Jeroen Pauw: ‘Tv-schema’s straks vol met zwarte gaten’

Jeroen Pauw denkt dat de uitzendschema’s van tv-zenders in een rap tempo vol met zwarte gaten komen te zitten nu de coronamaatregelen van de overheid zijn verlengd. Dat zegt hij in gesprek met BMTV. De meeste tv-opnames liggen momenteel stil en dat zal een grote impact hebben op het volgende tv-jaar. “Heel veel programma’s kunnen niet en dat gaan we natuurlijk allemaal merken in september als er allemaal zwarte gaten in de programmering vallen“, zegt Pauw.

Voor actuele programma’s is het wél een gouden tijd, zo ook voor zijn eigen Op1. “Enerzijds is het in de coronatijd makkelijker om een programma te maken als Op1, omdat het een journalistiek programma is en corona nog steeds zo evident het nieuws bepaalt. Als een vliegtuig met allemaal Nederlanders neerstort, dan zijn alle verhalen na een paar weken wel verteld. Over corona weten we heel veel nog niet, dus je hoeft niet te zoeken naar onderwerpen om de uitzending vol te krijgen.”

Hoe voelt Pauw zich eigenlijk zelf? “Ik heb sinds kort een thermometer en die gebruik ik dus ook wel eens om te kijken van: hoe gaat het eigenlijk? Want ik voel me eigenlijk altijd wel goed. Het is natuurlijk geen verdienste, maar ik ben eigenlijk nooit ziek. Ik ben in die hele periode van 14,5 jaar dat ik die talkshow heb gedaan ook geen dag echt ziek geweest en ik ben nu ook niet ziek. Althans, er zijn geen verschijnselen.”

Hij vindt het jammer dat menselijk contact nu zo lastig is. “Ik mis het contact, ik mis het even iemand op de schouders slaan en het vrienden omhelzen.”

Golfen mis ik ook, want dat vind ik leuk, maar het gekke is: als er iets is dat zo veel groter is dan dat, dan zie je ook dat het daar niet over gaat. Het valt zo weg bij het leed dat er is in onze samenleving dat ik er niet eens over hoor te denken.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen