NPO, Talpa en Q slaan handen ineen op Koningsdag

Geplaatst op zo 05 apr 2020 om 20:45

Radiogrootmachten NPO Radio en Talpa Radio slaan samen met Qmusic en een aantal andere zenders de handen ineen op Koningsdag. Ze zullen op die dag twaalf uur lang volledig in het teken staan van het Nederlandse product. Dat hebben ze zojuist gezamenlijk laten weten. Van 7.00 tot 19.00 uur zijn ze allemaal even 100% NL. “Samen bieden de stations artiesten en musici van eigen bodem een steuntje in de rug, nu door de coronacrisis hun optredens komen te vervallen“, zo klinkt het.

De themadag wil ook een symbool van eenheid zijn, aldus de zenders. “Saamhorigheid houdt Nederland bij elkaar in deze tijd.”

De deelnemers zijn in elk geval marktleider NPO Radio 2 en de andere NPO-zenders, de drie Talpa-zenders Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en 100%NL, Slam!, KINK en Qmusic.

En commercieel marktleider Radio 538 dan? Die komt met een bijzondere editie van 538 Koningsdag. “Radio 538 en Koningsdag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ook tijdens deze bijzondere editie van 538 Koningsdag is er, zoals altijd, heel veel aandacht voor Nederlands product.”

Ook andere zenders – commercieel en publiek, landelijk, regionaal en lokaal – zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze actie. Elk station zal op geheel eigen wijze invulling aan deze dag geven. Meer informatie daarover volgt op een later moment.

Foto: Radio 538
21 Reacties op “NPO, Talpa en Q slaan handen ineen op Koningsdag”


 1. Gwendolyn

  Wat een quatsch.

 2. powered by jasper

  De W van stampot eten.

 3. Iam

  Ben ik van duitschen bloed

 4. Minder of mirjam

  Zo zo ! MC berichten zo laat op zondagavond?

  Tsja door de Corona moet ook MC binnen blijven natuurlijk, dan kan hij ons maar beter verwennen met geweldige nieuwsberichten! Het Kees tol en Kim Lian artikel heeft mij weer hartelijk doen lachen. Bedankt daarvoor!

 5. Bedorven Aambeienspleet

  Koningsdag, Tokkiedag
  toch nog een voordeel van al deze ellende

 6. Willie

  Nabestaanden van overleden dierbaren hebben een steuntje nodig niet die vals zingende overbetaalde artiesten. alzo die oma jagende Hazes niet

 7. Marco B.

  Draai mij maar niet: ik heb een burn-out.

 8. Marco B.

  Net nog Iris volgeblaft!

 9. Wendy's dealertje

  Draaien alle zenders dan de hele dag hetzelfde? Wat is dan het verschil?

 10. Bastiaan

  Wat een onzin, Als je met 1 groep geen medelijden hoeft hebben wat betreft inkomsten en even geen werk dan zijn het wel de overbetaalde zogenaamde BN-ers/ artiesten.

 11. GrijzePilion

  Ik ga er zeker niet naar luisteren. Het Nederlandse product tegenwoordig is net zo waardevol als een zachte warme hondedrol.

 12. MAASTRICHT 2021

  Het Nederlandse Produkt ligt aan de Maas in Limburg.
  Euro Visie Sing Festival 2021 zou eigenlijk gewoon in Maastricht moeten gaan plaatsvinden.

 13. Jan

  Rtl is Luxemburgs en doet daarom niet mee…
  Bovendien hebben ze geen hitradio meer…

 14. One and only

  En hoe gaat dit idee helpen tegen het corona-virus?

  E I G E N B E L A N G

 15. Liefde

  Nu.nl is een tyfussite.

 16. Pleb

  @maastricht 2021: pas maar op met deze uitspraak. Voor je het weet worden jij en deze website weer platgespamd door de onophoudelijke pro-010 diarree van Maastregtniet aka Rottaroffa van het Skyscrapercity forum :D

 17. Jihals

  “Samen slaan we de handen ineen”

  Helemaal fout, in deze coronatijden!

  Samen = fout.
  Handen in een slaan = fout.

  Kansloos initiatief dus van die omroepen,

 18. 🖱

  Waarom op Koningsdag? Bevrijdingsdag is toch de dag van de festivals? Of zou de “intelligente lockdown” dan opgeheven zijn? Ik hoop het.

 19. MolTalk

  Lekker goedkope oplossing ook. Wat een onzin.

 20. Koe Man

  Waarom moeten we artiesten,die het normaal vinden om duizenden euro’s toe vragen voor een half uurtje optreden, gaan ondersteunen. Laten we mensen in vitale beroepen ondersteunen!

 21. Koenert

  Koe Man, u snapt het. Radiomakers zouden er inderdaad goed aan doen om een actie op te zetten gericht op de vitale beroepen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.