindigen met “#stopdeangstzaaierij”, angstzaaier?!

 41. discuswerper

  De relatie tussen corona en 5G??

  Het lijkt me beter te kijken naar de relatie tussen corona en de afwachtende houding van onze overheid die er nu toe leidt dat er meer doden vallen dan nodig was geweest. En daar hebben 5G masten geen enkele invloed op gehad.

 42. Grace

  Je hebt geen gelijk. Dit is nou eenmaal de werkelijkheid

 43. Grace

  Krijg je geen aandacht meer?

 44. GrijzePilion

  Oh jee dat 5G gezeur weer. Elke keer die maffe boomers die hun aluhoedjes weer uit de kast hebben getrokken, puur om het comfort van nieuwe generaties te verpesten. 5G (dus sneller en beter internet) komen eraan, of jullie dat nou willen of niet. Ga toch lekker met pensioen in Benidorm of zo

 45. Roel

  Lekker snel internet met 5g en vervolgens een akelige ziekte krijgen of onvruchtbaarheid. TOPPIE man. Maar één ding is positief: snel internet.

 46. Richard van Leeuwen

  Hou je aan de huisregels dat is toch niet moeilijk.

 47. fidan

  Eus heeft gelijk. ook ik kijk ook niet meer naar talkshows. ik zet net het nieuws aan (07.00 uur) zit er bij goedemorgen Nederland een journaliste van Elsevier, mijn god wat een depressief mens. snel weggezapt. ik kies uit de media kort nieuws en voor de rest lees ik en kijk ik af en toe naar iets wat niet over corona gaat. media stop er mee al die doemtalkshows.

 48. Kasper

  Ja Eua, zo zit de wereld tegenwoordig in elkaar. Dan kan je wel je kop in het zand willen steken, er verandert niets aan. Pak een boek of zoek ander vertier. Niemand dwingt je tot tv kijken.

 49. Eric

  Ik vind het pragmatisch duidelijk. Anders gewoon niet kijken. Eus is erg egocentrisch. Is vrij snel geirriteerd.

 50. X

  Meestal ben ik het wel eens met Eus, maar in deze niet.
  Ik kijk al 2 weken amper nieuws, daar word ik ook niet goed van.
  Kijk nog wel Op1 en Jinek, afhankelijk van de gasten en zap wat heen en weer meestal. En wat velen zeggen, er zijn genoeg alternatieven.
  Struisvogelpolitiek bedrijven lijkt me niet de aangewezen manier om hier mee om te gaan.

 51. Kwelbuiskijker

  Hey Wopke,

  Stuur die €1000.000.000,= niet naar die feestvierende italianen !!
  Wij hebben dat geld zelf dringend nodig voor de geestelijke gezondheidszorg.
  Dus nu daarin investeren en straks al die geestelijk verminkte en gehersenspoelde mensen oplappen veroorzaakt door de staatstelevisie en media.

 52. Panda

  ‘Hey’ is geen Nederlands, lul.

 53. robb

  Ik ben het met hem eens maar aan de andere kant het moet wel gezegd worden hoe erg het is ,als je het niet doet denken mensen al snel het valt wel mee , niet alleen op1 ook wnl elke ochtend 3 uur lang .

 54. Gea

  Niet storen, ik moet werken!

 55. Elbert

  Mensen er is ook zoiets als de kop in het zand steken. Gisteren (zondag) reed ik als buschauffeur met een lijnbus tussen Ede en Apeldoorn over de Veluwe. Er werd gevraagd door de regering om zoveel mogelijk thuis te blijven. Ik kwam een partij motorrijders tegen in hele kolones. Zelfs zoveel dat ik dacht dat ik op de TT van Assen zat. Wielrenners hele pelotons. We hebben toch massaal SCHIJT aan het Corona-virus! Mensen blijven nog massaal denken dat het hen niet overkomt. Het Corona-virus ontwricht onze hele maatschappij! In de bussen ook. Mensen gaan doodleuk naast elkaar zitten, alsof er niks aan de hand is. Wanneer je ze er op attendeert gaan ze elders zitten, overigens zonder morren. Maar dat het niet in mensen opkomt en dat alles voorgekauwd moeten worden is echt onvoorstelbaar!

 56. Jiyani

  Voor mensen die zich aan de regels houden is het niet leuk om iedere avond via de talkshows over corana bij gehouden te worden. Dat nieuws krijg je ook via het journaal. Maar voor mensen die nonchalant omgaan met het besmettingsgevaar van het coronavirus, zijn dit soort programma’s hard nodig.
  Ik heb afstand genomen van de talkshows op de late avond, omdat ik me ook aan die 1,5 meter afstand houd en aan alle andere voorzorgsmaatregelen. Heb mijn leven lief.

 57. Suus

  Er zijn ook nog mensen die er anders over denken, als je naar de kijkcijvers kijkt, de hele week al meer als Jinek.

 58. Jan Lol

  “talkshow”?? een show? lullen over iets dateen show noemen>?
  Waanzinig die “talkshows” allemaal altijd hetzelfde gezver.
  Inderdaa een boek lezen, in bad zitten, Lego, modeltreintjes, plaatjedraaien,tekenen,er is zat te doen, dan naar dat stommen beeldscherm te staren en vanalles op jemouw te laten spelden…bah…

 59. Courlander

  Ben het volledig met Akyol mee eens. De toon en de wijze waarop er gesproken wordt over dit item is eenzijdig, steeds hetzelfde, vol negativiteit en angstzaaiend.
  Wens Op 1 succes

 60. Jolanda

  De exper Diederik wat een zure man kan nooit eens een beetje positief zijn. Vindt het niet raar dat steeds meer mensen denken het zal wel. We doen zo ons best op een paar na en worden nog de put in gedouwd.

 61. Wim

  Groot gelijk, wordt het strontzat. 1,2,3,4 5,6 7,8,9 overal en dan nog 50 experts met 50 verschillende meningen, na het programma weet je nog steeds even veel of eigenlijk even weinig. Kappen met die depressieve troep

 62. 😷Paulus

  😷Deze gast🧔zou hele goeie maatjes kunnen zijn met Jort. 🧓. Het Covid-19 ontkennen past bij hun denk ik

 63. Dick

  Helemaal eens met Jan Lol,waardeloos talkshow’s oefenloos gezever en er komt niets uit,en och TV kijken wat is dat voor een onzin,je word er geen steek beter van,kijk al 30 jaar niet en bevalt prima

 64. Weg Ermee

  Helemaal eens met Akyol. Het is inderdaad een negatieve drama talkshow.

 65. Riky Heerkens

  Haal de presentatoren van maandag a.u.b. van de buis. Steeds Kort Kelder aanhalen die heen.gast was. Zo’n domme vragen die er écht niet toe doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.