Inge Ipenburg al vijf weken door niemand aangeraakt

Goede Tijden Slechte Tijden-bekendheid Inge Ipenburg is al vijf weken door niemand aangeraakt. Slechts één keer per week komt er iemand bij haar eten, maar dan wel op afstand. Dat vertelt de actrice vandaag in het AD. Ipenburg is een voorbeeld van de ouderendoelgroep in ons land die meer getroffen wordt door het eenzaamheidsvirus dan het ouderenvirus. “Ik mis fysiek menselijk contact. Ik woon alleen, ik ben al vijf weken door niemand aangeraakt. Dat is krankzinnig.

Daar zijn we niet voor gemaakt, aldus Ipenburg. “Alle mensen die solo leven, zitten met dat probleem.”

Het stoort Ipenburg meer en meer dat er weinig aandacht is voor haar doelgroep. “Mijn vingers jeuken soms om een ingezonden brief naar de krant te sturen.”

Ze doelt dan niet op de bejaardendoelgroep, maar op de groep alleenstaanden. “Er zijn 3,8 miljoen single huishoudens in Nederland. Met allemaal hetzelfde probleem, het ontbreken van contact. Daar wordt geen oplossing voor verzonnen.”

Singles worden altijd maar een beetje opzij gezet, klaagt Ipenburg. “Het is een heel normale bevolkingsgroep, die toch zelden voor vol wordt aangezien. Het gaat vaak over het ontbreken van een partner. ‘Jammer dat het niet gelukt is met de liefde’, hoor ik dan.”

Ze heeft er veel verdriet over. “Eens per week komt er nu iemand bij me eten, op afstand“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen