Met Het Mes Op Tafel door met coronaproof-speltafel

Televisieland gaat in deze barre coronatijden op creatieve wijze toch nog enigszins door: de quiz Met Het Mes Op Tafel keert vanavond terug op de buis bij NPO 2 met kersverse afleveringen, maar wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. “Voor Met het Mes op Tafel hebben we zelfs een nieuwe speltafel laten maken, coronaproof“, zegt Omroep MAX-baas Jan Slagter in zijn column. Hoe dat er precies uit ziet? Presentator Herman van der Zandt heeft alvast een voorproefje gegeven op Twitter.

Bij de foto van de nieuwe quiztafel (zie onderstaand) twittert Van der Zandt: “Geen publiek, gigantische tafel, zwarte handen en Klaas en Mylou op veilige afstand. Het Mes is er vanavond gewoon, maar wel anders.

Je moet roeien met de riemen die je hebt, vult Slagter aan. “In deze wel heel bijzondere periode wordt ook het uiterste gevraagd van de flexibiliteit en creativiteit van onze programmamakers.

Het is niet leuk voor de kijkers, zegt Slagter: “Maar ook de makers van die programma’s moeten zich in alle bochten wringen om al improviserend toch een aantrekkelijke uitzending te kunnen verzorgen.”

Dat levert stress op, maar aan de andere kant gaan we dergelijke uitdagingen ook graag aan, omdat onze professionaliteit ermee op de proef wordt gesteld.

Het blijft zo dat publiek voorlopig niet welkom is bij tv-opnames. Andere opnames zijn helemaal geannuleerd, zoals die van We Zijn Er Bijna. “Hopelijk lukt dat later in het jaar.

Met Het Mes Op Tafel is vanavond om 19.50 uur te zien op NPO 2.

Foto: MAX

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen