Net5 haalt kijkcijferflop Ladies Night alsnog van de buis

Net5 haalt de kijkcijferflop Ladies Night van de buis. Presentatrice Merel Westrik en haar ‘vriendinnen’ krijgen aankomende woensdag de kans om afscheid te nemen van hun kijkersgroep. Dat heeft een woordvoerder van Talpa Network laten weten. Dat Ladies Night na het slecht bekeken eerste seizoen verder mocht was al een verrassing, maar de afgelopen weken zette de talkshow het onmogelijke neer: slechte kijkcijfers scoren terwijl Nederland uit coronaverveling avonden lang voor de buis zit.

De redactie van Ladies Night haalde deze week zijn belangrijkste wapen uit de kast: Linda de Mol kwam na haar ontslagrondje bij de LINDA. kletsen over hoe zij leeft in tijden van corona – ze heeft voor het eerst een verdieping van haar woning gestofzuigd – maar zelfs een optreden van de tv-koningin hielp de show niet vooruit. Er keken 163.000 mensen.

Het gevolg? Ladies Night gaat van de buis. En snel ook. “Talpa Network volgt de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM. Binnen die richtlijnen hebben we een aantal afleveringen van Ladies Night gemaakt maar we hebben nu toch besloten de opnames te staken.

Dat stoppen heeft natuurlijk niets met het RIVM of de richtlijnen te maken, maar met het feit dat er totaal geen animo is voor Ladies Night. Net5 gaat nu weer doen waar het goed in is: oude films herhalen. “In plaats van Ladies Night worden de komende periode mooie films uitgezonden, zoals Love Actually en Bridget Jones’s Diary. We denken dat we onze kijkers daarmee op dit moment het meest plezier doen.

Keert Ladies Night ooit nog terug of gaat Merel Westrik na een aantal succesvolle jaren bij RTL Nieuws op het reservebankje van Talpa? “Het is nog te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen. Er wordt nog hard gewerkt aan het schema voor later dit jaar en hierover volgt pas op een later moment informatie.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen