Bridget Maasland: ‘Men vindt BN’ers niet meer speciaal’

Bridget Maasland merkt dat gewone Nederlanders door de komst van social media heel anders reageren op bekende Nederlanders. Dat zegt de RTL-presentatrice in het SLAM-programma Statement, dat haar overigens geen enkele vraag heeft gesteld over André Hazes jr. Er is in de loop der jaren veel veranderd voor BN’ers, zegt ze. “Nou, ik had het er toevallig gisterenavond over. Er is wel wat veranderd aan hoe mensen met mensen van televisie omgaan“, zegt ze.

Maasland voelde zich in het begin van haar carrière veel specialer. “Vroeger waren wij, toen we TMF deden, echt idolen. Je had toen nog geen social media, dus je stond heel ver van de mensen af. Als ze je dan in het wild zagen, was het echt: vangen, op de foto!

Je had toen ook nog geen smartphones, zegt Maasland. “Dus kwamen ze met een echt fototoestel. Je moest toen echt nog jagen, maar dat is nu natuurlijk niet meer. Je kan iedereen gewoon volgen in zijn dagelijks leven en dat maakt het allemaal wat toegankelijker. Dat vind ik er heel leuk aan.”

Hoe reageert men nu als ze op straat loopt? “Dan kijkt er geen hond meer.”

Ze werd ook nog kort gevraagd naar haar mening over Johan Derksen. Heeft hij zijn beste tijd gehad? “Nou, dat denk ik niet, maar ik denk wel dat VI en de mannen van VI, dus ook Johan Derksen, een soort van heel ouderwets gedachtegoed hebben en daar heel erg aan vasthouden.”

Op zich denk ik dat heel veel mensen zich daar nog aan vasthouden, zeker de oudere garde. Ik denk dus niet dat hij zijn beste tijd al heeft gehad. Hij is zeker scherp.”

Statements bekijkt u hier:

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen