Minister Blok wil Voice-ster Anouk naar Nederland halen

Met nog ruim een maand te gaan tot de finale van The Voice Kids, wordt het tijd dat Anouk eens terugkeert van Marokko naar Nederland. Vandaag is er een eerste repatriëringsvlucht uit het Afrikaanse land, maar de grote vraag is: wanneer wordt Anouk opgehaald? Jinek-reporter Jaïr Ferwerda heeft het voorgelegd aan minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Hij kwam de minister tegen in Den Haag en wilde wel eens weten wat er gedaan wordt om de The Voice-ster terug te halen.

Ferwerda: “Dit weekend gaat er dan één vliegtuig naar Marokko om Nederlandse Marokkanen op te halen en ook Nederlanders die daar nog zitten. Is dat niet een beetje weinig, één vliegtuig? Er zitten er nog 3.000.”

Stef Blok: “Mijn inzet is steeds geweest om de mensen die terug willen ook terug te brengen. Ik heb de Marokkaanse overheid gevraagd om in ieder geval de schrijnende gevallen te laten gaan.”

Ferwerda: “Misschien wel het bekendste voorbeeld van iemand die in Marokko zit, is de zangeres Anouk, hè? Heeft u het idee dat zij op die vlucht zit zondag?

Blok: “Ik begrijp uw vraag. Ik wil heel graag dat Anouk en alle andere Nederlanders die naar huis willen gewoon naar huis kunnen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen