NPO, Talpa en Q slaan handen ineen op Koningsdag

Radiogrootmachten NPO Radio en Talpa Radio slaan samen met Qmusic en een aantal andere zenders de handen ineen op Koningsdag. Ze zullen op die dag twaalf uur lang volledig in het teken staan van het Nederlandse product. Dat hebben ze zojuist gezamenlijk laten weten. Van 7.00 tot 19.00 uur zijn ze allemaal even 100% NL. “Samen bieden de stations artiesten en musici van eigen bodem een steuntje in de rug, nu door de coronacrisis hun optredens komen te vervallen“, zo klinkt het.

De themadag wil ook een symbool van eenheid zijn, aldus de zenders. “Saamhorigheid houdt Nederland bij elkaar in deze tijd.”

De deelnemers zijn in elk geval marktleider NPO Radio 2 en de andere NPO-zenders, de drie Talpa-zenders Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en 100%NL, Slam!, KINK en Qmusic.

En commercieel marktleider Radio 538 dan? Die komt met een bijzondere editie van 538 Koningsdag. “Radio 538 en Koningsdag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ook tijdens deze bijzondere editie van 538 Koningsdag is er, zoals altijd, heel veel aandacht voor Nederlands product.”

Ook andere zenders – commercieel en publiek, landelijk, regionaal en lokaal – zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze actie. Elk station zal op geheel eigen wijze invulling aan deze dag geven. Meer informatie daarover volgt op een later moment.

Foto: Radio 538

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen