Claudia de Breij ziet inkomsten met 99 procent dalen

Claudia de Breij ziet haar inkomen door de coronacrisis met ongeveer 99 procent dalen. Ze wordt financieel keihard geraakt. Dat geeft de tv-cabaretière aan op Twitter. De Breij is net als veel andere artiesten flink de sjaak. Ze mag dan wel in een huis van meer dan één miljoen euro wonen, maar de komende maanden valt er weinig te schnabbelen. Het hele land zit nog een maand op slot en ook daarna is het niet waarschijnlijk dat de theaters weer open gaan zonder stevig 1,5-meter-protocol.

Om in een theater zo ver van elkaar af te zitten, is eigenlijk bijna niet te doen, aldus De Breij. “Op zich probeer ik graag de moed erin te houden, maar na het zien van foto’s van theaterbezetting in de anderhalve meter-maatschappij is die me toch aardig in de schoenen gezonken.”

Hoewel De Breij financieel hard geraakt wordt, verzet ze zich op Twitter wel hevig tegen mensen die meer vrijheid willen in deze crisistijd. Zo luisterde ze vanochtend vol ergernis naar psycholoog Martin Appelo op NPO Radio 1 (fragment). Hij vindt dat er te weinig perspectief wordt geboden aan de bevolking en dat mensen waarschijnlijk in verzet gaan komen.

De Breij: “Wat voor idiote opruier van een zogenaamde psycholoog hebben jullie nu op de nationale nieuwszender
NPO Radio 1????

Daarop merkte een van haar volgers op: “Ach Claudia vind het kicken dat de hele economie om zeep wordt geholpen, bedrijven onnodig failliet gaan en daardoor nog meer mensen sterven. Maar hey, zo lang haar linkse grachtengordel cultuur kliekje maar gered wordt. We moeten heel snel uit die lock down, maar met bescherming.

De Breij: “Mijn inkomsten zijn met ongeveer 99 procent gedaald en mijn kosten gaan deels door, wijsneus. Neemt niet weg dat je solidair kan zijn met elkaar.

Foto: BNNVARA, Jacqueline de Haas

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen