Met Het Mes Op Tafel door met coronaproof-speltafel

Geplaatst op ma 06 apr 2020 om 16:45

Televisieland gaat in deze barre coronatijden op creatieve wijze toch nog enigszins door: de quiz Met Het Mes Op Tafel keert vanavond terug op de buis bij NPO 2 met kersverse afleveringen, maar wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. “Voor Met het Mes op Tafel hebben we zelfs een nieuwe speltafel laten maken, coronaproof“, zegt Omroep MAX-baas Jan Slagter in zijn column. Hoe dat er precies uit ziet? Presentator Herman van der Zandt heeft alvast een voorproefje gegeven op Twitter.

Bij de foto van de nieuwe quiztafel (zie onderstaand) twittert Van der Zandt: “Geen publiek, gigantische tafel, zwarte handen en Klaas en Mylou op veilige afstand. Het Mes is er vanavond gewoon, maar wel anders.

Je moet roeien met de riemen die je hebt, vult Slagter aan. “In deze wel heel bijzondere periode wordt ook het uiterste gevraagd van de flexibiliteit en creativiteit van onze programmamakers.

Het is niet leuk voor de kijkers, zegt Slagter: “Maar ook de makers van die programma’s moeten zich in alle bochten wringen om al improviserend toch een aantrekkelijke uitzending te kunnen verzorgen.”

Dat levert stress op, maar aan de andere kant gaan we dergelijke uitdagingen ook graag aan, omdat onze professionaliteit ermee op de proef wordt gesteld.

Het blijft zo dat publiek voorlopig niet welkom is bij tv-opnames. Andere opnames zijn helemaal geannuleerd, zoals die van We Zijn Er Bijna. “Hopelijk lukt dat later in het jaar.

Met Het Mes Op Tafel is vanavond om 19.50 uur te zien op NPO 2.

Foto: MAX
15 Reacties op “Met Het Mes Op Tafel door met coronaproof-speltafel”


 1. Erwin

  Denk het niet. Hoezo denkt iedereen dat ‘later dit jaar’ alles weer normaal is? Denk opnieuw. Deze situatie blijft tot half september VOLGEND JAAR etteren. Géén evenementen in 2021. De wereldeconomie kan zo goed als opnieuw beginnen, binnenkort op hetzelfde niveau als 29 oktober 1929. Zeg je vakantie af. Annuleer AL je plannen en rustgevoelens voor de komende 1,5 jaar. De groeten.

 2. Hakuna matata

  @Erwin

  Wat knap dat jij in de toekomst kan kijken. Zo precies ook.

 3. Sloopkogel

  Zozo, ik had al mijn bedenkingen bij de programmamakers, maar daar ligt dus “het uiterste van hun flexibiliteit en creativiteit”.

 4. ivan

  Ik denk dat @ Erwin wel eens gelijk kan hebben.

 5. Simon Dekker

  Met Het Mes Op Tafel begon ooit in 1997 zonder publiek.

 6. Indy

  @Erwin
  ma 06 apr 2020 om 17:09

  Naar verwachting is er eind dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar een vaccin. En als er een beetje haast wordt gemaakt, is iedereen voor de zomer van volgend jaar ingeënt.

 7. 123

  Leuk dat het er weer is! Per Seconde Wijzer is toch minder leuk dan Met Het Mes Op Tafel; het mist een fijne sfeer en gezelligheid. Als MHMOT dat alsnog in stand weet te houden, dan is dat welkome afwisseling met al dat drama-nieuws rondom COVID-19! 👍😀

 8. nico

  Ik woon in Valthermond een dorpje in Drenthe .
  Wat mij opvalt is dat de mensen die onderaan de sociale ladder staan zich nergens van aantrekken ook niet van de 1,5 meter.
  Ze maken er een puinhoop van waar de hele buurt zich aan ergert en de woonstichting niets aan doet .
  Waarom wonen deze mensen in een huis waar heel veel andere mensen heel graag zoude willen wonen zonder er een puinhoop van te maken.

 9. Harry Fans

  Nico

  Ga je dat bericht onder iedere tekst hier kopiëren en plakken? Het interesseert denk ik maar weinig mensen waar jij woont en wat ze daar wel en niet doen. Ga weg.

 10. Bep

  De vaart is uit het programma maar het is een goede oplossing,zo kunnen we toch blijven kijken.
  En met Herman is het altijd wel gezellig.

 11. mama nouskouri

  Een hele mooie en creatieve oplossing. Lekkere slow-tv in drukke tijden.

 12. Not old yet

  Ik vind het meer dan komisch maar je ziet voor alles is een oplossing. Enne..het valt mij vooral op dat er bejaarden buiten lopen, zijn deze mensen suicidaal of gewoon egoistisch ?

 13. overbodige bardame

  De bardame is overbodig, helaas zingt ze nog wel…gggrrr….

 14. Petra Pruimedant

  Kan dat schreeuwmens achter de bar niet weg? En die valsspelende ouwe pianist met z’n Jellinekharses ook meteen graag.

 15. Sookie Stackhouse

  Superleuke kwis. Alleen zo jammer dat Milou denkt dat ze kan zingen….en in het Engels is het helemaal erg. Als zij op zou rotten zou het nog leuker zijn,

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.