Gaat De Avondetappe wél door? ‘Er zijn drie scenario’s’

Geplaatst op ma 06 apr 2020 om 15:45

Het is één van de weinige grote evenementen die nog niet is afgelast: de Tour de France. Krijgen we in de zomer dan in elk geval nog wel gewoon Dione de Graaff te zien met haar dagelijkse wielertalkshow De Avondetappe? Iets is beter dan niets. Zelf houden de presentatrice en haar team rekening met drie opties. “We hebben meerdere scenario’s: gewoon naar Frankrijk, een Avondetappe vanuit Nederland of natuurlijk helemaal geen Tour“, vertelt ze vandaag in het AD.

De Graaff moet bekennen dat ze er een hard hoofd in heeft. “Tot nu toe is de Tour nog steeds niet afgelast, al kan ik me niet voorstellen dat ik in juli met de Avondetappe-tafel door Frankrijk cross.

De Olympische Spelen zijn al naar volgend jaar verzet. “Ik zou in juli van Parijs in één keer naar Tokio gaan. Langzaam went het dat het niet doorgaat, hoe gek dat ook is.”

Het zou zomaar kunnen dat De Graaff langdurig thuis komt te zitten. “Of ik nu meer vrije tijd krijg? Daar denk ik liever nog niet over na, daar word ik onrustig van. Voorlopig maken we nog elke dag het Sportjournaal.

Het is jammer dat een waanzinnige sportzomer uitblijft, maar het is ook weer niet zo erg toch? Het is nu gewoon een jaartje zo.”

Het artikel ‘Sportverslaggevers in coronatijd: ‘Ik ga nu ook mijn bruiloft verzetten’’ kunt u lezen op de AD-site.

Foto: NOS
17 Reacties op “Gaat De Avondetappe wél door? ‘Er zijn drie scenario’s’”


 1. Mart Smeets

  Weglaten geen sport geen uitzending ,pure geldverkwisting dat slappe geouwehoer

 2. HalloJumbo

  Ik wil Dione melken.

 3. Huismaker

  Ik zou zeggen: Dagelijks Ab Osterhaus en die nicht Chabot. Net zolang tot mensen kots misselijk van worden.
  Tip: Kijk op Youtube naar Blue Tiger Studios, ON, TPO Podcast, Up Network, Cafe Weltscherz enz. Er is meer dan dat herhalende mediakartel (NPO/Radio1/RTL en ook SBS). Die verhalen kennen we nu wel.

 4. Fox Mulder

  Er zijn inderdaad drie scenario’s
  1. Ja.
  2. Nee.
  3. Weet niet.

  Iemand koffie?

 5. Kirth Gersen

  Ferry Doedens en zijn vriend Raphael zijn uit elkaar. Raphael ontdekte dar Ferry was vreemdgegaan met the Shredder!

 6. dynamische dennis

  Dione de Graaff kan dit toch niet dragen joh zonder content

  Het lukt Derksen en Genee al met pijn en moeite

 7. Ron

  Er zijn wat scenario’s de laatste tijd: doemscenario 1, doemscenario 2 en oh ja, doemscenario 3…

 8. 123

  Zij blijft een welkome verademing in Studio Sport – welke toch door veelal mannen wordt gepresenteerd; altijd in voor een grapje, losjes gepresenteerd, maar ook serieus. Wat mij betreft zou zij meer mogen presenteren dan alleen Studio Sport. Als ze wil, zou ze zich, om het in sporttermen te zeggen, kunnen ontwikkelen tot een allrounder. 👍

  PS Ook Rivkah op het Veld doet het goed! Het is fijn om te zien dat vrouwen net zo enthousiast over sport kunnen zijn als mannen, en dat dit duidelijk wordt gemaakt via de TV.

 9. Theo

  Dat geld kunnen ze dit jaar gebruiken voor een mooie blootreportage met Puck Moonen.

 10. pepe

  :”Het is nu gewoon een jaartje zo.” daar denken virusexperts heel anders over Dione

 11. Enzo Voorthuijsen

  Ja leuk die Avondetappe, maar wel graag met Mart Smeets of een andere deskundige.

 12. critikast

  Drie scenario’s:
  1. Stoppen met De Graaff en Van der Zandt en vervangen door een duo dat WEL verstand heeft van wielrennen.
  2. Gewoon vanuit de studio zodat de reiskosten en etentjes enorm kunnen worden gedrukt. Geld dat overblijft schenken aan de zorgsector.
  3. Stoppen met het hele programma zodat we voorgoed verlost zijn van De Graaff, Van der Zand, Dijkstra, Ducrot, Clement, Wesselink en al die andere nitwits, die nog steeds kraaien dat het zo bijzonder is om “hier te zijn”. Voor de wielerprogramma’s met inhoud schakelen we wel naar Sporza !!

 13. Henny Huisman

  Dionne begint steeds meer op de zangeres zonder naam te lijken

 14. Mart Smeets

  Aangezien er dit jaar niet meer gesport zal worden lijkt me het beste om 4 mensen te eren voor hun prestaties waarvoor ze al lang een prijs hadden moeten krijgen.

  sportmannen van de laatste jaren Jeffrey Herlings en Michael van Gerwen

  sportvrouwen van de laatste jaren Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten

  deze vier sporters hebben recht op erkenning voor hetgeen zij gepresteerd hebben

  mag ik dat zeggen , ja dat mag ik zeggen.

 15. anonymous

  Een zomer geen Dione op tv is ook wel fijn.

 16. Karel

  De Graaff heeft geen bal verstand van wielrennen en dat hoor je terug in haar vragen, echte wielrenliefhebbers stemmen allemaal op Belgie af zowel bij koers als bij het avond programma.

 17. toxilogic

  Frankrijk wil zo graag een futuristisch land zijn , laat ze het Tourparcours volledig in scannen en een virtuele koers organiseren met kopmannen en sprinters die het parcours rijden op de rolbank en een beeld scherm 2 meter uit elkaar in een grote hal. Gegarandeerd kijkers en Dumoulin wint de virtuele tour.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.