Net5 haalt kijkcijferflop Ladies Night alsnog van de buis

Geplaatst op zo 05 apr 2020 om 8:50

Net5 haalt de kijkcijferflop Ladies Night van de buis. Presentatrice Merel Westrik en haar ‘vriendinnen’ krijgen aankomende woensdag de kans om afscheid te nemen van hun kijkersgroep. Dat heeft een woordvoerder van Talpa Network laten weten. Dat Ladies Night na het slecht bekeken eerste seizoen verder mocht was al een verrassing, maar de afgelopen weken zette de talkshow het onmogelijke neer: slechte kijkcijfers scoren terwijl Nederland uit coronaverveling avonden lang voor de buis zit.

De redactie van Ladies Night haalde deze week zijn belangrijkste wapen uit de kast: Linda de Mol kwam na haar ontslagrondje bij de LINDA. kletsen over hoe zij leeft in tijden van corona – ze heeft voor het eerst een verdieping van haar woning gestofzuigd – maar zelfs een optreden van de tv-koningin hielp de show niet vooruit. Er keken 163.000 mensen.

Het gevolg? Ladies Night gaat van de buis. En snel ook. “Talpa Network volgt de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM. Binnen die richtlijnen hebben we een aantal afleveringen van Ladies Night gemaakt maar we hebben nu toch besloten de opnames te staken.

Dat stoppen heeft natuurlijk niets met het RIVM of de richtlijnen te maken, maar met het feit dat er totaal geen animo is voor Ladies Night. Net5 gaat nu weer doen waar het goed in is: oude films herhalen. “In plaats van Ladies Night worden de komende periode mooie films uitgezonden, zoals Love Actually en Bridget Jones’s Diary. We denken dat we onze kijkers daarmee op dit moment het meest plezier doen.

Keert Ladies Night ooit nog terug of gaat Merel Westrik na een aantal succesvolle jaren bij RTL Nieuws op het reservebankje van Talpa? “Het is nog te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen. Er wordt nog hard gewerkt aan het schema voor later dit jaar en hierover volgt pas op een later moment informatie.

Foto: SBS
76 Reacties op “Net5 haalt kijkcijferflop Ladies Night alsnog van de buis”


 1. Myrna

  Jammer dat dit fantastische programma stopt. Nederland kijkt helaas alleen naar smakeloze programma’s. Ladies night was top! Merel je bent een topper!

 2. Halleluja

  Wat een minkukels bij Talpa…

 3. Hans

  Tsja

 4. Ladies Night Mare

  En nu?

  Wat moet ik nu woensdagavond gaan kijken?

 5. Arie Schoenlepel

  Dus einde carrière voor mereltje de voorlees-Truus, hetgeen ze ook al niet kan. Staccato en monotoon… verschrikkelijk dat kind. Snel ophoepelen. misschien een baantje achter de schermen. Wegwezen en snel!! Neem ook die ku tt en-bank van je mee.

 6. rooie Rinus

  Dat zag nou echt niemand aankomen. En zodra je Stella Bergsma ziet en hoort ben je ook meteen wel klaar met zo ongeveer alles.

 7. Derhal Flynn

  Doodzonde. Echt jammer dat uitgerekend deze latenight show het veld moet ruimen wegens corona.
  Ik hoop op een doorstart. En ik hoop dat merel de ruimte krijgt om nader crisis haar team op te bouwen, en dat ze er dan voor kiest om Linda de Mol thuis te laten. Dat zal de populariteit van het programma goed doen en de kijkbaarheid een enorme boost geven.

 8. 🗣

  Merel moet eens leren om haar armen stil te houden tijdens het praten. Ik vind dat erg irritant!

 9. Linda en Merel op straat gezet

  De eerste 2 ontslagen medewerkers bij Talpa TV.
  Terecht!
  Wat een wanprestatie.

 10. Gehe

  En de vrouwen dachten het trucje en het succes van VI te kunnen herhalen en zelfs te overtreffen.
  Think again LOL

  Niemand zit te wachten op inhoudsloos geklets van oudere vrouwen. Niet thuis, niet op het werk, niet op tv.

 11. Chiel

  Yes, eindelijk Bridget Jones’s Diary. Hopelijk ook de 2 vervolgen. *einde sarcasme*

 12. Dennis

  Oei, was ze toch maar bij rtlnieuws gebleven. Ik vond haar een top nieuwslezer. Ik vind haar trouwens wel een leuke persoonlijkheid, maar blijkbaar vond de vrouwelijke kijkers het programma niets. Ik hoop voor Merel dat ze binnenkort alsnog met iets beters aan de slag kan en dat ze niet net als Rik vd Westenlaken met bombarie wordt gehaald en daarna totaal wordt ‘vergeten’.

 13. @Dennis

  Ze is 40, de carrière is voorbij.

 14. Joost

  Terug naar de autocue Merel !

 15. Overgewaardeerde praat poppen

  Eva en Merel: 2 overgewaardeerde praat poppen.

  Vooral de (geen) media kan er geen genoeg van krijgen.

 16. Ray

  Vrouwen die slecht acteren dat ze spontaan ingestudeerde grappen vertellen, dat werkt niet. Nog even om ze lachen bij VI maandag en vrijdag, en dan is dit kansloze experiment van de vrouwen-tv ook weer voorbij.

 17. Piet Pannelap

  @Joost en Dennis
  Merel en autocue : ook totaal waardeloos. Kind kan niets. Misschien wat kwaliteiten voor onder het bureau?!

 18. Jihals

  Merel Westrik, Eva Jinek en nog zo wat TV-dames: geselecteerd op hun uiterlijk, niet op hun persoonlijkheid. En dat breekt de commerciëlen (RTL, Talpa) op. Vergelijk dat eens met een Johan Derksen of een René van der Gijp: beiden zo lelijk als wat, maar o wat een persoonlijkheden zijn zij. Daar blijf je naar kijken en luisteren. Niet naar die inhoudsloze kakelkippen met hun lijven vol botox en siliconen.

 19. Tvkijker

  Mooie verkapte boodschap (i.v.m Corona), Ladies night keert gewoon niet terug.

 20. Janniek

  Ze had nooit bij rtl nieuws weg moeten gaan.
  De de molletjes zijn sowieso net te vertrouwen. Linda is net zo erg als John.

  Het zou zo maar kunnen dat de de molletjes aankloppen bij rtl voor een overname van het noodlijdende Talpa. Want ja hoe moet je nu cashen met 3 flopzenders.

 21. Huub

  Ik denk dat John binnenkort met pensioen gaat.

 22. CB

  En wat met Merel? Hereniging met Eva?

 23. Anja

  Sneu voor de dames.

 24. Reactie 09:29

  @jihals.
  Denk je niet dat degene die deze presentatrices selecteerde eigenlijk helemaal niet van vrouwelijk schoon houdt?
  Waarom is Margriet vd Linden daar? Is toch degelijk echt supero dupero onaantrekkelijk en die Claudia laatst, gewoon een raar hoofd op een raar lijf. Mensen zijn niet blind hè. Die overspannen dingen moeten gewoon thuisblijven

 25. Zomaar

  Doelgroep (vrouwen) is gewoon te klein om het op primetime te brengen, en het hele gezin thuis zit, die echt niet mee willen kijken.

 26. CB

  Die hereniging van Merel en Eva uiteraard bij RTL. Heb me altijd afgevraagd wat Westrik bij Talpa te zoeken heeft.

 27. Harrie

  Uitzenden op YouTube, meer kijkers en minder kosten.

 28. Eindtijd

  Alle mensen die ooit voor het geld zijn gegaan daar liep het niet goed mee af.

 29. Michiel

  Het is nu we overduidelijk dat John de Mol af en toe een succesvol programma kan afleveren, maar een zender(groep) runnen is een vak apart, maar hij kan het in ieder geval niet. Ondanks de aankoop van goede medewerkers (op hun terrein) bijv Rick van de Westerlaken keren de meesten met hangende pootjes terug bij hun vorige werkgever.

 30. Snuifje

  Je kan die mannen van VI enorme eikels vinden, het is wel echt en uit de losse pols. Bij de dames is alles nep. Daar prikt de kijker doorheen. Bovendien, het ging helemaal nergens over. Jammer voor Merel, maar dit had ze kunnen voorzien.

 31. Martijn

  Natuurlijk komt dat programma niet terug door de lage kijkcijfers.

  Denkt Talpa trouwens echt dat we dom zijn met hun “wegens RIVM-richtlijnen”? Weer een voorbeeldje van minachting voor de kijker.

  Ik hoop dat Merel snel een ander passend programma vindt. Voor haar hopelijk bij een andere zender.

 32. tom

  Linda als magazine kan natuurlijk goed. Dan hoor je al die kakelende kippen niet. Een tv praatprogramma is toch écht iets anders. Miste elke urgentie en dat wreekt zich in zo’n praatshowtje. Niet in een tijdschrift…

 33. CB

  @Michiel precies! Een goede producent maakt nog niet dat je een zendergroep kan managen!

 34. Klavertje Vier

  Ach ja, net als met bijv Tan ook luisterde ze niet naar veel van de reacties hier met wat er misgaat. Gewoon negeren, doen alsof ze niet stiekem meelezen.

  Er werd vaak gevraagd om discussies, wrijving, pit a la The View in Amerika. Nope, elkaars instagram bewerkte foto’s en video’s bekijken, 5 min bellen met Roxanna Hazes(? Why??) , types als tjitske( speelt een typetje) , Olcay (geen gun factor) etc erbij zetten. Onderwerpen voor vrouwen niet aandurven (De Mol die de oudere Hart van Nederland dames wegstuurde bijv) enz enz enz.

  Het was laf, saai, en eentonig. Alsof je zit met een paar vriendinnen waarmee je niet af wilt spreken die alleen ja en amen willen zeggen op elkaar en onderwerpen mijden. Wat een flater van Linda de Mol, de zoveelste.

 35. Uuuh

  Wel erg kinderachtig dat men de corona crisis gebruikt als reden voor het einde van dit debacle. Dan neem je je (drie) kijkers ook niet erg serieus….

 36. Daantje Pip

  Ik zei het in het begin al dit word een megaflop!!! Merel lekker terug naar het 19:30 RTL Nieuws daar hoor je !!!!

 37. Lau

  Net5 weer terug optuigen tot vrouwenzender gaat echt niet meer lukken. Er is teveel aanbod (ook ondemand), waardoor Net5 nu altijd een kleine zender zal blijven.
  Maak van Net5 –> Net10 en koppel het aan radio 10 en bouw beide zenders om tot ouderenzender, een commerciële omroep Max. Zoals de Tros vroeger met groepsreizen, muziek op het plein, oudere presentatoren die vroeger goed gescoord hebben, revivals van oude programma’s, laat mensen lid worden van je omroep, voeg er een blad aan toe, enz.
  Voldoende ideeën, waardoor je niet alleen focust op advertentie inkomsten, maar ook door ledengeld en evenementen die je zelf organiseert.

 38. discuswerper

  Die ouderenzender hebben ze al. Hij heet SBS6.

 39. Bart

  @Lau SBS6 zou een commerciële variant van de TROS moeten zijn. Of zou eigenlijk gewoon de TROS moeten worden.

 40. AT5?

  Er zijn nog vacatures Merel. Wellicht ook iets voor Eva?

 41. Talpa TV haalt zichzelf van de buis ivm corona

  Hoe lang nog?

 42. Lau

  @Bart;
  Als we 10 jaar verder zijn, zal het aantal zenders wel flink afgenomen zijn. Net5 en SBS6 kunnen dan prima samen. Voor nu moeten ze in de marge gaan bouwen op een kleine zender als Net5.

 43. Klaas Flink

  Belachelijk Talpa. Merel Westrik is helemaal de persoon niet voor zo’n programma. Zij is meer voor serieuze interviews over onderwerpen die er toe doen. Da’s 1. Twee is dat het al zo vaak is bewezen dat praatprogramma’s alleen werken als je samen een ronde tafel deelt. Nu zijn die vrouwen helemaal in beeld en zie hoe ze zitten. Benen schuin gekruist want je kunt moeilijk als een boerin benen naast elkaar hebben met je rokkie aan, of spijkerbroek op TV. Het is allemaal zo slecht gedaan en dan Merel op zijspoor zetten. Slaat helemaal nergens op.

 44. Greta

  Dacht dat het een paar jaar de kans zou krijgen..

 45. Britt Scholte Lover

  Mooi stukje gekopieerd van rtl boulevard

 46. TF

  Programma boeide me niet. V. I. Is
  veel sprankelender
  Bovendien worden we overspoeld met talkshow s
  @ Linda. Ik mis de familie Kruis zo.

 47. Hen

  Ze hadden het ook live moeten doen. Alleen dat kan mereltje niet. En dus gaan ze samen de vragen en antwoorden van te voren bestuderen en denken dit vinden de kijkers wel leuk. Dus dit gaan we zeggen en gast a gaat dit antwoorden en gast b gaat weer dit zeggen. Ja en dan is het gewoon exit. Het was van te voren allemaal gescript.

 48. teuntje

  Whaaaaa wegens corona gaat Ladiess Night niet door whaaaaaaaaaa kunnen ze liegen daar he was gewoon een shit TV….gaat nu die geldwolf Merel weer het nieuws oplezen??

 49. MERS Pardoel

  Opmerkelijk dat hier gisteren al iemand riep dat hij zeker wist dat Ladies Night van de buis werd gehaald na woensdag!

  Er zitten dus insiders van Talpa op deze gezellige praat site.

  Ik wil Merel wel echt knuffelen nu Ladies Night van de buis gaat! Alleen met liefde kunnen we ons door deze moeilijke tijd heenslaan.

 50. Bart

  @Lau Ze moeten met NET5 en eigenlijk ook SBS6 in een klap nieuwe zenders neerzetten. Niet waaraan nog gebouwd moet worden maar die staan als een huis. Naast het merk Veronica. Hier ook de radiozenders aan koppelen, online flink uitbreiden, het land in, blad etc. Op alle vlakken moet het kloppen. Nu heeft Talpa allerlei losse onderdeeltjes die als los zand aan elkaar hangen. Het aantal zenders zal wat afgekomen zijn en er zullen meer zenders gericht zijn op een onderwerp. Toch zal er ook dan ruimte zijn voor 2 grote commerciële zendergroepen. Mist het goed gebeurd en er geïnvesteerd word. Niet denken dat je er voor een appel en een ei mee wegkomt in deze tijd. De mensen zijn niet gek en hebben keuze zat. Het is tevens een trend in medialand in te roepen dat lineaire tv over niet al te lange tijd zal verdwijnen. Dat is echt onzin. Lineaire en on-demand zullen nog lang naast elkaar bestaan. Of SBS/Talpa lang zal bestaan betwijfel. Dan moet het roer wel echt rigoureus om en moeten er echt andere mensen aan het roer.

 51. Martin

  VI met Derksen, Gijp en Genee is real ! Dit vrouwen programmaatje is fake.
  Fake TV !

  Bij Gijp, Derksen en Genee herken je de kantine praat. Humor met een knipoog 😉
  Een beetje afzeiken, daarna elkaar op de schouders slaan en genieten van je biertje.
  Zo simpel.

  Deze dames nemen alles zo verschrikkelijk serieus.
  Zo herkenbaar hoe die vrouwen zitten te wouwelen.

  En Linda is passé ! Simpel.

  De mens herkent de gemaaktheid. 163000 kijkers. Bizar dat er nog mensen zijn Die naar dat gewouwel luisteren. De dames overschatten zichzelf en onderschatten de kijker.

 52. Ikbeneensukkelalsikditkopieer

  @Martin. Rare verwoording. Als je nooit gekeken hebt dan is het raar dat je een mening over het programma hebt. Als je wel hebt gekeken dan is de zin ‘dat je niet begrijpt dat er iemand naar dit gewouwel luistert’ ook raar, want dan kijk je zelf toch ook..

 53. Lau

  @Bart; de reden waarom SBS6 niet staat, is omdat John twee belangen heeft/had. Hij gebruikte SBS als proeftuin en wilde van SBS een moderne zender maken.
  Je ziet dat SBS wel scoort als de juiste programma’s geplaatst worden. Dance Dance Dance scoorde niet, was te overgeproduceerd. Wie het laatst lacht scoort prima, past meer bij SBS en ook lang niet zo duur om te maken. Met meer van dit soort programma’s had SBS er al veel beter voorgestaan.

  Net5 direct optuigen (of het nu een vrouwenzender of ouderenzender wordt) is echt te duur voor zo’n kleine zender, ze hebben nu geen enkel programma wat reden heeft tot kijken.

 54. Bart

  @Lau NET5 als geheel nieuwe zender optuigen met een andere doelgroep en naam kan best als je het goed doet en als je er geld in investeert en niet alles voor een appel en ei wil doen. De zender begon ooit als zender voor hoogopgeleiden. Dat werkte toen niet. Misschien werkt dat nu beter. Of wat jij zegt als oudere zender. Iets beters dan ONS moet er toch wel te realiseren zijn. Alle huidige programma’s zullen dan uiteraard moeten sneuvelen.

 55. Logisch dat de troep die niemand wil zien verwijderd wordt

  De prutsers van de Mol laten alles in het honderd lopen omdat ze onvoldoende kennis hebben en daar zijn de zgn vrienden gewoon nu de dupe van. Het bedrijf van de Mol bestaat niet omdat het kwaliteit heeft maar heel simpel het heeft veel geld.

  Met geld maakt je geld. Het is een triest bedrijf wat rotzooi maakt, mensen in dienst heeft, niet om ze toekomst te bieden maar te gebruiken en als het niet lukt als vuilnis aan de kant te zetten. Geld maakt macht maar geen empathie.

  De familie der Mollen laat zich zien als een familie die als het slecht gaat haar werkelijke simpele en asociale gezicht laat zien zonder empathische gevoelens. Dit komt nooit meer goed.

 56. Pieterke

  @ Eindtijd: Dat is een waarheid als een koe en dat is niet alleen in de media zo maar in alle branches.

 57. yuri

  Eigenlijk best grappig dat vrouwen niet weten wat vrouwen boeit dit in tegenstelling bij de mannen die wel weten wat een man boeit , zie VI.

 58. Christine

  Alleen NPO 1,2 & 3 geen onderbreking door reclame in de programma’s. En voor de rest gaat ie uit.

 59. Bertje

  Zet SBS9 maar op het kanaal van Net5. De series en films van Net5 en SBS9 kunnen dan op SBS9 worden uitgezonden. Eventueel haal je Shownieuws naar SBS9 als hoofdprogramma van de nieuwe zender, dagelijks om 19:30 en 23:00 uur. De zendergroep gaat dan terug van 4 naar 3 zenders.

 60. C Timmermans

  Het programma op zich is best wel goed,maar zoals de dames zitten,is heel vermoeiend om naar te kijken,er zit totaal geen verband in en merel die dan op het.puntje ban der stoel zit,dan denk ik schuif die stoel is aan.Het ziet er in de ogen v d kijker heel raar vlak uit.dat Linda dat zelf niet ziet.jammer.Het fijnste om naar te kijken is toch een tafel,en daar kan je toch ook wel iets mee verzinnen ,dat het een speciale uitstraling krijgt.mn handen kriebelen als ik het zie

 61. Leo knots

  Zonder dat botox lijk Linda is / was het een veel beter programma

 62. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Zoals hierboven ook al gezegd; Merel en Eva zijn totaal overschat.

 63. wg

  Shownieuws komt maandag ook weer terug dus dan verdwijnt ook Merel’s baantje bij In het hart van Nederland.

 64. De lijst met mislukte transfers wordt steeds langer

  Albert Verlinde

  Merel Westrik

  Paul de Leeuw

  Caroline Tensen

  Art Rooijakkers

  Albert Verlinde

  Eva Jinek

  Gordon

  Patty Brard

  Etc.

 65. Nils Holgersson

  Niemand die het zal missen

 66. Bastiaan

  goede keus! deze onzin TV weg ermee

 67. Jeanette

  De reden waarom het zo’n flop is komt door onze nationale narcist, die van geen ophouden weet. Wat een arrogantie heeft Linda, zij moet ook het vaakst aan het woord. Ze moet en zou erbij zitten hoe dan ook. Merel wordt gestuurd door Linda. Linda die zichzelf ook op haar blad Linda enorm belangrijk vindt. Zij heeft het programma de das omgedaan.

 68. Liza

  Ja mensen hebben een hekel aan reclame. Programma van een half uur 2x reclame van 10 min.

 69. Bart

  @Bertje Dat is voor jou misschien heel logisch maar 1 zender minder (troep uitzenden of niet) betekend 1 zender minder reclame verkoop en dus minder geld verdienen. Daar gaat het de commerciëlen om en meer niet.

 70. Bertje

  Maar ik denk dat je met drie redelijk geprogrammeerde zenders meer GRP’s kan scoren, dan met 4 matig geprogrammeerde zenders. Door SBS9 aan te vullen met de series en films van Net5 en met het programma Shownieuws en te plaatsen op het kanaal van Net5, zal het marktaandeel en dus het aantal te verkopen GRP misschien hoger liggen dan de 2 afzonderlijke zenders. De reclameverkoop is niet gebaseerd op het aantal uitzendingen, maar door het aantal kijkers wat er mee wordt bereikt.

 71. Bart

  @Bertje Hoewel in zelf de toegevoegde waarde van SBS9 nooit heb ingezien denk ik dat er toch genoeg geld word verdiend. Er kijkt altijd wel iemand. Er word geld verdiend met de verkoop van reclame. Het aantal kijkers is de bijkomstigheid. Altijd prettig als dat er veel zijn natuurlijk.

 72. CB

  Op de een of andere manier heb ik het gekke gevoel dat het op RTL wel gelukt was. Waarom?

  -> Nu Eva J. aan boord is, is Pilot Studio ook aan boord.
  -> Bij RTL hebben ze olv PvdV door wat onafhankelijke journalistiek betekent. Dit in tegenstelling tot Talpa, waar in het afgelopen jaar al herhaaldelijk in de berichtgeving is ingegrepen.
  -> De herhaling van zetten zoals we die bij RTLLN in de Erland-tijd zagen, zien we nu bij Talpa, zowel bij Ladies Night (Patty B./Linda de M.) als bij In het Hart van NL (Albert Verlinde/Ronald Molendijk).

  Dus ja.

 73. 😷Paulus

  😷Ach, het programma was niet sensueel genoeg, dus geen👴👨👨‍⚕️die naar kijkt. Gemiste kans, dames hebben teveel kleren aan en dat past niet in Sodom en gomora land.

 74. Caramba

  Merel moet een programma over salarisonderhandelingen beginnen. Wellicht als rubriek bij Harry Mens.

 75. Zomaar een persoon

  @CB – Pilot Studio zat achter Ladies Night.

 76. MolTalk

  Slechtste smoes ooit. Dit programma heeft vanaf de 1e uitzending al in quarantaine gezeten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.