Kim-Lian volgt Wendy op: kijkcijfers SBS 6 storten in

SBS 6 ziet de kijkcijfers op vrijdagavond behoorlijk inzakken nu de candidshow van Wendy van Dijk is opgevolgd door het muziekprogramma van Kim-Lian van der Meij. Er zijn honderdduizenden kijkers afgehaakt. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De zes afleveringen van de candidshow Wie Het Laatst Lacht hebben gemiddeld 707.000 kijkers neergezet, terwijl de herhaalserie van de eerste Thank You For The Music is begonnen met 398.000 kijkers (6 procent).

Hoewel er nog een gloednieuw seizoen van Thank You For The Music op de plank ligt, heeft SBS 6 besloten om een serie herhalingen van het programma in te zetten. Daar kijken dus vooralsnog een stuk minder mensen naar dan naar het programma van Wendy.

Hoewel Wendy met haar candidshow week na week diep in de schaduw van haar vroegere programma The Voice Kids op RTL 4 stond, wist ze met haar oude metier – mensen in de maling nemen met een verborgen camera – wel het SBS-gemiddelde flink op te krikken.

Het is zo goed als zeker dat Wendy, als het weer mogelijk is, terugkeert met haar candidshow. Momenteel is de presentatrice op de buis met een speciale coronaserie van Hart in Aktie, dat het iets minder doet op de woensdagavond.

De meest succesvolle transfer naar Talpa tot nu toe is die van Linda de Mol, hoewel zij net als Wendy minder kijkers scoort dan bij RTL. De herhalingsserie van Ik Hou Van Holland die SBS 6 momenteel uitzendt op zaterdagavond, trekt week na week zo’n één miljoen kijkers.

Update 08.33 uur – Dit bericht is aangepast, omdat aanvankelijk werd gemeld dat de Thank You For The Music van vrijdagavond een nieuwe aflevering betrof.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen