‘Coronacrisis noopt RTL Nederland en Talpa tot fusie’

De coronacrisis zou RTL Nederland en Talpa Network weleens kunnen dwingen tot een fusie. Dat zegt Rob Goossens, tv-deskundige van RTL en De Telegraaf, bij Privé TV. Goossens denkt dat dit hét moment is om samen te gaan. Twee jaar geleden weigerde RTL-baas Sven Sauvé een vergaande samenwerking met Talpa-baas John de Mol. “Je kunt je afvragen of dit niet een heel mooi moment is om te kijken of de commerciële televisie in Nederland niet samengevoegd moet worden.”

Zowel RTL als Talpa hebben sterk te lijden onder de coronacrisis. “De klappen die bij Talpa landen… RTL wordt iets minder hard geraakt, maar de stoere praat die je bij RTL hoort van: ‘We zeilen wat scherper aan de wind, maar dan redden we het wel.’ Nou ja, ook bij RTL is het maar de vraag hoe lang ze het dan redden.”

Er zit wel wat oud zeer tussen John de Mol en RTL, aldus Goossens. “Vanwege onder andere The Voice en het feit dat er het nodige talent de afgelopen jaren van RTL naar Talpa is overgelopen. Maar crisis haalt hopelijk ook het beste in mensen naar boven. Als ze over hun persoonlijke vetes heen stappen, denk ik wel dat dit het moment is om daarover te praten.”

Wat ziet hij voor de korte termijn als een realistisch scenario? “Ik denk dat je niet in één keer RTL en Talpa gaat samenvoegen. Het kan beginnen bij het delen van presentatoren. Dat Chantal Janzen ook een programmaatje voor SBS 6 gaat maken en Linda de Mol toch weer Weet Ik Veel gaat maken voor RTL 4. Dat kan het begin zijn en dan kun je kijken hoe je er verder uit komt.”

De tv-koningin van de Nederlandse televisie, Linda de Mol, stapte vorig jaar over van RTL naar SBS. Zij is een groot voorstander van een intensieve samenwerking tussen de mediapartijen.

Lees ook: John de Mol ‘geniet’ van dingen die misgaan bij RTL (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen