Coronaknuffels moeten positiviteit brengen op RTL 4

RTL 4 gaat de programmering direct na Pasen dagelijks doorspekken met ‘hartverwarmende boodschappen van heel Nederland’ die ons door de coronacrisis heen moeten helpen. Dat heeft de tv-zender laten weten. Onder de noemer #SamenSterk wordt in de programmering ruimte gemaakt voor hartenkreten van de kijkers. Voor deze actie wordt het platform van All You Need Is Love gebruikt. Het moet de kijker vooral positiviteit brengen, zegt Peter van der Vorst.

Van der Vorst, de grote tv-baas van RTL, zegt tegenwicht te willen bieden aan de zware berichten die tot ons komen via de nieuwsprogramma’s van zijn zender. “Onze actualiteitenprogramma’s, zoals RTL Nieuws, RTL Boulevard en Jinek, werken elke dag intensief samen om verslag te doen van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Informatie in deze tijd is van groot belang, vervolgt Van der Vorst. “Maar we zien ook dat er behoefte is aan positiviteit. We zien zoveel mooie, sympathieke en creatieve initiatieven in het land ontstaan en die verdienen wat ons betreft een podium. Saamhorigheid en verbinding zijn belangrijk voor RTL en dus we maken graag plek bij onze zenders voor persoonlijke videoboodschappen van onze kijkers.

RTL heeft voor deze actie dus de handen ineengeslagen met het RTL 4-programma All You Need Is Love van Robert ten Brink. Inzendingen zijn overigens niet beperkt tot liefdesverklaringen. Ook ludieke acties van lokale ondernemers en creatieve uitspattingen zijn welkom.

De leukste, mooiste en meest ontroerende inzendingen worden vanaf dinsdag 14 april in compilaties uitgezonden bij RTL 4, 5, 7 en 8 en online via de RTL-socials. Insturen van een videoboodschap kan via allyouneedislove.nl.

Zoveel mensen, zoveel liefdeswensen, zeker nu. Iedereen in Nederland geeft op eigen wijze invulling aan de nieuwe werkelijkheid en daarbij staat als een paal boven water dat we samen sterker zijn dan alleen. Fantastisch dat we dat niet alleen in de uitzendingen van All You Need Is Love laten zien, maar ook RTL-breed”, aldus presentator Robert ten Brink.

All You Need Is Love begint vanavond met vier extra uitzendingen, die wekelijks te zien zijn om 21.30 uur op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen