Wendy nog voor zonsopgang wakker voor kijkcijfers

Wendy van Dijk is zaterdagochtend nog voor zonsopgang wakker geworden in afwachting van de kijkcijfers van haar nieuwe tv-show Wie Het Laatst Lacht. Dat heeft de presentatrice bekend in Shownieuws. Van Dijk vreesde natuurlijk voor regelrechte kijkcijferhorror, maar het viel uiteindelijk reuze mee: er keken 691.000 mensen en dat is niet verkeerd voor de vrijdagavond van SBS 6. “Ik vond het best wel spannend, ja“, aldus de televisiester. “Ja, ik was er zeker blij mee.

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven: “Het waren er bijna 700.000 voor de mensen die het gemist hebben. Dat is inderdaad tegenover The Voice en Erica op Reis.”

Van Dijk: “Nee, The Voice en Flikken Maastricht staan er tegenover.”

Ettekoven: “Je hebt echt flinke concurrenten tegenover je, maar je bent echt goed overeind gebleven.”

Van Dijk: “Ja, dat is heel fijn.”

Presentatrice Dyantha Brooks: “Ga je ’s ochtends als je je iPhone opent meteen naar de kijkcijfers toe?

Van Dijk: “Ja, dit was wel echt vanouds moet ik zeggen, want dat heb ik al heel veel jaren niet meegemaakt. Ja, het klinkt misschien een beetje gek, maar The Voice en alle programma’s die ik deed, scoorden gewoon sowieso al boven het miljoen, los van mijn aandeel daarin. Ik had dus wel ouderwets zenuwachtig. Ik dacht: ahh, jeetje miena.”

Ik werd ook om 6.50 uur, 7.10 uur, 7.15 uur wakker en dat wíl je niet. Je zegt tegen jezelf: dit wíl je niet, maar toch gebeurt het. Aan de andere kant zei een vriend tegen me: ‘Het is toch ook wel weer mooi dat je dat weer voelt? Dat je weer zenuwachtig bent voor iets?’ Ja, ik ben een nieuw avontuur aangegaan en dat is het zeker.

Foto: SBS, Tom Cornelissen

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen